Kuantiti Atau Kualiti?


Aduhai...Nak demam la plak hari ni.....nasib baik aku cuti hari ni. Korang rasa aku nak tulis apa kali ni?
Kuantiti Atau Kualiti? Ada beberapa maksud gak tu. Kuantiti, adakah kuantiti pelawat, atau kuantiti follower atau kuantiti yang member korang follow? Kualiti lak, boleh jadi kualiti penulisan korang, atau kualiti blog korang atau kualiti komen yang korang bagi kat blog member-member korang. Teka teka teka... :P

Sebenarnya aku nak cite tentang kuantiti blog yang korang follow dan kualiti komen yang korang bagi kat blog tu. Ada lagi ker yang tulis entry ni? Hm... Tetiba rasa nak tulis entry ni. Nak tulis cara mencanakkan traffik, blog aku sendiri pon tak tara mana. Kan. Kadang-kadang aku usha-usha gak profile follower-follower sesetengah blog tu. Aku tengok mak aiiii....beleret blog yang diorang follow... Aku ciput jer. hehe... Bukan apa, kalau banyak sangat aku jadi pening karang.

Mungkin pendapat korang lain kan, tapi ni pendapat aku la, dan cara aku. Bagi aku tak per blog yang aku follow tu ciput asalkan aku dapat follow setiap perkembangan blog yang aku follow tu. Kalau boleh setiap post diorang aku nak jadi komentator yang pertama :P Kalau ramai sangat kang aku tak dapat bagi fokus kat conservation sesuatu blog tu. Aku ni dah la otak slow...muahahahaha... Mungkin sesetengah korang fikir, bila follow blog banyak-banyak, blog korang akan tersenarai kat dalam kesemua blog-blog tu dan EMPUNYA blog-blog tu akan follow balik blog korang . Cara aku fikir lak, macam mana aku nak buat EMPUNYA blog yang aku follow tu BESERTA PEMBACA-PEMBACA blog tu datang kat blog aku.

So kesimpulannya. Aku lebih mementingkan Kualiti komen aku dari Kuantiti blog yang aku follow tu. Muehehehe... Ni pendapat aku jer erk..... Saje nak buat entry ni.

P/S: Tengah planning tuk beli Domain/Hosting. Wordpress atau Blogspot. Ada sapa-sapa nak bagi cadangan....Muehehehehe

4 comments:

  1. nice info..boleh jdi blog yang bagus suatu ari nnti ni..keep it up amry..

    ReplyDelete
  2. Thanx Ecah...Blog ko pon apa kurengnya kan... mantap gakkk

    ReplyDelete
  3. btol 2. aku pn xleh nk tumpu smua belog.. beberape je..hehe

    ecah? siapakah?

    ReplyDelete
  4. ecah....tu cik adik manis kat atas tuuuu...g la berkenaan ngan dia. hehehe

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks