Senarai Makanan Non-Halal. Edisi Jangan Terkejut!!

Ok kalau hari ni korang semua baca paper semua kecoh pasal harga gula dan bahan api naik,keluaran proton terbaru dan kecoh juga blogger-blogger buat artikel ni termasuklah aku. Tapi aku ada satu artikel yang kurang dikecohkan nak aku kongsi ngan korang. Kenapa aku cakap tak kecoh? Sebab tajuk atikel ni tak di"online"kan. Sepatutnya menda macam ni perlu disebarkan ler....Benda haram melibatkan makanan dud. (Kenapa tak dionlinekan erk?)

Kalau korang perasan paper Metro hari ni (4 Dis 2010) ada disiarkan tajuk "Teh Tarik Lemak Babi" iaitu tentang sejenis minuman segera teh tarik 3-in-1 yang didakwa mengandungi campuran Emulsifier (E471). Aku tak tahu benda kimia ni, tapi kemungkinan ada lemak babi. Selain itu, syarikat yang mengeluarkan produk ini juga dipercayai menggunakan logo Halal yang bukan dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). Logo palsu la tu. Aduyai... Tak dinyatakan la pulak nama produk tu.... kenapa? kenapa? kenapa?
Nak amik gambar kamera problem la plak. So korang leh cari dalam Metro 4 Dis k.

Selesai bab dalam paper. Sekarang bab luar paper pulak.
Kat tempat kerja aku, pekerjanya dibekalkan email sebagai salah satu cara untuk communicate antara pekerja-pekerja dan juga orang atasan. Sayangnya medium komunikasi tu disalahgunakan. Email luar tugas pon aku dapat dari member-member. Satu email yang aku dapat ni sangat menarik dan korang boleh baca. JANGAN TERKEJUT!!! 


Senarai Makanan Non-Halal
Wallahualam....

P/S: Aku tak tahu email ni sumbernya dari mana.



8 comments:

  1. aah... Nasib baek tak terkejut..

    ReplyDelete
  2. thank sharing benda ni..
    lepas ni kna beringat la ek..kot2 terbeli maknn yang mengandungi sumber x halal..:)

    ReplyDelete
  3. tu la...banyak sangat yang tak halal nyeerr

    ReplyDelete
  4. Ni yang geram ni.....saya pun ada cerita pasal halal ni kat blog....rasanya amry dah baca pasal jhala vs no pork tuh....

    ReplyDelete
  5. patut la perangai
    remeja melayu
    tak berapa elok.

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks