WW - Twist Your Mind?

Cerita Lucu Seorang Blogger Terkenal Malaysia

Kisah Lucu Seorang Blogger Terkenal Malaysia

Saban hari pasti akan ada blog-blog baru yang dihasilkan, mungkin berpuluh-puluh, beratus-ratus, beribu-beribu. Ada yang bina blog tuk dapat duit, nak cari kenalan, nak kongsi kisah hidup, macam-macam lagi. Begitu juga dengan kepuasan diri si blogger dengan membina blog. Kepuasan mungkin dicapai apabila blog yang dihasilkan cantik. Ada munge-munge, mungkin kepuasan akan dicapai bila ada yang melawat blog dia walaupun hanya sekadar meninggalkan komen di 'Shoutbox'. Atau kepuasan dirasai apabila ada yang sudi membaca entry yang dihasilkan dan meninggalkan komen. Macam-macam lagiah kepuasan yang dirasai bergantung kepada niat si blogger tersebut daialam menghasilkan blog.

Pada blogger baru, mungkin mereka akan rasa seronok apabila mereka mempunyai ramai 'follower' beribu riban. Seolah menandakan dengan mempunyai ramai 'follower' membuktikan blognya menarik dan mempunyai ramai peminat.

Lama-kelamaan, satu perasan yang hampir sama dirasai dan hampir dingini oleh kesemua blogger akan dirasai iaitu kepuasan melihat angka pelawat yang masuk ke blog setiap hari. Apabila dirasai kepuasan berblog bukan sekadar ada yang meninggalkan komen, bukan sekadar memiliki 'follower auta' yang beribu riban. Tetapi sejauh mana blog tersebut menjadi tumpuan pengguna internet dari seluruh negara. Dan yang paling penting adakah blog tersebut mempunyai ramai pelawat disebabkan oleh 'jenama' blog itu sendiri sehinggakan pembaca akan jatuh cinta pada blog tersebut walaupun pertama kali melawat blog tersebut.

Refresh Blog Setiap 5 Minit Untuk Melihat Jumlah Pelawat

Mungkin ada diantara kita yang pernah lakukan perkara diatas, terutama apabila ada entry baru yang dihasilkan. Kepuasan mungkin dirasai apabila ramai yang melawat entry baru tersebut, dan jumlah pelawat mendadak naik dengan adanya entry baru tersebut. Sebaliknya kecewa apabila entry tersebut tidak mendapat jumlah pelawat yang ramai atau jumlah pelawatnya semakin menyusut selang 2 3 hari selepas entry tersebut dihasilkan.

Semua blogger adalah sama, bermula dari bawah. Blogger terkenal Malaysia juga pernah melakukan perkara yang sama seperti di atas. Gembira melihat jumlah pelawat yang ramai, kecewa melihat tiada pelawat pada hari tersebut. Kini blogger terkenal tersebut mampu meraih jumah pelawat hampir 200 ribu orang sehari dan hampir 5 juta pelawat dalam sebulan!

Pada bogger yang masih baru, mungkin itu bukan perkara lucu, sebaliknya mungkin itu sering dilakukan. Tetapi bagi blogger yang mempunyai Alexa Traffic Rank pada kedudukan 10,305 dan mempunyai Google Pagerank pada level 3, mungkin itu sesuatu yang melucukan jika setiap 5 minit dia perlu refresh blog untuk melihat peningkatan jumlah pelawat blognya.

Entry ni aku nak tekankan yang semua orang boleh berjaya dalam dunia blog. Semua orang bermula dari 0. Tetapi yang membezakan blogger itu adalah usaha dan kesungguhan dia untuk berjaya didalam dunia blogging.

Pada luarannya, budak umur 12 tahun pun boleh menghasikan sebuah blog, tetapi untuk berjaya didalam dunia blogging, Professor pun belum tentu boleh.

Blogger terkenal yang aku maksudkan adalah blog..................
BeautifulNara.com (Sure tahu blog ni kan)
Entry ni bersumberkan daripada entry Bounce Rate Blog BeautifulNara Memang Gila

InsyaAllah entry lain akan menyusul bersumberkan sumber yang sama...... Tak janji der... Kalau aku rajin... Hmm.... Angan-angan jer la aku ni nak jadi blogger terkenal macam blog Abang Nara tu kan... (Sila muntah)

Pengalaman Menyertai Ceramah Politik

Baru-baru ni aku balik kampung untuk membeli kelengkapan adik aku yang akan melanjutkan pejaran dia ke matrikulasi pada 27 Mei ni. Itu janji aku kot sebab aku tak tau nak bagi hadiah apa, jadi aku cakap kelengkapan dia aku tanggung.. kah kah kah... sungguh tak der class der aku ni. :P 
Dalam pada aku balik kampung macam biasa aku akan lepak ngan sahabat aku yang sorang tu kat kampung. Sebelum tu aku call dia bagitau aku ada kat kampung, kot-kot dia free bolehlah lepak.. Dalm jam 9 aku call dia, aku baru sampai juga kat kampung waktu tu, terus dia ajak aku tuk menyertai konvoi perarakan menyambut kedatangan salah seorang pemimpin politik ni.... Alamakkk.... aku cuba ngelat lah, sebab aku kurang berminat.. Aku bagitau dia nanti aku bagitau lain kalau aku nak join... Sebenarnya dia dah bagitau aku sebelum ni, tapi aku lupa... tak sangka hari konvoi tu hari aku balik kampung tu.. hmm
Bosan juga kat umah tak tau nak buat apa, aku pun pergi lah kat umah member aku tu, tapi aku tak cakap pun nak join konvoi perarakan tu. Dah sampai rumah member tu rupa-rupanya konvoi perarakan tu tak jadi... Akhirnya aku lepak la ngan member aku tu kat kedai kopi...
Tapi waktu aku melepak tu, member aku ada bagitau yang malam nanti ada ceramah politik. Pulak.... Macam biasa aku cakap kalau rajin aku datang. 
Malam tu aku perlu hantar mak dan adik aku ke rumah sahabat mak aku tuk siapkan persiapan perkahwinan anak sahabat mak aku ni dan aku perlu melintasi kawasan ceramah tu... Nak siapkan munge-munge tuk persiapan perkahwinan tu.. Mahap lah sebab tangan aku ni bukan tangan seni... Aku pun call member aku tu dia ada mana, dia cakap dia tunggu pemimpin ahli politik tu dengan peserta konvoi yang lain... Bosan punya pasal aku pun singgah la ngan kumpulan tu... hahaha... sekali diorang pacak bendera bapak punya besar kat tingkap kereta aku... hamik kau... (sah orang ingat aku ni penyokong kuat). Peduli apa aku, aku suka suka jer der... Tak ramai pun yang berkonvoi tu sebab malam, planning pun out, kereta VIP ke depan, sepatutnya ahli konvoi la kat depan kereta VIP kat belakang kan.. hm.. Macam mana la aku terjoin konvoi ni..adess...
Bosan punya pasal, nak lepak ngan member punya pasal, akhirnya aku join dengar ceramah tu.....
Yang mana pernah menyertai ceramah politik tu al maklumlah, suara orang kat depan yang bagi ceramah tu bukan menggunakan nada macam nak bersajak k... nada dia ada rasa marah, rasa geram, rasa semangat dan macam-macam rasa lagi... Aku sebagai pendengar diam jer sambil tersenyum, orang tepuk aku senyum gak... Yang penyokong kuat tu ada la yang terjerit-jerit kutuk parti yang lagi 1.. Akhirnya ceramah berakhir lebih kurang jam 1.. Aku ngan kawan-kawan aku pergi makan yang disponsor, sapa sponsor aku tak tau. Last, aku dan beberapa orang membersihkan tapak ceramah tu

-----------------------------------

Aku cerita perjalanan aku menyertai ceramah ni sebab aku tak nak cerita apa isi kandungan ceramah tu.....
Aku tak nak sebut parti mana parti mana....
Macam biasa dalam ceramah politik ni, kawan tu tuding tu kawan ni tuding ni.. sebab tu aku senyum jer sepanjang ceramah tu....
Dalam politik tak lari pasal duit. Antaranya... "Seronok la bang mat (bukan nama sebenar) dapat banyak duit la tu diorang guna tapak bang mat". Aku tak nak bagitau apa bang mat balas kat orang yang cakap tu sebab kalau aku cakap terus tau parti mana-parti mana. Cukup aku cakap sekali bang mat jawab orang tu blah macam tu sahaja dan aku setuju dengan jawapan bang mat :D
Nak tau aku sokong parti apa??? Soryy bro...sangat sensitif.......

Virus Infection

Virus Infection bahasa omputih... bahasa melayunya jangkitan virus der....
Entry apa pulak dah niiiiii.....??
Saja la den nak menyemakkan blog den ni ha dengan entry merapu meraban.....
3 hari lepas, tanpa semena-mena lengan aku naik tompok merah macam kat bawahhhh...... Merah sesangat-sangat merah, aku pun naik risau.



Aku ingat kenapa... Nak kata kena sengat serangga, tak ada pulak. Mula-mula tak der la sakit, gatal-gatal sikit jer.... Lama-lama tompok merah tu naik gelembung cecair macam melecur. Tak boleh jadi, aku pun pergilah jumpa doktor nak bermanja-manja dengan doktorrrr... Kononnya menjaga kesihatan lerrrrr.... Kehkehkeh...

Dah jumpa doktor tu, doktor suluh2 sikit kat lengan tu sambil kunyah chewing gum, doktor bagitau kena jangkitan virus.... Oooooo... Baru den tauuuuuu... Ingatkan kenapooo.... Macam biasa doktor bagi ubat, aku pun minum air cin cau. Heeee

Nampak jer tak der apa, tapi sakit woooo... tangkap urat baiii.... bangun tidur, time sejuk, time bulu roma meremang, time bersin pergh!! Menyucuk!!

Sekian entry merapu meraban aku.. Hahaha

Kemaluan Penzina Melekat Akibat Dijampi

Kemaluan Isteri Melekat Bersama Pasangan Zina Akibat Jampi Voodoo

Ini bukan cerita dongeng. Kejadian ini berlaku di Nairobi, Kenya. Kejadian berlaku dipercayai akibat suami kepada penzina wanita tersebut telah menggunakan khidmat pawang dengan meletakkan jampi voodoo pada isterinya yang disyaki mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain. Jampi tersebut mengakibatkan kemaluan isteri serta pasangan sterinya itu melekat apabila melakukan hubungan.

Bantuan polis digunakan untuk memisahkan pasangan terbabit tetapi gagal, sehinggalah teman lelaki wanita tersebut membayar pampasan sebanyak Shilling Kenya 20 000 (RM716) kepada si suami, barulah si suami memanggil paderi kristian untuk memisahkan mereka.

Video kemaluan penzina melekat di Kenya


Fuyyoooooooooooooooooooooooooooooo.......kuat betul marang kerapu marang sekepar kat Kenya ni erk!

Rasanya kat negara ni juga kot ahli-ahli sihir ni bunuh budak-budak untuk meningkatkan kuasa ilmu hitam diorang. Pernah masuk paper, tapi lupa.

Amry's Blog Mohon Maaf

Video Kanak-Kanak Didera | Amry's Blog Mohon Maaf

Berikutan entry aku bertajuk 'Video Kanak-Kanak Didera', disini aku ingin memohon maaf kepada wanita yang merakam perlakuan seorang ibu yang memukul anaknya.
Tanpa mengetahui perkara sebenar, aku terus mengkritik perlakuan wanita tersebut yang hanya merakam perlakuan ibu kanak-kanak tersebut.
Berdasarkan cerita sebenar daripada wanita bernama Nor itu, dia merakam video tersebut hanya untuk dijadikan bukti kepada pihak polis kerana tidak mampu menghalang perlakuan ibu kanak-kanak tersebut.
Nor tidak tahu siapa yang memuat naik video yang dirakamnya pada tahun lalu kedalam internet dan sekaligus mendapat kritikan hebat daripada masyarakat sekeliling.
Nor juga menafikan yang kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan trauma seperti yang dikatakan oleh pengguna-pengguna facebook dan twitter. Sebaliknya kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan ceria dibawah jagaan keluarga angkatnya.




--------------------------------
Moral of the story, jangan menghukum tanpa mengetahui perkara sebenar.

p/s : Padan muka aku...... 

Video Kanak-Kanak Didera

Video Panas Perempuan Dera Kanak-Kanak

Kecoh beb pasal satu video yang menayangkan seorang perempuan muda (tah mak tah pengasuh) yang memukul seorang kanak-kanak. Rasanya budak tu linkungan 1-2 tahun rasanya. Aku yang lelaki ni tengok memang geram la, kalau aku ada kat situ memang aku sepak perempuan tu sampai koma.



Video ni bukan video asal k. Aku upload lain kat Youtube. Video asal tengok kat sini,  lebih clear.
Pergh!!! Geram giler aku tengok perempuan tu. Tak tau lah apa kes, meroyan ker, giler ker,nak lepas geram kat bapak budak tu ker, budak tu buat perangai ker. Tapi kalau yer pun beragak la kan. Kalau meroyan aku boleh terima sebab kawan aku, mak dier ada penyakit meroyan. Tau apa mak member aku tu buat, mak member aku tu lempar adik member aku tu yang masih kecik dalam sungai. Amacam?? Ada bran? So kalau meroyan tak leh nak cakap apa la kan.
Cuma kat sini aku nak cakap yang pompuan di 'balik tabir' tu sangat lah BODOH. Sah la perempuan tu tak meroyan kan. Dah tengok budak tu kena pukul,dibiarkan kenapa? Bangang betul. Ambik la budak tu g tempat lain. Ni dok rakam. Aduh. Tak der perkataan lain dari mulut aku ni selain BODOH.

Aku ingat kes ni baru lagi, tapi bila aku cek-cek lagi rupanya kes ni dah lama, tahun lepas. Pompuan yang pukul budak tu pun dah dikenakan hukuman penjara 18 bulan pada 29 Mei 2011 yang lalu.

Perempuan dipenjara 18 bulan ekoran dera kanak-kanak 

Lama ker baru ker, bila tengok video perempuan mendera kanak-kanak tu, menyirap darah aku. Pergh!!! Binatang pun sayangkan anak bai.....

p/s : kalau kena penjara tu, kira bukan meroyan kan. So aku kategorikan perempuan yang pukul budak tu BONGOK!


Waspada Ajaran Sesat 'Ahmad 100'

Tak Perlu Solat 5 Waktu Cukup Sekadar Niat | Ajaran Sesat 'Ahmad 100'



Tidak perlu melakukan solat 5 waktu, cukup sekadar niat. Itulah antara ajaran sesat yang diajarkan oleh kumpulan ajaran sesat yang dikenali 'Ahmad 100'.
Selain itu, untuk menyertai kumpulan ajaran sesat 'Ahmad 100' tersebut, lelaki yang telah berkahwin diminta untuk menyerahkan isteri mereka untuk tidur semalaman bersama pengasas kumpulan ajaran sesat tersebut. Sekiranya didapati si isteri dapat memuaskan nafsu pengasas kumpulan 'Ahmad 100' itu, lelaki tersebut diterima sebagai pengikut yang seterusnya tidak perlu melakukan solat 5 waktu, cukup sekadar niat.
Kumpulan ajaran sesat 'Ahmad 100' itu kini dipercayai bergerak aktif di Daerah Ledang, Selangor dan sedang merebak ke negeri Melaka.
Umat islam dinasihatkan agar tidak terpengaruh dengan ajaran sesat kumpulan 'Ahmad 100' yang dimaksudkan.

--------------------------------------------

Terang-terang sesat!!!! Tak perlu dirikan solat cukup sekadar niat. Kena serah isteri lagi kot atas untuk tidur bersama pengasas kumpulan ajaran sesat 'Ahmad 100' untuk diterima sebagai pengikut. Itu pun jika si isteri dapat memuaskan pengasas kumpulan tersebut. Ni kalau aku jumpa ni mau aku tembak dengan senapang gajah 100 das sekor-sekor!! Sapa yang ikut ajaran ni sah-sah bingai...

Abu : Ali... Dah masuk waktu zuhur. moh ler kiter solat dulu.
Abu : Tak per, aku dah solat dah.
Ali : Bila masanya ko solat?
Ali : Aku special! Niat jer dah cukup.... Eh jemputlah makan cucur tu.
Abu : Aku dah makan la tadi.
Ali : Bila masanya ko makan?
Abu : Aku pun special!! Niat dah cukup buat aku kenyang!!

Bangang!!!

Pelajar UiTM Ditahan Ugut Polis

Pelajar UiTM, Khalid Mohd. Ismath Ditahan Ugut Polis Dalam FB
Khalid Mohd. Ismath Pelajat UiTM Ditahan Ugut Polis 
Sumber Pelajar UiTM Ditahan Ugut Polis - Utusan Online 5 Mei 2012


-----------------------------------------------


Dalam FB tu semua orang ada. Peguam, doktor, jurutera, polis, PM pun ada Facebook. So, sebelum nak menulis apa-apa dalam facebook tu, fikir-fikir dulu. Jangan sampai memakan diri. Jadikanlah pelajaran-pelajaran yang lepas sebagai pembelajaran

Wesak Day | 9 Jalan Utama Ditutup

9 Jalan Utama Di Ibu Negara Ditutup Sempena Perarakan Hari Wesak
Perarakan kereta berhias sempena Hari Wesak 

Sempena Perarakan yang akan diadakan sempena Perayaan Wesak pada 5 Mei 2012, 9 jalan utama di ibu negara akan ditutup bermula jam 5 petang hingga 11 malam.

9 jalan yang ditutup sempena perarakan Wesak adalah
Jalan Sultan Abdul Samad
Jalan Tun Sambanthan
Jalan Petaling
Jalan Hang Lekiu
Jalan Raja Chulan
Jalan Sultan Ismail
Jalan Bukit Bintang
Jalan Pudu
Jalan Cheng Lock

Pihak polis menasihatkan pengguna-pengguna yang sering menggunakan jalan yang dinyatakan menggunakan jalan alternatif lain untuk mengelakkan terperangkap didalam kesesakan lalulintas.

Perarakan Wesak yang disambut penganut Buddha itu bermula dan berakhir di Kuil Maha Vihara, Jalan Berhala, Brickfields.


----------------------


Amry's Blog mengucapkan selamat menyambut Hari Wesak kepada penganut-penganut Buddha seluruh Malaysia

Gambar Perusuh Bersih 3.0 Yang Dikehendaki Polis

Perusuh Bersih 3.0 Dikenal Pasti


Gambar Perusuh Bersih 3.0 Dikenal Pasti
Gambar Perusuh Bersih 3.0 Dikenal Pasti
Sumber Gambar Perusuh Bersih 3.0 Yang Dikehendaki Polis - Utusan Online


Wajah-Wajah Perusuh Bersih 3.0 Yang Dikehendaki Polis



Wajah Perusuh Bersih 3.0 Yang Dikehendaki Polis  


Wajah Perusuh Bersih 3.0 Yang Dikehendaki Polis 


Wajah Perusuh Bersih 3.0 Yang Diburu Polis 


Wajah Perusuh Bersih 3.0 Yang Diburu Polis 


Sesiapa yang mengenali atau pernah terserempak dengan wajah-wajah diatas sila hubungi Pegawai Jabatan Siasatan Jenayah D7A, Ibu Pejabat Polis Kuala Lumpur melalui email azmiazizi@rmp.gov.my atau telefon ke no 019-2602344 / 019-3872344

------------------

Nama Perhimpunan Bersih. Konon nak membersihkan dasar pemerintahan negara. Last-last muka-muka ni juga yang 'mengotorkan' negara. Berani buat berani tanggung. Kepala pengasas Perhimpunan Bersih tu terlebih dulu sumbat dalam lokap. Merosakkan negara betul.


Bob Kuman Meninggal Dunia

Bob Kuman Meninggal Dunia

Bob Kuman Meninggal Dunia 

Innalillahiwainnalilahirogi'un....Akhirnya setelah sekian lama melawan penyakit, Bob Kuman kini telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 3 Mei 2012 pada jam 4.38 petang di rumahnya di Kota Damansara di samping isterinya.

Kematian Bob Kuman disahkan sendiri oleh Pemangku Timbalan Presiden Seniman, Zed Zaidi dan juga kakitangan ambulans hospital Sungai Buloh

Kesihatan Bob Kuman mula terganggu dan bertambah teruk selepas terjatuh di lokasi pengambaran Jangan Pandang Belakang Congkak di Hulu Langat Selangor.

Takziah diucapkan kepada keluarga arwah, semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang soleh. Al-fatihah

Teknik Menggoda Suami

Teknik Mengeratkan Hubungan Suami Isteri

Eccecece..... Ok ok ok ok.... Aku tahu aku sangat tak layak untuk menulis entry ni. Sebabnya aku belum pun bergelar suami. Tapi sebab jari aku ni gatal sangat nak juga tulis entry ni, aku tulis la. Ada siapa nak bantah? :P Bukan dosa pun aku tulis entry teknik menggoda suami ni. Kan kan kan...

Disebabkan aku ni belum bergelar suami. Maka entry teknik menggoda suami ni dicedok daripada mereka yang sudah bergelar suami/isteri yang arif didalam ilmu rumahtangga ni, bersumberkan artikel Utusan Online. Hehe

-----------------------------------------

Lumrah didalam menjalani bahtera kehidupan sebagai suami isteri, kehangatan mungkin hanya dirasai pada awal perhubungan sebelum hubungan itu dirasakan semakin tawar dan hambar. Jika pada awal perhubungan, pantang sahaja anak mata bertemu, pantang sahaja kulit bersentuhan, ianya akan membangkitkan satu rasa, namun semakin hubungan itu dimamah usia, semua itu dirasakan sudah seperti biasa. Dibawah antara teknik yang mungkin dapat menghangatkan kembali hubungan suami isteri yang dirasakan semakin dingin.

Sebelum si suami hendak melangkah keluar ke tempat kerja pada awal pagi, pegang tangan si suami sambil memandang tepat ke arah anak matanya beserta senyuman manis yang terukir dibibir. Cium tangan si suami serta kucuplah bibir atau kedua-dua pipi suami dan ucapkanlah kata-kata yang romantis terhadap suami. Pasti si suami terkedu jika perlakuan itu sudah lama tidak dirasai.


Saat si suami sudah mula melangkah keluar, tunggulah si suami dan lambaikanlah tangan anda kepada nya sehingga si suami hilang dari pandangan anda. Ia membuatkan si suami merasakan yang anda terlalu berat untuk melepaskannya pergi meninggalkan anda.

Jika itu dirasakan tidak mencukupi, sediakanlah nota kecil tanpa pengetahuan suami anda yang menyatakan rasa kasih dan cinta anda kepada suami dan masukkanlah kedalam poket atau beg suami anda. Ianya pasti akan membuatkan si suami lebih menyayangi anda saban hari.


Hubungi si suami pada waktu rehatnya dan tanyakan bagaimana kerjanya pada hari tersebut. Tanyakan juga samada si suami sudah makan atau belum. Atau jika si suami sering pulang ke rumah untuk makan bersama, tanyakanlah dia kan pulang atau tidak pada hari tersebut. Tanyakan juga menu apakah yang diinginkannya.

Sewaktu menghubungi si suami, berbicaralah dengan suara yang lembut serta manja. Di akhir bicara, beritahulah si suami yang anda merindukannya dan menunggu kepulangannya.

Disaat si suami pulang dari kerja, sambutlah kepulangannya dengan mesra. Pelawa si suami masuk dan pimpinlahlah si suami untuk berehat seketika melepaskan lelah sebelum membersihkan diri. Baringkanlah suami di ribaan anda sambil mengurut lembut tubuh si suami pada bahagian tangan, bahu, serta kening Pastikan rumah sentiasa kemas dan diselubungi bau aroma yang lembut lagi menenangkan serta pasangkanlah muzik yang romatik.

Sebelum anda dan suami bersiap-siap untuk melelapkan mata di kamar, kenakanlah pakaian yang dapat membangkitkan ghairah si suami seperti pakaian yang jarang yang menampakakan susuk tubuh anda. Jika bilik air berada didalam kamar, bukakan sedikit pintu bilik air dan lakukan aksi anda membersihkan diri yang mungkin dapat membuatkan si suami tidak senang duduk

Letakkan juga bau-bauan yang digemari si suami untuk anda memakainya. Letakkan di leher, belakang cuping telinga, serta bahagian dalam peha yang pasti dapat membangkitkan rasa si suami.

------------------------------------

Ops!! Ada teknik yang aku rasa aku tak nak taip... Seram sejuk jer rasanya nak taip pun.. Haha... Paham-pajam jer lah yer yang mana yang dah berumah tangga tu. Hehe....



Bagi aku la sebagai seorang lelaki yang belum berkahwin, mana-mana lelaki sekali pun, kalau si isteri menjaga kebajikan si suami, melayan suami dengan baik, sentiasa memahami, si suami pasti akan merasa ingin senantiasa berada dekat disamping isteri. Senang kata, si suami tak kan mencari lain. Heee

Perkataan 'Saling' tu penting dalam rumah tangga. Setuju??

Senarai Peserta Yang Dikecualikan PLKN

Pelajar Ke Tingkatan 6, Matrikulasi, IPT Boleh Menangguhkan PLKN

Penangguhan Menyertai PLKN

Pelajar yang dapat meneruskan pengajian ke tingkatan 6, Matrikulasi, IPTA dan IPTS dibenarkan untuk menangguhkan penyertaan mereka didalam Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)

Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil berkata penangguhan pelajar yang meneruskan pelajaran untuk menyertai PLKN dibuat dengan persetujuan Kementrian Pertahanan dan Kementrian Pelajaran yang mana para pelajar boleh menyertai PLKN selepas tamat pengajian.

Persetujuan juga turut dicapai dengan menetapkan had umur maksimum sehingga 35 tahun bagi peserta yang terpilih untuk menyertai PLKN.

Selain itu, Abdul Hadi juga berkata pelajar yang sedang menunggu keputusan Sijil Pelajaran Tinggi Malaysia (STPM) yang dijangka akan diumumkan pada bulan september ini boleh memohon untuk menyertai PLKN.

Sumber Peserta Yang Dikecualikan PLKN - Harian Online 1 Mei 2012

Kadar Gaji Minimum Sektor Swasta

Kerajaan Umum Kadar Gaji Minimum Sektor Swasta RM900

Kadar Minimum Gaji Sektor Swasta
Kadar Minimum Gaji Sektor Swasta

Sumber Kerajaan Umum Kadar Gaji Minimum Sektor Swasta RM900 - Harian Online 30 April 2012

--------------------------------------

Satu pengumuman yang aku rasa sedikit sebanyak dapat melonjakkan rasa kegembiraan pekerja-pekerja sektor swasta macam aku. Macam aku gaji memanglah dah melebihi kadar gaji minimum yang ditetapkan, tapi percaya atau tidak, ada sesetengah pengusaha (aku fokus kat pengusaha kilang) yang memberikan gaji kepada pekerja mereka (operator) tak sampai RM500 sebulan. Tolak itu tolak ini apa yang tinggal? Duit makan pun dah tak cukup.

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks