Suami Belasah Isteri Di Tempat Awam

Video Suami Belasah Isteri Di tempat Parking Kereta



Satu video menjadi viral di media sosial yang mana didalam video tersebut menunjukkan seorang lelaki memukul seorang perempuan di tempat parking kereta baru baru ini.


Lelaki dan wanita tersebut dipercayai pasangan suami isteri.
Lelaki tersebut berusia 20 tahun telah ditahan polis manakala wanita tersebut berusia 16 tahun dibawa ke hospital untuk menerima rawatan.
Kejadian tersebut berlaku di daerah Sinsuran, Kota Kinabalu, Sabah dan
dikatakan berpunca dari masalah keluarga

Ketua Polis Komisioner, M. Chandra mengesahkan kejadian tersebut

suami belasah isteri di tempat awam


Orang Cina Nyanyi Lagu Raya

Video Orang Cina Nyanyi Lagu Raya Aidilfitri

Hari tu kecoh pasal Cina Melayu bergaduh di Low Yat Plaza. Kali ni lain pula cerita dia.
Satu video menjadi viral dimana sekumpulan remaja cina menyanyikan lagu raya aidilfitri.
Ini baru la 1Malaysia. Saling menghormati di antara satu sama lain.


---------------------------------------------------------------------

Bukan semua Cina jahat. Bukan semua melayu baik.
Hukum hanya pada yang bersalah.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN-Amry's Blog


Punca sebenar rusuhan Low Yat

Cerita Punca Sebenar Pergaduhan Di Plaza Low Yat


Apa cerita dan punca sebenar insiden pergaduhan di Low Yat Plaza yang terjadi pada 11 Julai 2015?
Cerita sebenar dia........
Admin tak tahuuuuu....... Banyak sangat tokok tambah.
Ada yang kata kes penjual penipu pembeli.
Ada yang kata pembeli tu mencuri..

Seorang peguambela yang yang handle kes pergaduhan di Low Yat ini meminta semua bertenang dan mengatakan hanya 30% sahaja cerita cerita yang disampaikan benar. 70% lagi ditokok tambah bagi memburukkan lagi keadaan...

cerita sebenar pergaduhan di Plaza Low Yat 1

Link Buzze Azam 

Tapi ada satu post yang sangat membuatkan admin terkejut adalah....

Ketua Polis Negara laporan palsu Low Yat

Link Buzze Azam

Video media Ketua Polis Negara Tan Sri Kalid insiden pergaduhan Low Yat Plaza

 Peguam dengan Polis... Siapa ikut arahan siapa???? Jeng jeng jeng

So apa apa kita follow Buzze Azam untuk perkembangan insiden pergaduhan dan rusuhan di Low Yat Plaza

Punca Sebenar Pergaduah Lowyat

Punca Sebenar Pergaduhan Rusuhan Di LowYat Plaza

Akhirnya terjawab sudah punca terjadinya pergaduhan di Low Yat Plaza hingga berlaku rusuhan pada 11 dan 12 julai 2015 yang lalu...


Lepas ni jadi apa pula tak tahu lahhhh.... Rusuh rusuh dah.

TERBARU :
Ketua Polis Negara memberi kenyataan PALSU berkaitan insiden rusuhan di Low Yat Plaza

Rusuhan Low Yat Plaza

Video Rusuhan Low Yat Plaza

Memang besar kes gaduh di Low Yat ni. Sampai dah jadi kes rusuhan.
Sampai ke pagi masih tak habis.

Rupanya tak berapa jam selepas kes gaduh dalam Plaza Low Yat tu, terjadi lagi pergaduhan, kali ni di luar premis pula. Kali ni melibatkan kumpulan pula. Dah pergaduhan antara cina melayu, pasti ada kumpulan yang nak bela kaum masing-masing.

Ni bukan pergaduhan lagi dah. Merusuh dah namanya.

Tonton video dibawah


Dalam insiden rusuhan Low Yat ni, beberapa petugas media turut cedera.

Dari video di atas, ada juga kedengaran seperti bunyi letupan.

Dalam kejadian rusuhan tersebut, polis telah menghantar empat unit simpanan persekutuan dan satu pasukan meriam air di jalan Bukit Bintang.

Video sidang media insiden rusuhan di Plaza Low Yat


Gambar-gambar sekitar rusuhan di Plaza Low Yat

gambar rusuhan di plaza low yat 1

gambar rusuhan di plaza low yat 2





Admin rasa ni bukan kes handphone lagi dah... Ni dah jadi isu perkauman... Aduhai...

Pergaduhan Di Low Yat Plaza

Pergaduhan Di Low Yat Plaza

Pada 11 Julai 2015 yang lalu agak gempar kes pergaduhan yang berlaku di Low Yat Plaza.
Punca pergaduhan ada yang mengatakan pembeli tidak berpuas hati dengan penjual handphone terbabit yang menjual handphone yang tidak original.
Menurut laporan polis pula, kejadian berpunca pabila salah seorang rakan pembeli ini tidak berpuas hati rakannya ditahan pengawal keselamatan Plaza Low Yat terbabit dan diserahkan kepada pihak polis selepas pemilik kedai handphone tersebut membuat aduan.

Selepas disoal oleh polis, suspek yang ditahan mengatakan dia marah kerana kedai handphone tersebut menjual handphone yang tidak original tetapi dikatakan original.

----------------------------------------------------------

Admin dah dapat tahu pasal kes pergaduhan di Low Yat Plaza ni semalam waktu tengok di Facebook.
Ingatkan gaduh biasa la... Tak amik port la (Waktu tu tengok video part 1 je)

Malam sikit admin perasan asal jadi kecoh semacam dengan kes pergaduhan ni... tengok kat Youtube..
Sekali besar punya gaduh dah macam merusuh pula..

Tonton video pergaduhan di Low Yat Plaza yang admin dah combine beberapa klip video pergaduhan tersebut


Menurut laporan polis, suspek telah memecahkan peralatan kedai tersebut dan memukul pekerja kedai tersebut. Kerugian dianggarkan RM70,000.

Suspek telah ditahan dan disiasat dibawah seksyen 147/427 kanun keseksaan kerana merusuh.

----------------------------------------------------------------

Tak nak sentuh kaum kat sini. Sensitif kot. Tapi kalau benda benda teknologi macam handphone ni nak beli lebih bagus bawa kawan yang arif sikit pasal teknologi ni. Memang banyak handphone handphone yang kat luar sana tu tak original tapi dikatakan original. Yang buta teknologi memang akan terkena lah..

Video Ucapan Zahra

Video Ucapan Gadis #SayaZahra Survival Di Hadapan Tan Sri Muhyidin Yassin



#sayazahra

Satu video ucapan dari seorang gadis yang bernama Zahra menjadi viral di media sosial yang mana gadis tersebut merupakan graduan Ijazah Undang-undang

Ucapan tersebut dirakan sewaktu sidang 'Laporan Sosio-Ekonomi Melayu : Menuju Negara Berpendapatan Tinggi' yang berlangsung pada 17 Jun 2014 yang lalu di KLCC

Dalam ucapan tersebut, Zahrah mengatakan kehidupan kebanyakan golongan muda di Malaysia masih lagi seperti 'kasi pagi makan pagi' sambil mempersoal nasib golongan muda pada masa akan datang yang merujuk kepada kos sara hidup di Malaysia yang semakin meningkat.

Antara lain kata-kata yang disampaikan oleh Zahra dalam ucapannya adalah

"Belajar tinggi-tinggi akhirnya mengemis juga"
"Apabila saya diminta untuk bercakap di pentas ini, di hadapan timbalan Perdana Menteri, inilah peluang saya untuk saya suarakan luahan hati generasi saya"
"Saya tahu saya tidak bersendirian kerana RAMAI KAWAN KAWAN SAYA TURUT TERSEKSA"

Apa yang membuatkan Video Zahra ini medapat perhatian rakyat Malaysia adalah keberanian Zahra menyuarakan perkara tersebut di hadapan timbalan perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin

Tonton video ucapan Zahra dibawah



Video tersebut kini mula menjadi trending di laman sosial Twitter dengan hastag #SayaZahra yang mana ramai pengguna Twitter memberi sokongan dan pujian terhadap Zahra



saya zahra #sayazahra


saya zahra #sayazahra


Pendapat admin???
Tajuk asas acara tersebut adalah "Laporan Sosio-Ekonomi Melayu"
Kenapa ada perkataan 'Melayu'. Kenapa tak ada disebut cina ke india ker? kenapa?
Cina dan India tak duduk di Malaysia ke?

Jangan terlalu bergantung kepada orang lain atau kerajaan untuk terus survive.. Jangan terlalu harap duit BRIM, bantuan kerajaan atau apa apalah.. Kerana itu sekadar bantuan..

Admin tak cakap dari sudut politik. Tapi dari sudut survival hidup.
Tak kan nak salahkan orang lain kalau anak bini tak cukup makan??
Nak salahkan kerajaan 100% anak bini tak cukup makan??

Apa peranan diri anda sendiri???
Memanglah kos hidup meningkat disebabkan kerajaan. Tapi carilah alternatif lain untuk cari side income.

Kita ada hak untuk bersuara sebab kita rakyat Malaysia. Ada hak bersuara (Yer ker ada hak)
Tapi untuk cari sesuap nasi jangan harap orang lain nak terus bagi. Usaha la.


Video CCTV Myvi Duke Berlumba

BUKTI | Video CCTV Di Lebuh Raya Duke Membuktikan Kumpulan Myvi Berlumba

Akhirnya video rakaman CCTV di Lebuh Raya Duke tersebar dan membuktikan kumpulan Myvi dari kumpulan Familia Myvi Club (FMC) tersebut memandu dalam keadaan laju sesama mereka



Penafian dari budak bernama Yana yang mengatakan mereka tidak berlumba ternyata tidak benar dan hanya untuk menyelamatkan diri mereka.

Video dah tersebar. Cam ner 'orang dalam' tu nak cover cik Yana???

Ahli FMC Lebuh Duke Cuba Tutup Kes Kemalangan

TERBONGKAR! Ahli Familia Myvi Club Cuba Menutup Kes Kemalangan Di Lebuh Raya Duke

Masih belum reda kemaraha orang ramai tentang kes kemalangan di Lebuh Raya Duke yang melibatkan sebuah Pajero dan 2 buah Myvi dari Familia Myvi Club (FMC) sehingga mengakibatkan kematian, ahli kumpulan tersebut menyemarakkan lagi api kemarahan orang awam dengan terbocornya perbualan Whatsapp di antara ahli Familia Myvi Club tersebut yang cuba untuk menutup kes kemalangan tersebut yang mana salah seorang ahli kumpulan FMC tersebut iaitu Yana dikatakan mempunyai 'orang dalam' di Jabatan Pengangkutan Jalan dan juga Polis Bukit Aman

ahli familia myvi club duke cuba tutup kes guna orang dalam

Sial kan budak budak Familia Myvi Club yang terlibat dalam kemalangan tu. Terutama sekali yang bernama YANA
Memang musibat kan?
"ketua polis bukit aman bekukan sebab tak nak FMC kena hentam lagi teruk"
Kepala hotak kau. ko fikir kelab ko lagi?? 3 nyawa tu aper cerita???

Tak sedar ker korang tu dah menyebabkan kematian dan anak mangsa jadi yatim piatu sebab a****g macam korang ni. Ingat nyawa tu boleh beli kat pasar malam ker??

Laporan polis pemandu Myvi yang terlibat dalam kemalangan di lebuh raya Duke


laporan polis pemandu myvi lebuh raya duke

Tukar laluan secara tiba-tiba?

Kalau admin la kan... Tengah drive kat lorong tengah tetiba dari belakang ada kereta yang dipandu laju 2 3 biji... Panik juga rasanya dan terpaksa memberi laluan kepada kenderaan yang dipandu laju dari arah belakang. Takut takut kena hentam dengan kenderaan tersebut dari belakang yang dipandu laju tu kan.

Sebab tu.... Dalam undang-undang polis atau polis trafik boleh keluarkan saman atas alasan memandu dalam keadaan cuai dan mendatangkan bahaya kepada pengguna jalan raya yang lain.


Korang tak payah la nak salahkan pajero tu yang tetiba tukar laluan. Yang korang tu rasa dah power sangat berlumba kat jalan raya apa kejadah??!! Bangang ker??


Harap "orang dalam" si Yana a****g tu tak bangang macam puak ni juga nak cover kes kemalangan ni. 3 nyawa melayang kot. Si anak mangsa yang masih kecil pula jadi anak yatim piatu.

Video rakaman CCTV di Lebuh Raya Duke membuktikan kumpulan Myvi terbabit berlumba

Pengakuan Wakil Familia Myvi Club

Pengakuan Wakil Familia Myvi Club Dalam Insiden Di Lebuh Raya Duke

Berikutan kes kemalangan membabitkan sebuah pajero dan 2 buah Myvi dari Familia Myvi Club yang berlumba sehingga mengakibatkan 3 nyawa terkorban termasuk seorang bayi berusia 7 bulan yang telah menjadi isu panas dan viral sejak berlakunya kejadian tersebut, salah seorang wanita yang mengaku sebagai wakil dari Familia Myvi Club (FMC) dikenali sebagai Yana membuat pengakuan seperti dibawah

PENGAKUAN WAKIL FAMILIA MYVI CLUBLEBUH RAYA DUKE

"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"
"Mereka bukan berlumba"

Kalau berlumba tu..memandu dengan kelajuan 110KM/J.. Kalau dalam pemanduan biasa 180-200KM/J.
 Kan cik Yana??

Ini pula adalah laporan yang dibuat oleh salah seorang pemandu Myvi tersebut


Admin suka ayat "merasakan sebuah m/kar jenis pajero berada di sebelah kiri seakan mahu masuk ke kanan, akibat dari itu kenderaan saya telah terbabas"

Pandai dia buat laporan polis kan

Kalau dilihat la pada keadaan pajero dengan 2 buah Myvi tu... Korang rasa yang mana
1. Yang bawa laju..
2. Yang mana paling teruk dirempuh dan
 3. Yang mana merempuh?




Ini pula laporan polis yang dibuat oleh saksi di tempat kemalangan tersebut

Laporan polis saksi kemalangan myvi lebuh raya duke

Tak cukup dengan gambar?? Nah video saksi yang berada di tempat kejadian

 Dah dah la nak pusing ayat. Korang tu dah bunuh orang tau tak!! Tak mengaku lagi??!! Memang sial la..

Admin pernah juga join kelab kereta. Admin juga suka juga ubahsuai ubahsuai kereta. Jadi admin tahu apa yang korang rasa waktu berada di lebuh raya tu apatah lagi secara berkumpulan ala-ala berkonvoi. Nak test power kan?? Nak test siapa lagi laju kan??? Nak tunjuk hebat kan??

Mengaku jer lah pemandu b*****t Familia Myvi Club. Tak da rasa bersalah ker?! Dah la bunuh orang. Jadikan anak-anak mangsa yatim piatu pula!! 

**Ahli kumpulan Myvi yang terlibat dalam kemalangan cuba menutup kes**
**Rakaman video CCTV di Lebuh Raya Duke membuktikan kumpulan Myvi terbabit berlumba** 

Gambar Kemalangan Myvi Pajero Duke

Gambar Dan Video Kemalangan Pajero Myvi Di Lebuh Raya Duke

Orang ramai menjadi marah kerana kebodohan dan kebangangan 6 pemandu Myvi yang berlumba di Lebuh Raya Duke telah mengakibatkan 3 orang awam maut termasuk seorang bayi berusia 7 bulan.

Antara gambar-gambar kemalangan di Lebuh Raya Duke yang membabitkan 2 buah Myvi dari kelab Familia Myvi Club (FMC) dengan sebuah SUV Pajero Sport sehingga menyebabkan 3 kematian.

Gambar mangsa kemalangan Fairus Nizam Hussain 35 tahun. Isteri, Nova Safitri Azhari 27 tahun dan bayi mereka Nur Firuza Annisa 7 bulan
Gambar anak mangsa. Kanan Nur Firuza Annisa, 7 bulan

Keadaan kereta pajero mangsa yang terbalik dan mangsa tercampak keluar di atas jalan.
Gambar keadaan pajero dan 2 buah Myvi yang terlibat dalam kemalangan di Lebuh Raya Duke











Video (berita Astro Awani) saksi yang melihat kejadian kemalangan terbabit



Video anak pasangan mangsa kemalangan yang menangis atas kehilangan kedua ibu bapanya dalam kemalangan di lebuh raya Duke


Harap 2 e**r pemandu Myvi dari kelab Familia Myvi Club tu terjumpa la video ni. Kot lepas ni tahu sikit cara memandu yang betul di jalan raya. Tanggung la rasa bersalah tu sampai lubang kubur!

**Pengakuan wakil Familia Myvi Club berikutan kemalangan di lebuh raya Duke** 
**Ahli Kumpulan Myvi yang terlibat dalam kemalangan cuba menutup kes** 
**Rakaman video CCTV di Lebuh Raya Duke membuktikan kumpulan Myvi terbabit berlumba**

3 Maut Gara Gara 6 Buah MyVi Berlumba

3 Maut | 6 Buah MyVi Berlumba Di Lebuh Raya DUKE


3 maut gara gara 6 buah myvi berlumba di lebuhraya duke

3 maut termasuk seorang bayi berusia 7 bulan gara-gara 6 buah kereta Myvi berlumba di Lebuh Raya Duke.

Mangsa adalah Fairus Nizam Husain, 35 tahun, Nova Safitri Azhari, 27 tahun yang merupakan ibu serta bapa kepada bayi Nur Firuza Annisa, 7 bulan. Kesemua mangsa adalah pemandu dan penumpang SUV Pajero Sport yang terlibat dalam kemalangan di lebuh raya Duke gara-gara 6 buah MyVi dipercayai daripada kelab Familia Myvi Club (FMC) yang berlumba sesama mereka.

gambar mangsa kemalangan di lebuhraya duke 6 buah myvi
Gambar mangsa kemalangan disebabkan 6 buah Myvi berlumba di lebuh raya Duke Fairus, Nova dan bayi mereka yang berusia 7 bulan, Nur Firuza Annisa

Menurut saksi yang melihat kemalangan tersebut berlaku, pajero yang dipandu Fairus berada di lorong tengah jalan sebelum tergesel oleh sebuah Myvi dari sebelah kanan menyebabkan pajero yang dipandu terbabas ke sebelah kiri lalu dilanggar oleh Myvi lain dari sebelah kiri dan mengakibatkan pajero tersebut berpusing beberapa kali sehingga ketiga tiga mangsa tercampak keluar di atas jalan.

Pemandu Myvi yang berada di sebelah kiri hanya mengalami luka di mulut manakala pemandu Myvi dari arah kiri tidak mengalami apa-apa kecederaan.

Kemalangan pajero dan Myvi yang berlaku di lebuh raya Duke tersebut disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1957

Bayi yang berusia 7 bulan terbabit merupakan anak ketiga kepada pasangan Fairus dan Nova yang mana anak sulung dan kedua pasangan tersebut berada di rumah ibu bapa Fairus ketika kemalangan berlaku.

-----------------------------------------------------------------

Kes ni menjadi panas dan viral di media-media sosial yang mengakibatkan orang ramai menjadi marah dengan kejadian yang berlaku. Mana taknya... 3 orang yang tak bersalah termasuk bayi berusia 7 bulan yang tak tahu apa-apa maut didalam kemalangan tersebut disebabkan kebodohan pemandu pemandu Myvi tersebut.

Jalan raya bukan tempat nak berlumba. Nak berlumba pergilah dekat litar. Berlumba lah puas puas.. bawalah selaju mana pun sampai nak terbang sekalipun tak ada sapa nak marah. Ini berlumba di atas jalan raya. Kalau mati eksiden sendiri tak apa, ni melibatkan nyawa orang awam yang tak pasal pasal terlibat sekali gus menjadikan 2 orang lagi anak pasangan tersebut menjadi anak yatim piatu.
Tak ke bodoh namanya.

Kalau dah rasa kereta tu laju sangat, masuk trak, pergi berlumba dengan ferrari ke lamboghini ker, baru betul. Ni kat atas jalan raya juga nak tunjuk hebat. Dah jadi macam ni, semua kecut. Budus!!

Kesian dekat mangsa.. kesian dekat bayi yang tak tahu apa-apa tu. Kesian dekat 2 orang lagi anak mangsa yang tak pasal-pasal jadi yatim piatu. Champion la sangat kan.

Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa yang terlibat. kepada 6 pemandu Myvi tu, lebih baik serah diri kat polis. Jangan nak menambahkan lagi kebodohan otak tu. Terutama 2 orang pemandu Myvi yang mengakibatkan kemalangan tu. Patutnya 2 pemandu tu yang 'jalan'.

**Gambar dan video kemalangan di lebuh raya Duke** 
**Pengakuan wakil Familia Myvi Club berikutan kemalangan di lebuh raya Duke** 
**Ahli kumpulan Myvi yang terlibat dalam kemalangan cuba menutup kes menggunakan "orang dalam"**
**Rakaman CCTV di Lebuh Raya Duke Membuktikan kumpulan Myvi terbabit berlumba** 

Cara Mengurangkan Ketagihan Merokok

Cara Mengurangkan Ketagihan Pada Rokok

Sebelum ini admin ada buat satu post tentang cara bagaimana untuk berhenti merokok yang mungkin boleh anda amalkan. Dalam post ini admin nak berkongsi cara bagaimana admin mengurangkan ketagihan merokok dan seterusnya berhenti daripada menghisap rokok.

Cara admin mengurangkan ketagihan merokok bukanlah daripada petua-petua atau cara pemakanan atau gaya hidup sihat, tetapi menggunakan satu alternatif baru pada hari ini.

Alternatif untuk menghentikan ketagihan merokok seterusnya berhenti merokok yang admin maksudkan adalah menggunakan Vaper atau Vape atau lebih dikenali sebagai rokok elekronik (e-cig). Rokok elektronik adalah satu alat yang hampir menyamai rokok yang mana jika dihisap ianya akan menghasilkan asap (sebenarnya bukan asap tetapi wap air)

Terdapat banyak jenis rokok elektronik di pasaran salah satunya seperti di dalam gambar dibawah


Admin kurang tahu dari mana idea penciptaan rokok elektronik ini tetapi ianya agak meluas digunakan di negara barat. Mungkin juga penciptaan rokok elektronik ini pada asalnya ditiru daripada 'Sisha' ynag menghasilkan banyak asap apabila disedut dan mempunyai banyak perasa. Rokok elektronik ini juga mempunyai banyak perasa seperti perasa buah-buahan yang mana perasa tersebut adalah daripada cecair atau liquid yang digunakan. Rokok eletronik ini juga menghasilkan asap (wap air) yang lebih banyak daripada rokok biasa tetapi ianya berbau busuk seperti rokok biasa.

Pengalaman admin sendiri.. Hanya selepas seminggu admin menggunakan rokok elektronik ini, admin sudah tidak menyentuh rokok dan sekiranya admin merokok, rasa rokok tersebut sudah menjadi tawar. Tidak seperti sebelum admin mengunakan rokok eletronik.

-----------------------------------------------------------

Ada yang berpendapat bahawa rokok elektronik ini lebih merbahaya daripada rokok biasa. Malah banyak isu kontroversi membabitkan rokok elektronik ini. Ada yang kata rokok elektronik ini mempercepatkan kadar kematian.. Meningkatkan risiko serangan jantung dan bermacam-macam lagi.

Ini mungkin disebabkan mereka beranggapan bahawa cecair yang digunakan di dalam rokok elektronik ini mengandungi bahan kimia yang tidak diketahui statusnya



Sebenarnya terdapat banyak pengeluar yang mengeluarkan cecair rokok elektronik ini, malah ada individu yang menghasilkan cecair rokok elektronik ini sendiri sehingga mampu menghasilkan pendapatan daripadanya kerana bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan cecair rokok eletronik ini hanya berasaskan daripada bahan bahan yang digunakan untuk membuat kek + Perasa + Nikotin

Nikotin pula tergantung kepada penghisap, jika dia langsung tak mahu nikotin (0 nikotin),
tidak menjadi masalah malah lebih bagus

SShh.. kenapa kerajaan nak mengharamkan rokok elektronik ni tetapi tidak mengharamkan rokok tembakau kecuali yang lari cukai??? Sedangkan jika alasan rokok elektronik diharamkan kerana membahayakan, adakah roko tembakau tidak merbahaya? hehe...

Kontroversi kontroversi yang mengatakan rokok elektronik ini merbahaya adalah daripada pengeluar rokok tembakau yang mana keuntungan mereka semakin berkurangan kerana jualan rokok tembakau merosot kerana sudah ramai yang bertukar kepada rokok elektronik.

Masih beranggapan bahawa rokok elektronik membahayakan kesihatan?
Tonton video perbandingan antara rokok elektronik dan rokok tembakau dibawah

Harga Minyak Terkini 2015

Harga Minyak Terkini 2015

Harga minyak naik Mac 2015

Dah kecoh balik pasal harga minyak naik.
Sebulan jer harga minyak turun, sekarang naik balik..huhu

 Tengah malam ni, tepat jam 00:01 pagi 1 Mac 2015, harga minyak RON95, RON 97 dan diesel akan dinaikkan menjadikan harga minyak terkini adalah seperti dibawah

RON95 - RM1.95 Seliter daripada RM1.70 Seliter
RON 97 - RM2.25 Seliter daripada RM2.00 Seliter
Diesel - RM1.95 Seliter daripada RM1.70 Seliter

Masing-masing naik RM0.25 Seliter

Kali terakhir harga minyak mengalami perubahan harga adalah pada 1 Feb 2015 iaitu harga minyak diturunkan. Sebulan jer rakyat tarik nafas lega sikit, sekarang semput balik.. huhu

Jem pulak la semua stesen minyak malam ni.... :P






Cara Berhenti Merokok

Tips Berhenti Merokok


cara berhenti merokok


Bagaimana cara untuk berhenti merokok? Ada banyak cara, kaedah dan petua untuk mengurangkan atau berhenti terus dari tabiat merokok.

Di bawah antara tips yang boleh diamalkan untuk berhenti merokok

1. Buang tabiat merokok. Tabiat biasa perokok adalah mencari rokok selepas makan atau waktu melepaskan 'hajat'..hehe.. Nak buang tabiat ni...beli rokok per batang, belilah 2-3 batang buat stok kat rumah, janngan beli sekotak walaupun beli per batang akan menjadikan perbelanjaan untuk sekotak rokok lebih tinggi. Dengan cara ni, rasa malas untuk membeli rokok di kedai selepas makan atau buang hajat akan membantu anda untuk terus menyambar rokok yang berada berhampiran anda... Rasa tak tahan sangat, barulah pi beli beberapa batang lagi. Bahasa mudah, lengahkan masa untuk terus menghisap rokok selepas makan atau sewaktu melepaskan hajat :)

2. Bila rasa keinginan untuk menghisap rokok tu datang, cari air kosong atau mineral dan minum dengan banyak. Ianya akan mengurangkan rasa ketagihan. Atau boleh juga mengunyah gula-gula getah atau apa-apa gula-gula lah, tapi bukan gula nak buat air. hehe.. Atau pada lelaki yang rasa dia macho waktu menghisap rokok, atau pantang tak ada aktiviti nak dibuat, mesti nak sambar rokok, hisap gula-gula yang ada batang macam lolipop, anggaplah itu rokok. Tak nampak macho, tapi nampak romantik pada mata perempuan... Ye ke? Tah.. haha. Kalau kat rumah, mandi dengan kerap.

Anda Pengguna Handphone? Cuba Klik Sini

3. Perokok ni pantang mengantuk tapi tak dapat tidur sebab ada tugas yang perlu dilakukan seperti orang yang perlu bekerja pada waktu malam. Sebab bila mengantuk tapi tak dapat tidur, kepala mereka hanya akan nampak rokok sebab mitos mengatakan rokok dapat menyegarkan mata. Alternatifnya, jangan merokok tapi minumlah air kopi atau nescafe. Bagi kawww sikit.

4. Perokok juga pantang berkumpul dengan rakan-rakan yang juga perokok, sewaktu bercerita mesti nak hisap rokok walaupun tak ada pun rasa nak merokok. Elakkan sering berkumpul. Nak berkumpul, tinggal kotak rokok di rumah, kemudian pow kawan sebatang dua. 10 hari anda mesti akan segan untuk pow lagi dan anda akan kurang merokok.. hehehehe

5. Rajin-rajin bersenam. Bila bersenam, peluh akan keluar bersama-sama dengan bahan kimia dalam badan hasil aktiviti merokok, semakin kerap bersenam, semakin banyak peluh keluar, semakin kurang ketagihan merokok... Badan pun rasa lebih sihat. Tak la lemah jer badan sebab bahan kimia dah berkumpul dalam badan. kan.

6. Sibukkan diri sehingga membuatkan anda lupa atau sukar untuk merokok. Aktiviti yang memerlukan anda menggunakan air sangat digalakkan seperti mencuci kereta atau motor. Sebab bila tangan basah cam no nak hisap rokok. Kalau boleh pun kan leceh sikit kannnnn....

7. Cari aweksss atau isteri yang benci pada rokok dan setiap kali anda merokok berhampiran dengan anda, anda akan dimaki oleh aweks atau isteri anda (Berkesan pada lelaki yang sayangkan pasangannya sahaja)

Macam merepek jer tips tips tu.. kih kih kih.. Try jer la... Sebab eden dulu perokok juga dan tips tu berdasarkan pengalaman den sendiri. Dan sekarang den memang tak merokok dah. Bila merokok, rasa rokok tu jadi tawar terus dan tak mau rokok dah.... Hanya dalam masa seminggu.. Tapi bukan cara di atas lah, ada cara lain. Nanti den buat post baru pasal cara tu...
Apa apa pun, nak berhenti merokok ni perlu lahir dari diri sendiri ler, kalau tak, dok tang tu juga la rokok tu :)

Harga Minyak Turun 1 Feb

Harga Minyak Petrol RON95 RON97 Diesel Turun 1 Feb 2015

Hari tu admin ada dengar ura-ura harga minyak RON95, RON97 dan Diesel akan turun pada awal bulan Feb tapi tak sahih lagi. Tapi malam tadi sah harga minyak diturunkan selepas diumumkan di televisyen.
(Admin dapat tahu dari WhatsApp je, tak sempat nak ngadap TV)

harga terkini minyak petrol dan diesel

Berikut adalah harga minyak terkini RON95, RON97 dan diesel
RON95 turun sebanyak 21sen menjadikan harga RON95 terkini RM1.70 daripada RM1.91
RON97 turun sebanyak 11sen daripada RM2.11 menjadikan harga terkini RON97 RM2
Diesel pula turun daripada RM1.93 kepada RM1.70 iaitu penurunan sebanyak 23sen.


harga minyak petrol dan diesel turun feb 2015
 
Harga baru bagi petrol dan diesel ini dibuat berdasarkan kepada purata harga kos produk sepanjang bulan Januari 2015 dan kadar tukaran mata wang asing.

Pada Disember 2014, kerajaan menetapkan harga petrol serta diesel ditetapkan mengikut sistem apungan terurus, ini menandakan semua penghapusan subsidi bahan api.

Dengan sistem apungan ini, harga runcit bagi petrol dan diesel berdasarkan purata harga bulanan minyak mentah dunia.

Kali terakhir minyak diturunkan adalah pada Januari 2015.

Facebook Down Tak Boleh Log In

Kelam Kabut Bila Facebook Down

 Anda peniaga atau menjalankan urusan jual beli di Facebook?
Jika ya, anda tentu perasan bahawa 27 Januari 2015 baru baru ni, Facebook down lebih kurang 1 jam iaitu antara jam 2.10pm -3.10pm waktu Malaysia.


Kejadian tersebut agak menimbulkan kekecohan sebentar terutama bagi mereka yang menjadikan Facebook sebagai medium pemasaran mereka.

Kecoh tak kecoh, jadi liputan media juga la kes Facebook tak boleh access selama 1 jam tu. Admin perasan juga Facebook down sebab waktu nak buka Facebook, tak boleh nak masuk. Katanya web temporary unavailable. Admin ingat line internet admin yang problem, tapi bila ada kawan yang tanya, baru la tahu Facebook down.

Besar tak besar kuasa Facebook kan. 1 jam je pun down, 1 dunia kecoh sampai masuk media. Mana taknya 1 dunia guna Facebook. Yang guna sekadar untuk bersosial tak ada masalah la kan, yang buat bisnes mau tak kalut. Facebook antara medium sosial terbesar dan utama seluruh dunia dan semestinya potensi untuk mendapatkan pelanggan dari Facebook sangat besar.

RAMAI PENIAGA GUNA ALAT INI UNTUK BERURUS NIAGA TANPA MEREKA SEDAR
ADA RAHSIA DISEBALIK ALAT YANG DIGUNAKAN

Baru 1 jam down..... Bagaimana jika Facebook dah berkubur... Atau diharamkan di Malaysia???? Rasanya boleh kena histeria kot terutama yang buat bisnes online guna Facebook. Dapat anda bayangkan??

 Buat Persediaan Dan Tingkatkan Jualan Dengan Shopping Cart Web Jualan


Sebab tu ada pakar Internet Marketer (IM) cakap, sediakan payung sebelum hujan. Jangan bergantung hanya kepada 1 kaedah pemasaran. Pelbagaikan kaedah.

Jadi, apakah kaedah lain yang boleh digunakan? Gunakan blog atau laman web sebagai kedai online anda.
Ops... Untuk perniagaan, ada format untuk blog atau web perniagaan terutama yang mempunyai banyak produk jualan. Kita panggil Shopping Cart atau Web Jualan

Nak kena buat web?? Bukan kerja mudah tu.. Bukan boleh siap dalam 1 hari... Kena beli domain.. kena beli hosting pula.. Kena tau itu, kena tau ini.

Tak perlu risau dan anda tak perlu tahu itu semua... Ini kerana Tuan Saad sedia membantu anda menyediakan kedai online atau Shopping Cart anda dengan design yang amat menarik dan pastinya dapat meningkatkan lagi jualan produk anda ke tahap yang lebih tinggi.

Orang kata, berniaga ni kena ada modal. Nak tingkatkan keuntungan, kena tingkatkan modal.
Anda tak perlu risau kerana anda pasti tidak akan percaya dengan tawaran yang diberikan oleh Tuan Saad ini...

Pilih satu antara 2... Anda sayangkan modal anda sekarang atau anda sayangkan perniagaan anda di masa mendatang.

Klik link ini atau banner dibawah untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang tawaran Tuan Saad untuk membantu anda membina kedai online anda.

Pstt... Jangan terkejut dengan harga yang ditawarkan oleh Tuan Saad.

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks