Tagging Trend

Tagging Rules
Beberapa hari lepas. Member aku, TupaiKaran ada gtau aku yang dia tag aku. So aku pon g la kat entry dia. Betul aku di tag. Tapi pada hari dia bagitahu aku tu aku tak tahu tag dalam dunia blogger ni macam mana. Dalam FB tahu la. So jawapan dia yang agak boleh diterima akal, aku pon buat la entry niii.
Jawapan hatitupai "ala, hg wat blk entry camtu, jwb soklan2 pas tu tag kwn2 len plak. untuk eratkan persahabatan sesama blogger. cewah" Haaaaa.... itu lah jawapan si tupai ni. Tang "untuk eratkan persahabatan sesama blogger" tu yang aku buat gak la tag men-tag ni....Sebenarnya kurang minat tag men-tag ni. Dalam FB pon jarang aku tag member kecuali benda tu menarik atau ada info atau ada pengajaran ker. Kalau sekadar posing kat kebun bunga nak tag. Kim salam lah. huhuhu. Ok lah...Entry ni tuk member blog aku...HatiTupai.

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
~ Bang, Laksa penang 1.
~Nasi goreng ayam 1. Bahagian peha erk.
~Mee Udang. Udang taruk 10-15 ekor k.

2.2 jenis air apa yg korang paling suker?
a) Teh ais 1......! Siapppp!!!
b) Milo Ais kaw punya 1!! Take Away...

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,westren,italian,mexican,arabian?
~Malay, Western, 2 jer aku nak letak. Ada yang tak puas hati? :P
4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
~Of course masak meggie!! Hahaha
5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
~RM10 sudahhhh..... Asal kenyang.... lalalala
6.Beri nama restorant favourite.apa makanan kt situ yg paling sedap?
~Pen Mutiara Curry House, Batu Maung Penang....( Majikan sponser, kalau tak, tak dernyer merasa :P Lebih suka makan kat gerai.... Aku orang kampung ma)
7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
Kuda.......Cantik.
8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
Tak leh gtau...Kang ada yang Spy. Wakaka
9.Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
~KFC, Drumstick (Tul ker aku eja ni...)
10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
~Tak yah hidang la....Aku bukan makan sangat ponnnnn
11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.
~Buah nenas.
12.Menu raya yg paling disukai.
~Rendang daging.
13Jajan/cekedes favourite?
~Soklan apo ni....? haha
14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
~Ayam masak lomak cili api....
15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
~Sambal apa tah....Mamak mana tah masak.
16.Korang klu jumpa org yg TAGG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
~Maggie kari sebungkus... hehehe
17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?
~Paksa?...suka hati korang la nak buat ker tak.....Mereka adalah.

Azana - WaLk tO rEMemMbEr - http://azanan.blogspot.com/
Ecah - Jalan.Singgah.Baca.Komen - http://blogcaripasal.blogspot.com/
Shazmiey Abdurahman - Dari Mata Hati :: Incik Shazmiey - http://luminory0912.blogspot.com/
IntanKuTerpilih - Sekadar Menulis Apa Yang Ku Rasa - http://intankuterpilih.com/
Daus Ramli - Segalanya Disini - http://dausramli.blogspot.com/

Selesai sudah kerja aku.......Hmmmm

P/S: Terbocor sudah serba sedikit maklumat peribadi aku....Hohoho

10 comments:

  1. saya pn x suka la tag mengetag ni.. xtau nape..hehe


    sory ler kalo x buat..hehehe thanks amry..

    ReplyDelete
  2. esok aku jawab tag ko... sebab harini aku dah update blog. so sekurang2nya esok adalah bahan utk aku update...hehehe... thanks tangging...

    ReplyDelete
  3. blanja megi je? cisss kedekut pait.. haha

    weh aku tag2 ni mmg xbt, dulu sejurus kena tag semua aku wat de' ja, tp skrg nk pastikan blog sentiasa ada update (blog "hidup") so pulun ja. fikir positip : ada gak yg ingat nk tag/bg award kt kita.. miahaha

    ReplyDelete
  4. Azana: O yer ker...Tak pa..Tak paksa pon :)

    IntanKuTerpilih: Orait.. No hal..Good luck for da contest :)

    Tupai Karan: hehe...yer lah. aku buat ni pon nak ucap terima kasih kat ko bab tag aku dan ajar aku apamendenya tag ni.hehe..

    ReplyDelete
  5. @intankuterpilihAku dah baca dan dah bagi komen kat entry ko tu setelah 5 minit dipublish...hehe

    ReplyDelete
  6. @Shazmiey Abdurahmanhehehe....ko kena layan pelawat yang lain. pelawat ko ramai sangat bah.hehehe...

    ReplyDelete
  7. ku pun banyak hutang-hutang tag yng tertunggak..ntah bila nak dilangsaikan pun tak tahu..sampai dah lupa siapa yang tag huhu

    ReplyDelete
  8. @HAZWAN17HEHEHE..KALAU RAMAI SANGAT YANG TAG PON SUSAH GAK ERK. HMMM

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks