Semoga Terus Success

Butik Chenta Creative - Butik Pakaian Melaka

Butik Pakaian Muslimah Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Post kedua sebelum aku kembali menyepikan diri dari dunia blogging.

Selama aku menyepikan diri dari dunia blogging ni.. Aku tumpang bangga dengan satu pencapaian salah seorang rakan blogging aku ni yang mana rakan blogging aku ni dah pun merealisasikan impian beliau dan isteri beliau untuk memiliki perniagaan butik mereka sendiri.

Bukan mudah sebenarnya untuk mengorak langkah didalam dunia perniagaan ini... Tanpa kesungguhan, tanpa keberanian dan tanpa semangat yang cekal, impian untuk memiliki perniagaan hanya akan tinggal impian.

Bermula dengan hanya mempromosikan perniagaan butik mereka melalui rakan rakan sekerja dan penyampaian dari mulut ke mulut, mereka meluaskan pasaran mereka melalui medium online Facebook seterusnya membuka sebuah booth untuk perniagaan butik mereka yang ketika itu rasanya hanya mempromosikan tudung sebagai produk utama mereka. Kini perniagaan rakan blog aku ni semakin maju setelah berjaya membuka gerai butik mereka sendiri yang selain tudung, mereka turut menjual kain ela jenis English Cutton yang didatangkan dari Vietnam dan juga jubah muslimah. Syabas aku ucapkan. Semoga Butik Chenta Creative akan terus maju dan bertambah maju. Keep it up bro!!

Yang tinggal di area Melaka bolehlah singgah singgah di Butik Chenta Creative yang beroperasi di
19G, Pandan Square,
Kompleks Kesidang,
75300 Bachang,
Melaka.

Nak beli online layari

Blog Oh Blog

Dunia blogging

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca pembaca dan pengunjung pengunjung Amry's Blog... Apa khabar? Sihat sihat semua hendaknya disamping orang tersayang.

Lama betul tak update blog ni. Mau dekat 4 bulan. Dah usang macam Banglo Villa Nabilla dah.. Cuma tak berpuaka je. haha.. Bukan nak tinggalkan dunia blog atau malas nak update.. cuma tak berkesempatan.
Sekarang ni nak buka blog memang jarang sangat.. Nak update jauh sekali. Sebabnya... tak perlu kot aku kongsi kat sini. Cukup sekadar aku cakap ada benda yang lebih penting yang perlu aku fokus selain berblog. Kalau ikutkan hati memang hari-hari nak update blog... Ada satu kepuasan melihat ada pelawat yang masuk membaca post post yang di tulis.

Selepas post ni mungkin akan ada 1 atau 2 post lagi yang akan ditulis dan selepas tu tak tahu lah bila pula nak update blog ni.. Tunggu jer lah.. Hmm.. Yang pasti aku selalu merindui dunia blogging ini yang pernah berjasa kepada aku dengan memberikan sedikit duit poket ;)

Pst.. Sekarang kembali tinggal di rumah bujang... Komputer tak ada... Nak ke CC malas... That why ma... hehe

Harimau Malaya vs Rajagobal

Prestasi Harimau Malaya Merudum Di Bawah Rajagobal

Prestasi Pasukan Bola Sepak Kebangsaan Membimbangkan

Aku bukanlah peminat sukan tegar yang mengikuti setiap perkembangan semasa sukan negara. Tidak kiralah  bola sepak, badminton, hoki atau sukan-sukan lain. Sekadar 'terduduk' di depan televisyen dan tersiar rancangan sukan mungkin aku tonton, kalau nak set time semata-mata nak tengok aksi sukan, mungkin tidak.

Walaupun kurang mengikuti perkembangan semasa sukan negara, telinga dan mata aku tidak terlepas terdengar dan terbaca mengenai prestasi Pasukan Bola Sepak Malaysia, Harimau Malaya yang kian merosot dibawah pimpinan jurulatih kebangsaan, Datuk K Rajagobal.

Sudah lama terdengar dan terbaca mengenai prestasi Pasukan Bola Sepak Malaysia yang kian membimbangkan tapi aku buat tak endah. Kekalahan demi kekalahan menimpa pasukan bola sepak malaysia, Harimau Malaya di bawah pimpinan Datuk K Rajagobal sehingga beberapa kali diberi peluang kepada Datuk K Rajagobal untuk memperbaiki mutu persembahan Harimau Malaya tetapi keadan masih tetap sama.

Yang terbaru, pasukan bola sepak Malaysia mengalami kekalahan teruk didalam tiga siri perlawanan persahabatan dengan Liga Kelab J di Jepun.

Tanpa meraih sebarang jaringan gol, pasukan bola sepak kebangsaan ditewaskan 0-2 dengan Kelab Divisyen Satu Shimisu S Pulse. 0-5 dengan kelab di zon penyingkiran Liga J, Shonan Bellmare. 0-5 dengan kelab Divisyen Dua, Tokyo Verdy.

Pasukan negara ditewaskan oleh pasukan dari kelab bola sepak?? Walaupun kurang arif mengenai dunia sukan, tapi aku rasa pasukan negara tidak selayaknya ditewaskan oleh pasukan bola sepak yang hanya berstatus kelab.

Memberikan alasan bulan Ramadan antara salah satu faktor kekalahan kerana pemain tiada tenaga untuk bermain seolah-olah tidak dapat diterima.

“Pengajaran yang saya dapat di sini, kita tidak harus bermain dengan kelab yang boleh dikatakan mempunyai tahap permainan tinggi ketika bulan puasa. Kalau kita datang ke Jepun pada masa akan datang, mungkin bukan ketika Ramadan.

“Kita perlu sedar pada perlawanan kedua, kita main jam 11 pagi dan perlawanan ketiga, 3 petang. Kita main tiga babak dan keletihan itu datang pada babak kedua dan ketiga.

“Apapun, saya tetap hormat pemain sebab mereka berusaha memberikan yang terbaik ketika berpuasa dan ada ketikanya kita mampu beri tekanan kepada pihak lawan. Saya rasa ini persiapan yang bagus untuk perlawanan menentang Barcelona,” kata Datuk K Rajagobal yang tiba dari Jepun semalam.

Sedar akan kritikan-kritikan yang diterima dan desakan yang memintanya meletak jawatan susulan prestasi pasukan bola sepak kebangsaan yang membimbangkan, Datuk K Rajagobal cuba mempertahankan dirinya.

“Saya tidak tahu kenapa ada pihak yang suka sangat saya undur diri.

“Tapi saya bukan penakut. Saya akan pikul tugas saya hingga kontrak berakhir 31 Disember. Selepas itu barulah majikan buat keputusan dan saya juga akan buat keputusan.” Rajagobal turut membidas kritikan yang dilemparkan kepadanya sebelum ini yang memintanya melepaskan jawatan.

“Ini bulan Ramadan, jangan buat dosa. Kalau kita nak kritik, biarlah tepat dan konkrit.

“Kalau mereka datang ke Jepun dan tengok prestasi sebenar pemain dalam bulan Ramadan, itu tak apa. Tapi, mereka tidak ada di situ, mereka hanya memberikan komen berdasarkan keputusan perlawanan, itu tidak adil. Kritikan mereka sepatutnya berdasarkan fakta, itu sajalah yang saya nak beri nasihat.

“Sebelum ini pun ramai yang kritik, ramai yang ganggu tapi saya tak akan lari daripada fokus saya,” katanya.

Hari ini, Datuk K Rajagobal sekali lagi diberi peluang untuk terus menerajui pasukan bola sepak kebangsan sehingga tempoh kontraknya dengan pasukan Harimau Malaya berakhir Disember tahun ini iaitu sehingga berakhirnya kempen kelayakan Piala Asia 2015 tahun depan.

Sumber : Hmetro & kakibolasepak

--------------------------------------------------------------------

Hm.... apa pendapat peminat-peminat sukan Bola Sepak Kebangsan?
Sudah banyak peluang diberikan tetapi prestasi Harimau Malaya terus mengecewakan.
Pandangan aku sebagai non-fan sukan
Bukan kata tak layak, tapi jika keadaan terus begini, ada baiknya diberikan kepada yang lain demi kebaikan semua pihak atau cuba gunakan idea daripada mereka yang turut mempunyai pengalaman didalam dunia bola sepak.

Thailand Railway Maeklong Market

Maeklong Market | Pasar Paling Bahaya Di Dunia

Maeklong Market, pasar paling bahaya didunia. Kenapa Maeklong Market dilabel sebagai pasar paling bahaya di dunia? Ini kerana pasar Maeklong yang menjual berbagai buah-buahan, rempah dan makanan eksotik ini terletak betul-betul di laluan rail keretapi di Samut Songkram, 60km dari barat bangkok, Thailand

Gambar pasar Maeklong di Samut Songkram sewaktu dilintasi keretapi




Railway Market Maeklong







Pasar Maeklong di Samut Songkram Thailand

Siren akan dibunyikan sebelum keretapi melalui kawasan pasar Maeklong dengan kelajuan 20km/j dan peniaga akan segera mengenepikan barang jualan mereka bagi mengelakkan dilanggar keretapi.

Keadaan ini berlaku sekurang-kurangnya 8 kali sehari.

Gambar Pasar Maeklong sebelum dan selepas dilalui keretapi






Video keadaan di Pasar Maeklong, Samut Songkram


P/S : Aku tak tau nak cakap apa......... Nak pengsan!!!! Amazing!!!!

Petua Memikat Wanita

Petua Memikat Wanita

Tips Memikat Wanita

Anda masih belum memiliki teman wanita? Sering kali gagal didalam usaha memikat wanita?
 Cemburu melihat rakan-rakan seusia anda yang kesemuanya sudah memiliki teman wanita? Malu setiap kali keluar bersama rakan hanya anda seorang tiada teman wanita? Atau risau memikirkan umur yang kian lanjut tetapi masih belum mempunyai teman wanita?

Ketahui beberapa petua memikat wanita yang perlu diketahui oleh kaum lelaki

RAHSIA ILMU PENGASIH

Jaga Penampilan Diri
Penampilan bukan bermaksud rupa paras semata-mata. Ia lebih kepada bagaimana anda mengeksperikan diri anda terutama dari segi pakaian. Wanita tidak suka kepada lelaki yang kelihatan selekeh. Sebaiknya pakailah pakaian yang kemas dan bersih. Janganlah pakai Singlet, seluar pendek macam apek jual ikan, pakai selipar. Memang tak dapat lah.

Jadi Diri Sendiri
Ya. Jadi diri sendiri, jangan jadi orang lain semata-mata untuk memikat gadis yang anda inginkan. Jadilah natural. Maksudnya disini, jika anda seorang yang pendiam, janganlah nak cuba-cuba jadi seorang yang banyak mulut atau sebaliknya dihadapan dia. Biarkan dia terpikat kepada anda kerana siapa diri anda sebenarnya.

Pandai Berkomunikasi
Komunikasi adalah salah satu faktor penting didalam memikat seterusnya menjaga hubungan tersebut. Wanita sukakan lelaki yang bijak berkata-kata (bukan bijak berkata buaya darat), yang sentiasa tenang dan arif didalam banyak perkara. Untuk permulaan, mulakan lah berbicara mengenai perkara yang umum samada mengenai diri anda mahupun diri si dia.

RAHSIA ILMU PENGASIH

Bersifat Prihatin Dan Ambil Berat
Wanita mempunyai hati yang lembut. Jadi, mereka akan mudah cair pada lelaki yang prihatin dan mengambil berat akan diri mereka. Contohnya sekiranya mereka didalam masalah, cuba untuk anda bantu masalah yang si dia hadapi, atau sekiranya dia sakit, temankan dia berjumpa doktor atau bantu dia belikan ubat. Tetapi jangan anda tersilap, prihatin atau ambil berat bukan bermaksud mengonkong

Jangan La Berkira Sangat
Berkira disini bermaksud janganlah terlalu kedekut dengan si dia sehinggakan makan bersama untuk kali pertama, sendiri makan sendiri bayar. Memang fail lah! Dalam hal-hal yang ringan, kelauarkan lah wang anda untuk si dia. Tetapi jika anda merasakan wanita yang ingin anda pikat itu 'Pisau Cukur'.... Nak yang itu, nak yang ini.. Nasihat saya.. cari yang lain sahaja lah :)

Seniwati Umi Kalthum Meninggal Dunia

Seniwati Umi Kalthum Meninggal Dunia

Umi Kalthum meninggal dunia

Hari ini, kita dikejutkan dengan berita pemergian seorang Seniwati Veteran, Umi Kalthum.
Allahyarham Umi Kalthum disahkan meninggal di kediamannya di Taman Ukay Perdana Saujana Melawati jam 4 pagi tadi (24 Julai 2013)

Jenazah dijadualkan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Klang Gate, Hulu Klang sebelum zuhur.
Umi Kalthum atau nama sebenarnya Patimah Bahaudin pernah terkenal menerusi filem Bawang Putih Bawang Merah (1959)

Sewaktu zaman kegemilangannya, Umi Kalthum pernah dinobat sebagai 'Wanita Melayu Paling Jelita' di Asia oleh sebuah majalah antarabangsa Australia

Umi Kalthum merupakan ibu kepada pelakon Noor Kumalasari dan ibu tiri kepada penyanyi Anita Sarawak.

Menurut Noor Kulamasari, mereka hanya menyedari pemergian ibu mereka setelah kakak sulungnya ingin mengejutkan ibu mereka untuk bersahur jam 4 pagi.

Menurut Noor Kumalasari lagi, ibu mereka tidak menghidap apa-apa penyakit kritikal dan Umi Kalthum masih cergas walau usianya sudah mencecah 81 tahun

Sumber Seniwati Umi Kalthum Meninggal Dunia : Sinar Harian 24 Julai 2013

------------------------------------------------------------

Innalillahiwainnailaihirojiun... Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang beriman. Al-Fatihah

Ainan Tasneem Kemalangan Di NPE

Ainan Tasneem Kemalangan Di Lebuhraya NPE


Penyanyi lagu 'Aku Suka Dia', Ainan Tasneem mengalami kemalangan sewaktu melalui lebuhraya NPE (New Pantai Express Highway) pada 21 Julai 2013 (rabu) sekitar jam 2.30 petang.

Merujuk Facebook Penyanyi Ainan Tasneem, kemalangan berlaku apabila kereta yang dinaiki bersama rakannya dilanggar dari belakang sewaktu menuju ke Bandar Tasek Selatan.

Sewaktu kejadian, kenderaan yang dinaiki Ainan Tasneem dan rakannya ingin membelok ke kiri dan kenderaan di belakang ingin ke kanan.

“Dalam kereta berasap dan airbag semua keluar,  tayar kereta juga terkeluar dari tempat tayar , jadi besi tu tersekat dekat longkang. Kalau tak, kereta memang terus akan menjunam ke tepi gaung sebelah itu sahaja"

Walaubagaimana pun, penyanyi yang terkenal dengan lagu 'Aku Suka Dia' dan rakannya tidak mengalami sebarang kecederaan yang serius.

Gambar MyVi Ainan Tasneem Yang Terlibat Dengan Kemalangan Di Lebuhraya NPE


Sumber Ainan Tasneem Kemalangan Di NPE : Sinar Harian

Bunuh Diri Kerana Tiada Rakan

Penuntut IPTS Bunuh Diri Kerana Tiada Rakan

Penuntut IPTS Sungai Long Bunuh Diri
Gambar sekadar hiasan

Hanya gara gara tiada rakan, seorang penuntut sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) di Sungai Long, Kajang nekad membunuh diri dengan terjun dari tingkat 5 banggunan kuliah IPTS tersebut.

Mangsa yang berusia 23 tahun ditemui terlentang di bawah banggunan kuliah terbabit pada jam 4 pagi oleh pengawal keselamatan.

Mangsa dipercayai bertindak membunuh diri kerana tertekan tiada rakan, namun siasatan terperinci masih dijalankan bagi mengenal pasti punca kejadian sebenar.

Sumber : HMetro 20 July 2013

------------------------------------------------------------------------------

Tak kan la sebab tak ada kawan, sanggup bunuh diri.... Aduhaiiiii..... Kesian..

Gambar Dan Biodata Suami Baru Abby Abadi

Gambar Dan Biodata Suami Baru Abby Abadi


Tara..... Kecoh aih cerita Abby Abadi dah kahwin.. Siapa yang ikut cerita Abby Abadi, peminat Abby Abadi mesti tahu la cerita ni kan...
Alkisahnya, Abby Abadi sudah pun bergelar isteri orang.....
Kalau Abby Abadi dulu bergelar isteri kepada pelakon Drama Gerak Khas, Norman Hakim, kecoh pula kes perceraian diorang, kini, Abby dah buat satu pengumuman yang dia sudah pun bergelar isteri orang.

Biodata Suami Baru Abby Abadi :
Nama penuh : Muhammad Noor Farhan Che Bakar
Umur : 24 tahun
Asal : Kampung Kok Pasir, Tumpat, Kelantan
Pekerjaan : Pembantu Kedai Butik

Peminat-peminat Abby Abadi comfirm follow rapat-rapat cerita si Abby ni kan. Kisahnya, selepas 12 hari bernikah dan sah bergelar suami isteri, baru la Abby Abadi announce pernikahan dia dengan suami baru dia.

Bagaimana Perkenalan Abby Abadi Dengan Farhan?

Perkenalan Abby Abadi dan Farhan hanya lah 2 minggu.
Pertemuan pertama mereka adalah di sebuah pasaraya di ibu kota dan ketika itu masing-masing saling berpandangan.

“Pada pertemuan yang tidak disangka itu kami saling memandang dan mengerling antara satu sama lain. Selepas itu adalah dua tiga kali kami berhubung kerana saya sibuk menguruskan butik Muslimah di Taman Melawati.

“Ketika itu kami membahasakan diri adik dan kakak. Dalam masa dua minggu berkawan, dia menyuarakan hasrat hati mahu menjadikan saya teman wanitanya, tetapi saya kata dalam Islam mesti ada hubungan yang sah jika tidak, hubungan itu hukumnya haram. Terus dia melamar saya dan saya kata kepadanya, ‘beraninya awak melamar saya.’

Sumber Gambar Dan Biodata Suami Baru Abby Abadi - Nurizspace.com
------------------------------------------------------
p/s : Macam mana aku boleh tertulis cerita artis plak ni? Hahaha

Harga Rokok Naik RM16 Sekotak

Harga Rokok Akan Dinaikkan RM16 Sekotak

Harga Rokok Naik RM16 Sekotak

Majlis Kawalan Tembakau Malaysia (MCTC) mencadangkan kerajaan menaikkan cukai eksais rokok sekurang-kurangnya 50% bagi mencapai sasaran mengurangkan penggunaan rokok sebanyak 20% di negara ini.

Kenaikan cukai eksais rokok sebanyak 50% akan menjadikan harga rokok sekotak melonjak kepada RM16 berbanding RM10.50.

Menurut ahli Majlis MCTC, Dr Norashidah Mohamed Nor, kenaikan sebanyak 10% cukai eksais rokok pada tahun lalu hanya mengurangkan 4% penghisap rokok dan beliau percaya dengan kenaikan sebanyak 50% cukai eksais rokok akan mengurangkan sehingga 20% penghisap rokok.

Sumber Harga Rokok Dinaikkan RM16 Sekotak : Kosmo 20 July 2013

-----------------------------------------------------------------------------

Kebabom!!!!! RM16!!!! Banyak tu.... Kepada perokok tegar... Apa pandangan korang? hohohoho...

Remaja Perempuan Dakwa Diraba UAI

Remaja Perempuan Dakwa Pernah Diraba Ustaz Azhar Idrus

Seorang remaja perempuan, Maryam Mazlieynna Mazlee mendakwa pernah diraba oleh Ustaz Azhar Idrus dan memuat naik pengakuan tersebut di laman Facebook miliknya secara terbuka.

Di Ajak UAI Ke Hotel

Selain mendakwa di raba oleh Ustaz Azhar Idrus, gadis ini juga mendakwa bahawa UAI cuba menggoda dan menempah bilik hotel untuk bersamanya.

Dibawah adalah printscreen status Facebook Maryam Mazlieynna Mazlee. Walaubagaimana pun akaun Facebook gadis ini telah di delete


Sumber : Informasi.my
----------------------------------------------------------------------------------

Kalau betul ko kena raba, pergi la buat report polis.... Kecoh kat Facebook apehal?? 
Tanda minah ni buat fitnah :
Tak buat report polis
Delete akaun Facebook.

Apa motif minah ni??

Cara Tingkatkan Like Fan Page

Cara Meningkatkan Jumlah Like Di Facebook Fan Page


Yang baca entry ni sah sah la ada fan page kan dan ada terdetik di hati nak meningkatkan jumlah like di Fan Page. Kan Kan Kan....

Macam mana cara nak tingkatkan jumlah Like?
Untuk meningkatkan jumlah LIKE di fan page, ada cara percuma ada cara berbayar.
Disini aku nak share cara untuk meningkatkan jumlah like di Fan page cara percuma.
Pernah dengar Exootlab?
Cara tingkatkan like di Fan Page

Exootlab salah satu applikasi yang dibangun untuk meningkatkan jumlah like di Fan Page.
Mudah sahaja untuk menginstall applikasi ni di Fan Page.
First kena ada akaun FB la untuk log in dan ada page sendiri.
Dah masuk dan Log In, Scrool kat bawah dan klik pada 'App Market'
cara tingkatkan like fan page
 Dah masuk di dalam App Market, lihat video cara untuk buat applikasi dan install di Fan Page.
Dah siap, promote link.

Rancangan Memasak Di Bulan Ramadhan

Rancangan Memasak No.1 Di Bulan Ramadhan


Aku rasa semua orang dah tahu kan rancangan memasak apa yang paling best di bulan Ramadhan ni terutama kepada kepada kaum-kaum hawa akak-akak, adik-adik, makcik-makcik kan.
Ketuk-Ketuk Ramadhan la jawapannya kan.
Aku walau pun lelaki, tapi aku suka la tengok rancangan Ketuk-Ketuk Ramadhan ni.
Tak macam rancangan memasak yang lain kan skema jer kat dapur. Hahaha....

Apa yang membuatkan rancangan memasak Ketuk-Ketuk Ramadhan ni rancangan memasak no1 malaysia erk? First df course la disebabkan hos atau pengacara dia yang memang agak kecoh kan iaitu pelakon Shiela Rusly. Yang kedua gelagat artis-artis jemputan yang akan memasak bersama Shile Rusly (Artis jemputan ker? Huhu)

Aku sebenanrnya tak ada la selalu sangat tengok Ketuk Ketuk Ramadhan ni tapi tak tahu lah rasa macam tak best pula tak ada rancangan ni. Haish... Dengar dia punya background muzik pun dah best. Hoho

Ketuk Ketuk Ramadhan disiarkan setiap hari di bulan Ramadhan 2013 ni bermula jam 12:30 tengah hari selama 30 minit di TV1.

Jom kita layan video gelagat Shiela Rusly dan beberapa artis yang 'terkantoi' di Ketuk Ketuk Ramadhan ;)


P/S : Aku suka Ketuk Ketuk Ramadhan bukan sebab artis tapi gelagat diorang. Artis mana yang masak aku tak ambil port. Hahaha... Ketuk ketuk....... Ramadhaannnnnnn

Cara Bina Landing Tab Fan Page

Apakah Landing Tab

Landing Tab merupakan satu tab khas yang boleh dihasilkan didalam Facebook Fan Page. Banyak Page yang mempunyai Landing Tab terutama Page rasmi atau Page perniagaan. Ini kerana Landing Tab dapat memudahkan lagi satu-satu penerangan berkenaan produk atau servis disampaikan lepada pengunjung atau liker satu-satu page. Ini kerana Landing Tab tidak bersifat seperti Timeline yang mana kedudukan nya sentiasa berubah. Berbeza dengan Landing Tab yang mana kedudukan tab sentiasa di atas sebelah kanan dan mudah dilihat. Selain daripada itu, isi kandungan Landing Tab juga boleh dihasilkan mengikut kreativiti yang mana didalam Landing Tab, boleh dimasukkan video atau borang pesanan.

Kepentingan Landing Tab

Selain memudahkan keterangan satu-satu produk atau servis disampaikan kepada pengguna Facebook, Landing Tab juga mampu digunakan untuk meningkatkan jumlah like serta menambah bilangan Subscriber jika anda menggunakan Autoresponder iaitu dengan menggunakan Fan-Gate. Fan-Gate bermaksud seseorang itu perlu melakukan sesuatu sebelum satu-satu content dapat dilihat seperti klik butang 'Like' atau isi form tertentu. Contoh :
Ahmad masuk ke dalam page 'Menguruskan Badan' dan berada di dalam tab 'Petua menguruskan badan' Namun untuk melihat petua menguruskan badan tersebut, Ahmad perlu klik Like terlebih dahulu sebelum isi kandungan tab petua menguruskan badan tadi dapat dilihat.
Contoh yang hampir serupa - http://on.fb.me/131Tjev

Dengan cara ini :
1. Bilangan Like bertambah
2. Like adalah berkualiti (orang yang like adalah orang yang sememangnya ingin Like page tersebut
3. Prospek bertambah

Cara Bina Landing Tab Fan Page

 Mudah jer nak bina Landing Tab ni. Lihat video dibawah cara bina Landing Tab

Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2013

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2013 Seluruh Negeri


Ramadhan Al-Barakah kembali lagi. Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk menghayati bulan Ramadhan sekali lagi pada tahun ini. Mungkinkah kita masih diberi peluang pada tahun-tahun mendatang.
Al Fatihah kepada mereka yang telah pergi lebih dulu daripada kita. Kepada yang kehilangan insan tersayang  Ramadhan ini, semoga tabah.

-----------------------------------

Dibawah adalah waktu berbuka puasa dan imsak bagi tahun 1434H / 2013M seluruh negeri.
Semoga bermanfaat


Selamat Berbuka Puasa Dari Amry's Blog

Doa Menyambut Bulan Ramadhan

Doa Menyambut Kedatangan Bulan Ramadhan

Doa Bulan Ramadhan

Amry's Blog mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada seluruh Umat Islam. Semoga ibadah kali ini lebih diberkati.

Jambatan Pulau Pinang Runtuh

Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh


Baru dapat tahu jambatan kedua Pulau Pinang runtuh semalam pada jam sekitar 7.15 petang.

Runtuhan tersebut berlaku pada bahagian penyambung susur keluar jambatan tersebut di Batu Maung. Sehingga kini dikatakan 4 orang mangsa terkorban dalam runtuhan tersebut yang mana mangsa berada dalam sebuah kereta sewaktu runtuhan jambatan tersebut berlaku.

Gambar Runtuhan Jambatan Kedua Pulau Pinang

gambar runtuhan jambatan kedua pulau pinang

gambar runtuhan jambatan kedua pulau pinang

gambar jamabatan pulai pinang di batu maung runtuh

Lokasi Runtuhan Jambatan Kedua Pulau Pinang Di Batu Maung



p/s : Dapat tahu dari Facebook. Tempat aku selalu jalan juga tu.... Macam mana boleh runtuh? Moga tak ada lagi mangsa yang terkorban.

Pelakon S Shamsuddin Meninggal Dunia

Pelakon Bujang Lapok S Shamsuddin Meninggal Dunia


Hilangnya sebutir bintang yang sukar dicari ganti.... :( Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang beriman... Takziah diucapkan kepada keluarga S S hamsuddin... Al Fatihah

p/s : Update kat CC :(

Harga Rokok Naik Jun 2013

Harga Rokok Naik 3% Mulai 3 Jun 2013

Harga rokok dinaikkan sebanyak 3% mulai 3 Jun 2013. Demikian seperti yang dimaklumkan oleh British American Tobacco Malaysia (BAT Malaysia)

Harga Rokok Naik 3% mulai jun 2013

Daripada apa yang ditulis, kenaikan harga rokok ini dipengaruhi oleh kenaikan kos operasi seperti tekanan inflasi, kos buruh dan kos input selain peningkatan berterusan perdagangan rokok haram yang memberi banyak kesan terhadap rokok keluaran British American Tobacco Malaysia.....


p/s : Errr...... 3 pilihan..... 1. Berhenti merokok 2. Hisap rokok seludup 3. Beli rokok elektronik
Pilihan anda???? (Aku sengih macam kerang busuk!)

Ketua Pemuda UMNO Bagan Serai Meninggal Dunia

Ketua Pemuda UMNO Bagan Serai, Sharudin Ahmad Meninggal Dunia

Sharudin Ahmad 'Din Protokol' Meninggal Dunia

Siapa yang tinggal dekat Bagan Serai mesti agak terkejut dengan kematian Ketua Pemuda UMNO Bagan Serai, Sharudin Ahmad atau lebih dikenali sebagai 'Din Protokol' di sekitar Bagan Serai. Sharudin Ahmad merupakan calon BN bagi Dun Selinsing pada Pilihan Raya Umum ke-13 yang lalu.

2 3 hari aku dengar arwah dimasukkan ke hospital kerana koma disebabkan jangkitan kuman pada jantung dan buah pinggang. Dan malam tadi, jiran rumah bagitahu 'Din Protokol' sudah meninggal dunia di Hospital Taiping. Satu berita yang agak mengejutkan.

----------------------------------------------------------------

Kali terakhir aku berjumpa dengan arwah Sharudin atau 'Din Protokol' sewaktu bekerja dekat ............ di Bagan Serai. Tanpa mengira fahaman politik, pada aku beliau seorang yang baik. Waktu aku bekerja di ............, masih sempat dia tegur, bersalam dan bertanya khabar aku (pertaman kali bertegur)

Ayah aku sering juga minta bantuan daripada arwah dan arwah tidak keberatan untuk membantu. Pernah juga arwah menghadiri kenduri kahwin adik perempuan aku dulu.

p/s - Anak kepada kawan ayah aku yang bekerja nurse ada bagitahu yang arwah Sharudin ni dah lama menghidap penyakit jantung dan buah pinggang tapi jarang membuat pemeriksaan kesihatan. Takziah diuzapkan kepada keluarga arwah Sharudin Ahmad 'Din Protokol'. Al- Fatihah

Ustaz Kazim Elias Berhenti Beri Ceramah

Ustaz Kazim Elias Berhenti Beri Ceramah | Kecewa Difitnah


Aku rasa ramai yang kenal dengan penceramah bebas Ustaz Kazim Elias dan juga pengarang buku "Tuhan Sedang Menguji Kita". Ustaz Kazim Elias Al Hafiz 41 tahun yang mengambil keputusan untuk berhenti dari memberi ceramah adalah kerana kecewa akibat difitnah serta dituduh memberi ceramah berbau politik sehingga dilabel sebagai 'Ustaz Politik'

Selain kecewa difitnah, Ustaz Kazim Elias juga bimbang akan keselamatan dirinya yang pernah menerima ugutan pukul dan bunuh di rumah serta pusat pengajiannya di Pusat Pendidikan Al-Barakah, Manjoi, Perak selain dimaki hamun di blog dan facebook miliknya.

Baru-baru ini, Ustaz Kazim mendakwa hampir disimbah cuka berhampiran rumahnya.

"Ya, saya akan berhenti berceramah 28 November depan kerana kecewa difitnah dan dicerca bukan-bukan oleh pihak tidak bertanggungjawab" Ustaz Kazim

Sumber - Hmetro 18 Mei 2013

-----------------------------------------------------------------

p/s - Lahanat puak-puak yang buat kerja macam ni! Politik lebih penting dari agama. Sebab tu kalau ada orang cakap malas nak amik port pasal politik, jangan marahkan orang tu sebab politik kat malaysia ni KOTOR!! Sorry to say! Sapa yang sakit hati dengan tulisan aku ni, terima jer lah. Tak yah taksub sangat dengan politik!!!

FireFly Tawar Tambang Murah

FireFly Tawar Tambang Murah Sempena Ulang Tahun Ke-6

Harga Tiket FireFly

Sempena ulang tahun ke-6, syarikat penerbangan komuniti milik Penerbangan Malaysia (MAS) FireFly Sdn Bhd menawarkan tambang murah untuk 500,000 tempat duduk untuk semua destinasi penerbangan dari 13 Jun 2013 hingga Mac 2014.

Kempen tambang murah FireFly ini menawarkan tiket penerbangan sehala bagi laluan dalam dan luar negara pada harga serendah RM49 hingga RM249

Promosi tambang murah FireFly berharga RM49 adalah untuk semua penerbangan sehala dalam negara manakala RM99 untuk penerbangan sehala dari Malaysia ke Singapura dan Indonesia iaitu Batam, Acheh, Medan dan Pekan Baru.


Untuk perjalanan sehala ke Phuket dan Koh Samui di Thailand adalah RM149 dari Pulau Pinang manakala RM249 dari Subang

Tambang murah yang ditawarkan FireFly ini termasuk caj atau kos tambahan yang perlu dibayar oleh penumpang.

Selain menawarkan tambang murah, pelanggan juga berpeluang memenangi iPad Mini Apple jika mereka membeli tiket dari 13 Mei hingga 12 Jun depan. Sebanyak 60 iPad Mini Apple disediakan oleh pihak FireFly kepada bakal pemenang yang memenuhi kriteria dan memberikan slogan yang kreatif

Tempahan Tiket FireFly boleh dibuat menerusi http://www.fireflyz.com.my/

Tempoh Musim Panas Di Malaysia

Musim Panas Dijangka Sehingga Bulan September

Tempoh Musim Panas Di Malaysia

Sumber : Hmetro 17 Mei 2013

------------------------------------------------------------------------------

Patutlah membahang sangat aku rasa semalam. Memang panas. Malam pun panas. Hari ni baru hujan.. Sejuk sikit.... Bila la nak boleh pasang air-cond rumah aku ni...

Kabinet Kerajaan Malaysia 2013-2018

Senarai Barisan Kabinet Kerajaan Malaysia Tahun 2013-2018

Senarai Penuh Barisan Kabinet Kerajaan Malaysia Tahun 2013-2018

PERDANA MENTERI
YAB Dato' Seri Mohd. Najib Bin Tun Abdul Razak (UMNO)

TIMBALAN PERDANA MENTERI
YAB Tan Sri Dato' Muhyiddin Bin Yassin (UMNO)

MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
1. YB Dato' Seri Jamil Khir Bin Baharom (UMNO)
2. YB Dato' Seri Abdul Wahid Bin Omar (Senator - Kuatkuasa 5 Jun 2013)
3. YB Senator Dato' Sri Idris Jala (Senator)
4. YB Datuk Tan Sri Panglima Joseph Kurup (PBRS)
5. YB Dato' Seri Shahidan Bin Kassim (PBB)
6. YB Puan Hajah Nancy Binti Shukri (PBB)
7. YB Datuk Joseph Entulu Anak Belaun (PRS)
8. Datuk Paul Low Seng Kwan (Senator)

TIMBALAN MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
1. YB Datuk Razali Ibrahim (UMNO)
2. Waytha Moorthy Ponnusamy (Senator)

MENTERI KEWANGAN
1. Menteri Kewangan 1 - YAB Dato' Sri Mohd. Najib Bin Tun Abdul Razak (UMNO)
2. Menteri Kewangan 2 - YB Dato' Seri Ahmad Husni Bin Mohamad Hanadzlah (UMNO)

TIMBALAN MENTERI KEWANGAN
YB Datuk Ahmad Bin Maslan (UMNO)

MENTERI PELAJARAN DAN PENGAJIAN TINGGI
1. Menteri 1 - YAB Tan Sri Dato' Muhyiddin Bin Yassin (UMNO)
2. Menteri 2 - YB Dato' Seri Idris Bin Jusoh (UMNO)

TIMBALAN MENTERI PELAJARAN DAN PENGAJIAN TINGGI
1. Timbalan Menteri 1 - YB Datuk Mary Yap Kain Ching (PBS)
2. Timbalan Menteri 2 - YB Tuan P. Kamalanathan A/L P. Panchanathan (MIC)

MENTERI PERTAHANAN
YB Dato' Seri Hishamuddin Bin Tun Hussein (UMNO)

TIMBALAN MENTERI PERTAHANAN
YB Dato' Abdul Rahim Bakri (UMNO)

MENTERI PENGANGKUTAN
YB Dato' Seri Hishamuddin Bin Tun Hussein (UMNO) (Memangku)

TIMBALAN MENTERI PENGANGKUTAN
YB Datuk Ab. Aziz Kaprawi (UMNO)

MENTERI DALAM NEGERI
YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Bin Hamidi (UMNO)

TIMBALAN MENTERI DALAM NEGERI
YB Datuk Dr. Wan Junaidi Bin Tuanku Jaafar (PBB)

MENTERI KERJA RAYA
YB Dato' Fadillah Yusof (PBB)

TIMBALAN MENTERI KERJA RAYA
YB Datuk Rosnah Binti Abdul Rashid Shirlin (UMNO)

MENTERI PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI
YB Dato' Seri Mustapa Bin Mohamed (UMNO)

TIMBALAN MENTERI PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI
YB Hamim Bin Samuri (UMNO)

MENTERI LUAR NEGERI
YB Dato' Seri Anifah Bin Haji Aman (UMNO)

TIMBALAN MENTERI LUAR NEGERI
YB Dato' Hamzah Bin Zainuddin (UMNO)

MENTERI PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN
YB Dato' Hasan Bin Malek (UMNO)

TIMB. MENTERI PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN
YB Dato' Paduka Ahmad Bashah Bin Md. Hanipah (UMNO) (Senator)

MENTERI KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA
YB Dato' Seri Ahmad Shabery Bin Cheek (UMNO)

TIMBALAN MENTERI KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA
YB Dato' Jailani Bin Johari (UMNO)

MENTERI SUMBER MANUSIA
YB Datuk Richard Riot Anak Jaem (SUPP)

TIMBALAN MENTERI SUMBER MANUSIA
YB Dato' Ismail Bin Abd. Muttalib (UMNO)

MENTERI KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH
YB Dato' Seri Shafie Bin Haji Apdal (UMNO)

TIMBALAN MENTERI KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH
YB Datuk Alexander Nanta Linggi (PBB)

MENTERI KESEJAHTERAAN BANDAR, PERUMAHAN, DAN KERAJAAN TEMPATAN
YB Dato' Haji Abdul Rahman Bin Dahlan (UMNO)

TIMB. MENTERI KESEJAHTERAAN BANDAR, PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN
YB Dato' Halimah Binti Mohd Saddique (UMNO)

MENTERI BELIA DAN SUKAN
YB Khairy Jamaluddin Bin Abu Bakar (UMNO)

TIMBALAN MENTERI BELIA DAN SUKAN
YB Dato' Saravanan A/L Murugan (MIC)

MENTERI KESIHATAN
YB Dato' Seri Subramaniam (MIC)

TIMBALAN MENTERI KESIHATAN
YB Dato' Seri Hilmi Bin Yahaya (UMNO)

MENTERI WILAYAH PERSEKUTUAN
YB Dato' Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor (UMNO)

TIMBALAN MENTERI WILAYAH PERSEKUTUAN
YB Dato' Dr. Loga Bala Mohan A/L Jaganathan (Senator)

MENTERI PERUSAHAAN, PERLADANGAN DAN KOMUDITI
YB Dato' Seri Douglas Uggah Embas (PBB)

TIMBALAN MENTERI PERUSAHAAN, PERLADANGAN DAN KOMUDITI
YB Dato' Noriah Binti Kasnon (UMNO)

MENTERI TENAGA, TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR
YB Datuk Dr. Maximus Johnity Ongkili (PBS)

TIMBALAN MENTERI TENAGA, TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR
YB Dato' Sri Mahdzir Bin Khalid (UMNO)

MENTERI PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI
YB Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (UMNO)

TIMBALAN MENTERI PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI
YB Dato' Tajuddin Bin Abdul Rahman (UMNO)

MENTERI PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN
YB Dato' Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz (UMNO)

TIMBALAN MENTERI PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN
YB Dato' Joseph Salang Anak Gandum (PRS)

MENTERI SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI
YB Datuk Dr. Ewon Ebin (UPKO)

TIMBALAN MENTERI SAINS, TEKNOOGI DAN INOVASI
YB Dato' Dr. Abu Bakar Bin Mohamad Diah (UMNO)

MENTERI SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR
YB Datuk Seri G. Palanivel (MIC)

TIMBALAN MENTERI SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR
YB Dato' Dr. James Dawos Mamit (PBB)

MENTERI PEMBANGGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT
YB Datuk Rohani Binti Abdul Karim (PBB)

TIMB. MENTERI PEMBANGGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT
YB Datuk Azizah Binti Mohd. Dun (UMNO)

Pelakon Suriati Baharom Disamun

Pelakon Suriati Baharom Disamun Di Stesen Minyak

pelakon suriati baharom disamun

Seorang pelakon, Suriati Baharom, 41 tahun telah disamun di stesen minyak di Daerah Sentul jam 7 pagi semalam. Kejadian berlaku sewaktu Suriati berhenti di sebuah stesen minyak untuk membeli minuman.

Menceritakan kembali detik pelakon tersebut disamun, Suriati berkata selepas dia membeli air minuman dia melihat empat motosikal dinaiki remaja berusia 20-an mengelilingi keretanya sebelum salah seorang daripada mereka memecahkan cermin kereta di sebelah penumpang dan mengambil Samsung Galaxy Tab Miliknya.

Melihat kejadian itu, Suriati berlari ke arah kereta dan merayu supaya dikasihani sebaliknya diketawakan serta diugut untuk merampas beg galasnya.

Suriati yang ketakutan berlari semula ke kaunter stesen minyak untuk meminta bantuan tetapi jurukaunter itu juga ketakutan dan tergamam tidak tahu apa yang perlu dilakukan.

Dia bernasib baik apabila sebuah teksi berhenti di stesen minyak tersebut menyebabkan penjenayah terbabit melarikan diri dan menyebabkan kerugian lebih daripada RM1500.

Dengan bantuan pemandu teksi dan beberapa pemuda yang datang ke stesen minyak tersebut membawa pelakon tersebut membuat laporan polis.

---------------------------------------------------------------------------------
Sumber Pelakon Suriati Baharom Disamun - HMetro.

p/s - Sebelum meninggalkan kenderaan, sila pastikan tiada barangan berharga didalam kenderaan anda atau sorokkan sedikit daripada penglihatan orang luar. Beringat sebelum terkena. Baik lelaki mahupun perempuan.


Harga Barang Keperluan Naik

Harga Barang Keperluan Harian Dah Mula Naik

Harga barangan keperluan harian dah naik?? Aku tak pasti sejauh mana kebenarannya.. Tapi dari yang aku baca dari blog rakan-rakan ada yang berkata sedemikian. Baru-baru ni aku terbaca roti Gardenia dah naik harga dari RM2.10 kepada RM2.40. Naik RM0.30. Aku jarang beli roti Gardenia dan tak pergi pula ke kedai runcit nak periksa harga roti Gardenia tu. Tapi.... Tengok gambar

Harga Barang Keperluan Naik

Aku kurang terasa kot sebab jarang beli pun roti Gardenia ni. Tapi dengar-dengar, terbaca-baca, harga roti canai pun dah naik??? Seorang blogger mendakwa harga roti canai di tempat dia dah naik dari RM1.20 kepada RM1.50. Tempat aku kali terakhir aku beli RM1.00. Tak tahu la lepas ni naik ke tak. Rajin juga makan roti canai.

Hari tu minum-minum di kedai kopi, terdengar meja sebelah bercerita harga petrol RON97 naik. Cuba mengoogle, naik RM0.20 dari RM2.70 kepada RM2.90. Nasib baik aku pakai RON95. RON95 atau RON 97, ini tidak mustahil untuk dijadikan alasan harga barangan dinaikkan oleh peniaga.

Dengar-dengar harga gas memasak juga sudah naik. Yang ini kurang pasti sebab ada yang kata bukan harga gas yang naik tetapi kos penghantaran yang naik. RM2 sekali penghantaran.

Harga barangan naik. Kos sara hidup meningkat. Apa kata korang?

Tips Untuk Mendapatkan Buffered Earning

Tips Untuk Mendapatkan Buffered Earning Dari Nuffnang

Tips Mendapatkan Buffered Earning Nuffnang

Kalau hari ni 5 Mei 2013 mungkin ramai blogger yang bercerita pasal hari mengundi PRU-13. Tapi aku nak bercerita pasal Buffered Earning atau lebih tepat tips untuk mendapatkan Buffered Earning dari Nuffnang. Hohohoho.....

Setelah agak lama iklan B.E tak singgah ke blog ni, dan secara automatik aku pun jadi malas nak buka akaun Nuffnang aku sebab merajuk. Haha... Semalam aku buka akaun Nuffnang aku, agak terperanjat sebab 4 iklan B.E menari-nari dalam blog aku... Hmm... Nama jer iklan B.E, income ciput jer pun :(

Nak bercerita tips untuk mendapatkan iklan Buffered Earning atau B.E dari Nuffnang ni, tips dia adalah.....
sorry.. den tak ado tips dio... Den pun dah setahun tak dapat iklan B.E. haha....

Tapi ramai blogger cerita nak dapat BE dari nuffnang ni,
1. Rajin-rajin update poll atau mengemaskini tinjauan dalam page nuffnang dan
2. Rajin-rajin hantar borang pertanyaan kepada pakcik-pakcik dan makcik makcik yang bekerja kat Nuffnang sana. muehehe.. Ini tips dari rakan blog den. En Fairus

Ini pula tips dari aku yang 'rasa-rasa' boleh dijadikan tips untuk mendapatkan iklan B.E ni. (Macam pelik jer ayat ni :P)
1. Rajin-rajin join event-event atau contest yang diadakan oleh pihak Nuffnang.
2. Buat entry yang fresh mresh supaya ramai 'unique visitor' yang masuk ke blog korang sebab dari logik, BE ni dikira berdasarkan 'unique visitor' yang masuk ke blog korang. Jadi kalau ramai unique visitor, pakcik makcik nuffnang mungkin terbekenan nak bagi iklan BE ni kat blog korang. kan kan kan.

Kalau korang rasa tips yang aku bagi, boleh dijadikan tips, gunalah. Sebab kenyataannya aku dah lama tak merasa BE ni..hehehe.... Entry ni sempena aku dapat BE dan sebab dah lama tak dapat BE. Jangan marah ye...

p/s : Jarang update blog sekarang sebab komputer dah tak ado Update kat Cyber Cafe jer. ScreenShot pun tak leh buat :(

Rosmah Campur Tangan Pemilihan Calon BN

Isteri PM, Rosmah Campur Tangan Pemilihan Calon PRU-13


Isteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang menyatakan beliau turut campur tangan didalam pemilihan calon Barisan Nasional di dalam Pilihan Raya Umum ke 13 yang akan datang.

"Dakwaan itu tidak berasas sama sekali kerana penentuan calon diputuskan sepenuhnya oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bersama kepimpinan tertinggi Barisan Nasional BN" Katanya.

"Antara tohmahan yang saya dengar, ada pihak yang mendakwa saya masuk camour dalam pemilihan calon... itu tidak benar kerana kalau saya masuk campur pasti saya tahu siapa yang dicalonkan atau digugurkan" Katanya ketika berucap dalam majlis Ramah Mesra Warga Industri Hospitaliti, Kulinari dan Demonstrasi Masakan di Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC) di Shah Alam

Sumber Rosmah Campur Tangan Pemilihan Calon BN - SinarHarian

----------------------------------------------------------------------------

Macam-macam ragam politik ni.... Kadang nak amik port sangat pun jadi lemah semangat... Aduyaiiii.....
Kawan tu kata kat kawan ni, kawan ni kata kat kawan tu... last-last kita yang tersepit..... Oh politik......

Kasih Sayang Seorang Ayah

Kasih Sayang Seorang Ayah

Kat CC... tak cukup masa nak ulas... tengok sendiri....

:(

Jana Pendapatan Sampingan | TuneTalk

Bagaimana Buat Duit Menggunakan Handphone

Anda menggunakan Handphone? Anda Top Up / bayar bil setiap bulan?
Pernah anda mendengar orang menggunakan handphone :
Dapat perlindungan insurans kemalangan bernilai RM100K percuma
Dapat tiket penerbangan Air Asia percuma
Dapat menebus mata ganjaran dengan Handphone
DAPAT MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN SECARA BERTERUSAN

Klik banner dibawah untuk mengetahui bagaimana menjadikan handphone anda mesin duit!

buat duit sampingan

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks