Nuffnang Kedekut Atau.....

Salam. rakan-rakan sekalian..... Hari ni aku nak meluahkan perasaan aku la kat korang. Boleh? Aku nak nangis boleh? Boleh la erk? Hahahahahahaha....... Sila menyampah!!

Kalau dulu aku banyak tengok blogger tulis yang Nuffnang ni makin kedekut. Kedekut t**k hidung pahit....Kalau dulu aku malas nak amik port... Sekarang aku nak amik port. Dah berabad baiiiiii blog aku tak ada BEeeeeeeeeeeeee yang manari-nari kat blog aku...... Ada la satu kot. Tu pon tunggu masa nak berubah jadi Metered Earning. Sodeh den.... Dah la BE 1 jer...Ciput pulak tu.... Aduhaii..sodeh tahap ganda kuasa dua ni.. Huuuu... Weh  Nuffnang... Apasal t**k hidung ko pahit??? Taruk la gula sikit bagi manis.... Boleh la aku...... Eh tak tak tak....No no no....yeuwwww!!! Goli den!! ngeee

Hmm.... Betul ker Nuffnang kedekut?? Ke blog aku yang tak boleh blah??! waaa.... Aku perasan gak sekarang ni statistik pengunjung yang berkunjung ke blog aku agak merudum. Macam saham jatuh harga. Erk!! Apasal tetiba masuk saham lak ni?? Lol! Kalau dulu statistik pengunjung yang datang ke blog aku mencecah 10K sehari...sekarang 150 pon dah mengah!! (Sila jangan percaya angka 10K tu ok. Aku tipu...hahaha...) Kalau dulu bila ada entry baru aku publish, kejap jer aku dapat komen2 dari rakan-rakan. Sekarang agak slow.... Haaaa...yang ni disebabkan diri aku sendiri.... Hahahaha.. Nak bangga boleh? Bangga untuk diri sendiri :P

Ok ok...dah melalut sampai ke kerak bumi dah aku ni. Sebenarnya nak gtau aku dah lama tak dapat BE. tu jer....hohohoho... Sesekali buat entry mengong-mengong best juga kan... Macam blog Gadis Bunga... Entry dia mengong-mengong gak. Tapi best!!! Kalau tengah stress tu, memang boleh hilang la stress kalau ke blog GB. Kan GB kan? kan kan kan? Huhuhu... GB nak marah? Sila marah dengan muka senyum k. Bibir kena sampai telinga tau! :P Esok aku kerja...... Huarghhhhh.....!!!

Best nyer laaaaa kalau dapat rileks kat tempat macam ni. Mesti otak aku tak mengong dah. Hhuhu

Saman - Tidak Black List Jika Tiada Kes Mahkamah

Assalamualaikum rakan sekalian. Waktu aku menulis entry ni, aku baru pulang dari kerja shift malam, dan baru selesai makan nasi lomak. Den tapau jo eh. Loe best makan dirumah yo! (Bahasa apa ni?)

Sewaktu aku memandu pulang dari tempat kerja, aku terdengar berita di radio sinar FM, berita tentang saman JPJ dan nama-nama mereka yang telah disenarai hitam atau "Black List". Berita tersebut berbunyi seperti ini lebih kurang...
Orang ramai boleh mempebaharui lesen atau roadtax mereka walaupon mereka mempunyai saman yang masih belum dijelaskan dengan syarat mereka tidak mempunyai kes yang dibawa ke mahkamah
Selepas mendengar berita yang tak sampai seminit tu, aku balik terus buka komputer dan terjah Utusan Malaysia Online. Dan............... Satu berita gembira kepada pengguna-pengguna jalan raya yang sebelum ini  telah disenaraihitam oleh JPJ dan berhadapan dengan kesukaran untuk mempebaharui lesen atau roadtax kenderaan mereka.

Saman - Tidak Black List Jika Tiada Kes Mahkamah
------

Betullah tindakan kerajaan sebelum ini mengenakan peraturan menyenaraihitamkan nama pengguna jalan raya yang sering melakukan kesalahan lalu lintas dah enggan membayar saman yang dikenakan. Tapi pada hemah aku, peraturan tu terlalu ketat sehingga membebankan pengguna jalan raya terutma yang tidak berkemampuan. Bukan semua suka-suka buat kesalahan kan. Ada yang tak disengajakan. Kena la pak aji tu orang susah, kena saman pasal bawa motor tak ada side mirror kat kampung dia, esok pula lesen mati.... Tak keeee naya orang tua tu. Mana nak bayar saman, mana nak peridup lesen....Haru!! Pendapat aku la kan.. Apa pendapat korang pula berkenaan kes saman ni. Ce kongsi ce kongsi....

Ingat ni jualan langsung ker???!!!

Cara Atasi Masalah Kekeringan Idea

Idea
Salam sejahtera diucapkan kepada semua pengunjung-pungunjung Amry's Blog. Terima kasih diucapkan di atas kesetiaan kalian-kalian mengunjung blog yang usang ini. 

Masalah kekeringan idea ni aku dah pernah tulis di dalam entry Misi Pencarian Idea sebelum ni. Entry tu aku tulis waktu blog aku ni baru nak merangkak-rangkak bangun. Sekarang ni boleh lah nak dikatakan dah pandai bertatih (Belajar imbangkan badan) 

Aku percaya ramai diantara blogger pernah mengalami  masalah dimana tak tahu nak update entry apa dalam blog diorang. Kalau blog berniche peribadi tu lain lah kan. Otak hang, otak jam, otak blur, otak beku dan macam-macam lagi lah ayat yang digunakan. Semua tu membawa maksud kekeringan idea tahap melampau. Aku pon pernah berada dalam keadaan tu. So macam mana nak atasi masalah tu?

Baru-baru ni aku terbaca paper Metro. Dalam 1klasified dia tulis tentang "tip-tip menghadiri temuduga". Keratan paper tu masih aku simpan. Ingat nak buat entry la memandangkan ramai juga kot yang tercari-cari tip-tip untuk menghadiri temuduga dan disenaraikan didalam "short list". Sampai sekarang, tak buat-buat aku entry tu. huhu... Keesokan harinya aku tengok ada beberapa blog yang buat entry tentang tip-tip temuduga. Sememangnya mereka bijak mencari peluang dan ruang. Kan? Banyak juga entry-entry menarik yang terdapat didalam 1kasified tu. Yang penting ianya merupakan topik yang seringkali dicari oleh pengguna-pengguna internet. 

So, agak-agak idea tu tersumbat kat dalam otak tu, bolehlah cari entry-entry yang menarik yang terdapat didalam paper untuk dimasukkan kedalam blog korang tu. Idea percuma. Kandungan blog pon jadi berkualiti. Kan? Banyak lagi cara untuk mendapatkan idea, tapi aku nak tulis yang ini jer lah buat masa ni. M***s :)

Tips : Cari entry-entry yang evergreen... Maksudnya entry yang sentiasa dicari oleh pengguna internet walaupon entry tersebut telah lama ditulis. Seperti entri-entry tutorial dan tip-tip tertentu.

Rumah Bujang Atau Family?

Orang bujang yang tak lapok-lapok!!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan sekalian. Sihat hendaknya bersama keluarga tercinta. Sebelum aku nak meneruskan entry aku ni, aku ada rahsia nak share ngan korang. Rahsia apa? Baca sampai habis k. Muahaha....

Aku rasa kebanyakan daripada korang pasti pernah melalui satu zaman yang dikenali sebagai zaman remaja. Zaman remaja ni mungkin boleh dikategorikan kepada mereka yang berumur sekitar 17 ke 21 tahun....mungkin 18 ke 25 tahun.... Kalau dah berumur 30 tu rasanya bukan remaja lagi dah kot. Dah boleh jadi bapak atau mak budak rasanya. Kan kan kan. Dalam pada usia remaja tu mungkin ada yang menyambung pelajaran atau sudah melalui alam pekerjaan. Ada juga yang dah kahwin pada usia seawal remaja ni. Yang tu kita kecualikan dulu k.

Aku pada usia 18 tahun, aku telah mengenal erti "rumah bujang" untuk pertama kalinya didalam hidup aku dimana aku menyambung pelajaran di Politeknik Ungku Omar, Ipoh. Jarak perjalanan antara Politeknik dengan kampung aku sekitar 100 KM. Selama 3 tahun aku bergelar "orang bujang". Ada pahit ada manisnya. Tak lama selepas aku menamatkan pelajaran aku, aku merantau ke Pulau Pinang untuk mencari pekerjaan dan aku diterima bekerja setelah 3 bulan aku merayau-rayau di kawasan Bayan Lepas mencari pekerjaan dengan bantuan Mak su dan pak su aku. Pada mulanya aku menumpang di rumah Pak su dan Mak su aku. Selepas sebulan aku telah berpindah ke rumah rakan sekerja aku. Hoyeh!! Aku kembali bergelar "orang bujang"! Setelah hampir 4 tahun bergelar "orang bujang", kini aku tinggal bersama famiy aku. Aku nak tanya korang.... Sewaktu usia remaja, sewaktu bergelar pelajar di usia remaja, sewaktu bergelar pekerja pada usia remaja, yang manakah lebih baik samaada tinggal dirumah bujang atau di rumah family? Dan yang mana korang rasa lebih selesa?

Tak kira samada rumah bujang atau rumah family, pasti ada pro dan contranya bukan? Macam kawan aku, dari kecil sampailah dah berumah tangga, still tinggal dengan mak ayah dia. Aku pernah terfikir, tak nak berdikari ker kawan aku ni? So jom kita usha sikit apa kebaikan dan keburukan tinggal dirumah bujang/rumah family ni.

Kebaikan dan keburukan rumah bujang/family
So, korang prefer yang mana? Rumah bujang atau family?









Entry Tertunggak!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan. Sihat hendaknya yer. Alhamdulillah hari ni 1 lagi entry berjaya aku diterbitkan. 

Entry tertunggak? Ingatkan bil-bil jer yang tertunggak. Entry pon tertunggak juga erk. Ya. Sememangnya entry aku ni dah lama sangat tertunggak. Rasanya dah lebih sebulan kot. Yang jadi tertunggak tu tak lain disebabkan kekangan masa yang aku hadapi selain FEELING untuk aku menulis entry ni belum datang. Entry yang aku nak tulis ni sememangnya perlu ada feeling sikit sebab ianya melibatkan seorang rakan blog aku. Kira macam review la kan. Huhuhu....

Kira-kira sebulan lepas aku telah berjanji untuk menulis entry tentang rakan blog aku ni. Sebelum tu aku memang dah mintak izin dari empunya badan untuk aku menulis tentang rakan blog aku ni. "AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA" Ewah. Macam lirik lagu Ramli Sarip la plak. Hehe... Aku nak tulis entry ni memang bukan kerna nama. Tetapi sememangnya aku tertarik dengan blog dia. Tertarik dengan orangnya juga. Lelaki ok, bukan perempuan. Sila neutralkan otak anda :P

BAGAIMANA PERKENALAN BERMULA?
Perkenalan aku dengan rakan blog aku ni bermula apabila dia datang bertandang ke blog aku. Aku tak ingat lawatan pertama dia ada meninggalkan komen atau tidak. Tetapi apa yang buat aku terperasan adalah sebab dia menjadi follower aku. Waktu tu follower aku tak ramai sangat. Sekarang pon tak ramai der. Mengamalkan anti "U FOLLOW ME, I FOLLOW U", aku tak follow balik. huhu, tapi aku ada singgah juga blog dia sebab nak tahu siapa gerangan orangnya.. Dengan memberi keutamaan kepada mereka yang bagi komen, aku tidak mengutamakan rakan aku ni. Adus. So, rakan aku ni hanya sekadar follower jer. Ngeh ngeh ngeh... Tak lama lepas tu, aku terperasan dia unfollow blog aku, tapi 5 minit kemudian dia follow balik, kali ni meninggalkan komen. Aku pon tinggalkan komen dan follow dia sebab aku rasa macam dia ni rajin juga masuk blog aku. Dulu aku tak tahu macam mana nak tengok silent reader ke apa ker. Refer pada komen jer. Hehe... Selepas dari tu lah kami sering kunjung mengunjung sambil pekena teh tarik kat blog masing-masing. Hohohoo

MENGAPA TERTARIK DENGAN BELIAU?
Seorang yang tidak melupakan asal usul dirinya. Itu sahaja yang aku minat tentang dia. Kenapa? Baca sampai habis lah no. Aku sangat tertarik dengan setiap entry-entry yang dihasilkan. Kenapa? Entry-entry yang dihasilkan sememangnya kaya dengan informasi. Sememangnya kaya. Entry yang dihasilkan tidak pernah kosong. Pembaca pasti akan mendapat output daripada entry-entry yang dihasilkan. Maka tidak hairanlah jika komen dari setiap entry beliau tinggi. Komen dari pembaca mampu mencerminkan blog k, bukan bilangan follower semata-mata. Huhuhu. Blog aku ni komen dari pembaca ciput jer. Miahaha... Aku jenis yang suka melekat kat blog-blog yang membalas komen pembaca. Ada satu communication kan. Bukan sekadar tulis dan tunggu komen dari pembaca. Yang jenis tak balas ni, aku malas sikit. Tapi tengok keadaan  juga kan. Kalau ramai sangat yang komen kat blog tu, paham lah aku pon. Memang tak sempat nak balas pon. Blog rakan aku ni memang dia jarang balas komen, tapi disebabkan entry-entry yang sememangnya berinformasi dan dia sendiri seorang yang peramah, aku terus melekat kat blog dia walaupon jarang aku masuk.

Aku rasa rata-rata pembaca blog aku kenal rakan aku ni dan pernah bertandang ke blog beliau....

SEORANG YANG TIDAK MELUPAKAN ASAL USUL BELIAU?? SIAPAKAH DIA???
Entry Tertunggak - sahromnasrudin.com
Kepada Bro Sahromnasrudin. Moga hubungan ukhwah ini akan terus berkekalan :)

Blogwalking Time!!!

Assalamuallaikum rakan-rakan sekalian. Sihat. Sihat hendaknya yer. Pertama pertama sekali aku nak ucap PADAN MUKA untuk diri aku sendiri. Muahahaha... Ini disebabkan kejyaan aku didalam dunia berblog ni kerana setelah errr..... berapa lama aku tak pasti yang aku dah lama tak update blog dan dah lama tak berblogwaking!! Padan muka aku!!

Entry aku kali ni aku tak nak berskema berprotokol bertatasusila pe segala. Entry aku kali ni aku nak memereng kan sedikit otak yang dah sekian lama berkarat ni!! Bak  kata orang-orang tua, "Apa yang kau tuai hari ni, adalah apa yang kau tanam dahulu" Eh. Apa kena mengena pepatah ni? Huhuhu... Sah!! Otak aku hang malam ni. Erk!! 

Setelah hampir beberapa minggu aku tidak melakukan aktiviti berblogwalking, ditambah pula blog yang dah bersawang tak terusik dengan entry-entry baru, sekarang aku telah menerima akibatnya. Sememangnya blog aku agak sunyi. Huhuhuhu..... Kawan-kawan juga kan. Kawan penat-penat bertandang kat blog aku, aku tak der pulak bertandang kat blog rakan-rakan. Ish ish ishhh... Sungguh tak patut.... Kan kan kan. huhu... 

So, malam ni aku nak terjah kesemua blog rakan-rakan aku..korang la tu, saper lagi. Agak banyak juga yang aku nak kena terjah. InsyaAllah genap 2 hari baru settle semua!! Wakakakakaka....

Pst! Sebenarnya aku just nak gtahu malam ni aku nak melawat blog-blog korang. Cewah!! Ini pon nak umum ker? Macam orang VIP la plak. Huahuahua..

Moral of the story : Nak orang melawat blog kita, kita pon kena la melawat blog rakan-rakan/orang lain. Tak gitu? :P

Untuk rakan blog aku...................
JAI dari blog DeCrewz........SELAMAT PENGANTIN BARU AKU UCAPKAN!! MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT. AMINNNN.

Perancangan Keluarga

Cute Baby
 Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Apa khabar? Sihat hendaknya. Alhamdulillah. Pada malam aku buat entry ni, aku dah pon berbaik dengan si dia. Setelah puas aku memujuk, membuang segala ego aku. Alhamdulillah kami dah berbaik. 1 perkara aku belajar dari masalah yang aku hadapi. Bila melakukan sesuatu, jangan fikir diri sendiri, fikir juga perasaan si dia. Bila ada masalah, perlu banyak bersabar. Orang kata ikut hati...mati. Thanx kepada rakan-rakan yang memberi kata-kata perangsang.

Ok cukup pembuka bicara disitu. Entry aku kali ni berkisar tentang merancang keluarga. Bukan perancangan selepas kahwin tetapi sebelum kahwin (belum ada kene mengena dengan penulis :) ). Pagi tadi di kilang. Aku berborak-boraklah dengan rakan kerja aku. Rakan kerja yang boleh lah dianggap orang lama. Boleh dianggap abang. Dan aku hormati kerana perwatakannya yang cukup matang. Berumur 43 tahun digelar Pak Andak. Sewaktu aku berbual dengan dia, dia tanya aku dengan tidak semena-mena... Ikuti perbualan aku dengan Pak Andak

Pak Andak : Hang dah nikah Amry? (Gaya bersahaja)
Amry : Belum Pak Andak.
Pak Andak : Sekarang umur hang berapa?
Amry :
26
Pak Andak : Hmm... Boleh kahwin dah tuuu.... 26... Dah ada calon?
Amry : Ada..... (Terdapat perbualan yang terpaksa di censored. Maaf)
Pak Andak :
Saya dulu Amry... Rancang nak kahwin umur 27. Tapi atas sebab-sebab tertentu
Amry : Oooo.. Sekarang umur Pak Andak berapa? Pak Andak : 43 Amry : Sekarang anak yang sulung umur berapa?
Pak Andak :
12
Amry :Hmmm.... Jauh juga beza umur yer Pak Andak. Bukan apa, kita dah tua anak baru nak remaja. Susah sikit la. Nak dapat menantu pon jadi lambat. Kan. Macam abang kepada kawan saya, Umur 40+ tapi dah ada menantu. Anak umur dah 20. Sekarang pon saya tengok banyak juga yang kahwin muda. Kawan saya pon cakap untung kahwin muda. Nanti kita masih bertenaga, masih kuat anak dah pon besar. Kena dah tua, dah tak larat, anak masih kecil, susah juga nak menjaga. (Ramai juga rakan-rakan aku yang berpendapat sebegini)
Pak Andak :Ada betul juga apa yang hang kata tu. Tapi pada saya Amry...kalau kahwin pada umur sekitar awal 30-an pon ok juga. Ada kelebihan dia juga. Macam saya... Sekarang umur saya 43, anak baru 12 tahun. Mungkin saya dah agak tua, anak masih kecil. Tapi saya lihat dari segi ekonomi Amry. Macam amry mungkin melihat dari segi umur kan. Dari segi ekonomi maksud saya umur 55 tahun, EPF boleh dikeluarkan. Pada umur 55 tahun anak saya yang sulung 24 tahun. Adik-adik dia mungkin 18 ke 20 tahun. Saya tengok Amry walaupon pada umur 55 tahun tu saya dah agak tua dan anak baru nak naik remaja atau dewasa. Tetapi pada umur tu mungkin mereka ingin menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Nak sambung belajar memerlukan perbelanjaan yang tinggi. Cuba Amry tengok timing saya. Pada waktu anak saya ingin menyambung pelajaran. Pada saya sudah tiada masalah kerana saya sekurang-kurangnya ada wang EPF saya yang dapat membantu kos pelajaran mereka. Memang la kita pada usia muda boleh buat ASB, simpan duit tu simpan duit ni di bank-bank. Boleh dikeluarkan pada usia kita dah tua, tapi bukankah dengan adanya wang EPF, ianya sedikit sebanyak membantu juga. Jadi tak perlu nak pening-pening cari duit mana nak sara anak belajar. Tak payah suruh anak mohon pinjaman dah. Anak-anak pon nanti dah habis belajar tak pening-pening nak bayar hutang sana, bayar hutang sini. Yang tengok dari sudut tu Amry. Sebab tu kita kalau nak kahwin, perancangan keluarga tu penting. Bukan pakai kahwin jer. Cuba congak-congak masa depan kita nanti.
Amry : Wah!! Ada benar juga kata-kata Pak Andak tu. Saya tak terfikir pula macam tu.
Begitulah lebih kurang perbualan aku dengan Pak Andak yang membuka sedikit minda aku didalam hal merancang keluarga. Sungguh aku tak pernah terfikir cara Pak Andak merancang keluarga. Idea Pak Andak tu. Selama ni aku fikir kalau kahwin, elok kahwin muda, nanti tak susah sebab waktu kita masih kuat, anak dah besar. Merancang dari sudut ni aku tengok sangat sesuai pada mereka yang mungkin ada masalah kewangan macam tak ada wang simpanan atau ASB atau sebagainya yang boleh digunakan pada usia tua. Bukan semua orang duit poket berkepok k.

Perbualan aku dengan Pak Andak betul-betul memberi sudut pemikiran yang baru pada aku yang belum kahwin ni.. So, merancang keluarga ni sememangnya penting. Tapi sudut yang mana satukah yang  dipilih didalam perancangan tersebut. Sudut usia atau sudit ekonomi. Pada korang, yang mana pilihan korang seandainya korang masih belum kahwin macam aku (Yang dah kahwin pon boleh bagi pendapat)

P/S : Dulu aku fikir kalau cakap tentang merancang keluarga ni sekadar berapa ramai anak yang nak dihasilkan. huhu....




Aku Juga Punya Perasaan


AMARAN!!!
ENTY INI HANYA UNTUK MEREKA YANG MENGHARGAI APA ITU CINTA

Orang kata blog boleh dijadikan tempat untuk meluahkan perasaan. Mungkin bagi wanita, adalah perkara biasa jika mereka meluahkan perasaan mereka melalui blog. Tetapi bagi lelaki mungkin ianya agak menjanggalkan. Memalukan. Terutama jika ia melibatkan perasaan cinta.Takut digelar jiwang!!
Saat aku menulis entry ini, sememangnya jiwa aku sangat terganggu.
Ya. Aku juga punya perasaan.
Ingin menyayangi dan disayangi.
Aku pasrah.
Saat cinta itu berlalu pergi, ianya sangat menyakitkan.
Ada apa dengan cinta?

Sorry untuk entry ini.
Ini yang pertama dan yang terakhir.

Kenapa Blog Aku Tak Berupdate?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan sekalian.
Terlebih dahulu aku ingin mohon ampun banyak-banyak kepada korang kerana blog aku ni sejak dua menjak ni memang jarang sangat berupdate. Sawang tu jangan tanya la. Memang penuh. Aku sangat-sangat berterima kasih kepada korang yang masih sudi melawat blog aku. Yer lah. Sekarang blogwalking pon aku jarang sangat. Komen tak tak berbalas.

Kepada bro Sahromnasrudin. Saya masih ingat janji saya kepada bro untuk membuat review tentang blog bro. Jangan risau. Walaubagaimanapun, saya mohon maaf kerana belum tertunai janji saya tu. Bukan tak nak buat, cuma feel tu belum ada. Rindu betul saya untuk membuat posting.

Kenapa Amry's Blog tak berupdate untuk sekian lama? Selain daripada masalah yang datang bertimpa-timpa. Sebenarnya saya sedang menyiapkan satu produk saya sendiri yang mana sekarang dalam proses. Baru 30% siap. Aku sendiri tak pasti berapa lama lagi masa yang aku perlukan untuk aku siapkan produk aku tu. Mungkin sebulan, 2 bulan. Tapi aku akan cuba siapkan secepat mungkin dan berblog seperti biasa selepas itu.


Untuk pengetahuan korang produk aku ni ada sebut harga. Tetapi khas untuk pembaca-pembaca dan pengomen-pengomen setia Amry's Blog. Ianya hanyalah PERCUMA. Namun ianya adalah terhad untuk beberapa naskah sahaja. InsyaAllah akan cuba disiapkan secepat mungkin dan akan aku umumkan nanti.

Sekali lagi aku ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada korang-korang yang masih sudi melawat blog aku ni dan membersihkan sawang-sawang yang ada :P

Moga bertemu lagi pada entry yang akan datang.

Kenaikan Harga Petrol RON97

Tepat jam 12 tengah malam 1 April 2011, sekali lagi harga minyak RON97 dinaikkan dari RM2.50 kepada RM2.70, kenaikan sebanyak RM0.20 seliter. Kali terakhir harga petrol RON97 ini dinaikkan adalah pada 31 Januari 2011 baru-baru ini yang membawa kenaikan harga RM2.50 dari RM2.40 iaitu kenaikan sebanyak RM0.10 seliter. Kenaikan ini bagaimana pon tidak melibatkan RON95 yang masih kekal pada harga RM1.90 seliter. Berkemungkinan, harga bahan mentah ini akan terus mengalami kenaikan ekoran krisis di Timur Tengah. Sehingga kini harga setong bahan mentah mengikut harga pasaran dunia adalah US$114 minggu ini berbanding US$104 minggu lepas. - Sumber : Harian Metro

Kenaikan Harga RON97 - HMetro

------------
Kita orang-orang biasa ni tak yah risau sebab kita orang-orang biasa ni pakai RON95 jer. Yang nak menggelupur tu orang-orang berduit la kot. Kan kan kan. huhuhu.... Dah nama pon orang-orang berduit. Tak der hal lah! Kalau harga RON95 RM2.70. Tobat aku pakai basikal pas ni!! :P

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks