Saman Traffik Aku 3 Angka.

Saman Trafik
Ala la la latuk, jangan saman.... Tolong jangan samaaannnnn....Haduyai....aku rasa dah kecoh benda ni kan dimana untuk tempoh tertentu saman yang dikenakan keatas kenderaan akan diberikan diskaun sebanyak 50%. Aku sendiri tak pasti diskaun ni sampai bila, tapi memang tak lama. Member aku ada gtau yang diskaun ni sampai 14 Disember ni jer. Selepas tarikh tersebut hanya 30% akan diberikan. Aku pon tak pasti, tadi cek saman kat kaunter pembayaran saman, tanya pegawai tu, diorang pon tak tahu. Disebabkan tempoh diskaun yang pendek, maka berbaris la orang awam yang nak bayar saman diorang termasuk la aku. Sampai pening pegawai traffik tu tengok ramai sangat yang berbaris sebab kaunter dah nak tutup waktu aku pegi tu. Kaunter tutup pukul 9 malam. Yang berbaris beratus lagi, mau sampai kepagi baru settle semua tu. So terpaksalah pegawai tu menghadkan jumlah orang yang boleh membayar saman waktu tu.

Aku tak nak citer panjang bab saman ni. Aku rasa waktu ni ramai yang tahu perkara ni dan banyak juga kot blog-blog buat artikel ni. So kalau korang nak cek saman online korang, korang boleh terjah alamat dibawah ni
1. http://www.rilek.com.my
2. http://www.myeg.com.my

Kalau orang lain citer macam mana nak cek saman online, cam ner nak bayar, bla bla bla.... Aku nak citer saman trafik yang aku kena. hehehehe.... Aku cek kat kaunter terus sebab semalam cek online buat panas jer, tak leh cek. So nak menghilangkan kegusaran dihati aku tentang saman yang bakal aku kena bayar, aku terus g kaunter semakan saman selepas balik kerja. Akhirnya kegusaran aku terjawab..... Ternyata aku pesalah trafik yang tegarrrrr....wakakaka. LOL!! 6 saman baiiii....!! Total aku kena bayar RM680. Tersemput aku jap waktu tu walaupun aku dah agak dah. Dapat slip saman, kira total. RM680. Bahagi 2, jadilah RM340. Lega jap semput aku. Tetiba langkah aku terhenti. "Eh, ni total sebelum diskaun ke, selepas diskaun?" G balik kat kaunter tanya. Mak aiiiiii.... Dah diskaun baiii.... Tersemput balik aku. Aduyaiiii... Terpaksalah aku menyedekahkan duit aku berjumlah RM680 dalam keterpaksaan. Arghhhh.... Padan muka aku :(

P/S: Sila langgar peraturan jalan raya supaya korang boleh bagi sedekah banyak-banyak kat kerajaan :P
P/S/S: Pas ni aku nak bawak keta 10KM/J je. :P

10 comments:

  1. alamak, tidak..... tak nak kena saman

    ReplyDelete
  2. HIHIHI..nasib baiklah aku tadak saman satu pun.hihi..rm340 tuh bole kasut nike..hihi..

    ReplyDelete
  3. hah aku lagi la pulak... saman dah cecah 4 angka... saman MBJB la, bukan JPJ.

    ReplyDelete
  4. Shazmiey: orait la tu bro tak dak saman. selamattttt duit. saman aku boleh beli 2 pasang kasut nike...hampes tul!

    Intankuterpilih: saman majlis aku pon banyak, tak settle pon. hahaha. saman majlis tak tau apa tindakan diorang.

    ReplyDelete
  5. PDRM x dak duit la tu...
    keja nak saman orang ja!
    haha..

    ReplyDelete
  6. tah la daussss...malas komeng bab ni.... diorang buat kerja diorang jer... tapi kadang-kadang panas gak ngan diorang ni yang kadang suka-suka cari kesalahan orang. misalnya "roadblock haram". Tahu roadblock haram? masuk kampung buat roadblock, yang buat roadblock tu 2 3 orang jer. tak pakai helmet tahan. kampung bai. helmet amendenya. pas saman tu. diorang tanya... "nak settle cam ner ni?" Hampeh!!

    ReplyDelete
  7. bawa moto dulu saja.
    sekarang naik bas.jadi
    bas la kena saman.hihihi....

    ReplyDelete
  8. @Ali ridhadah lama aku tak rasa naik bas "picit loceng". hihihi...

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks