Pergaduhan Di Low Yat Plaza

Pergaduhan Di Low Yat Plaza

Pada 11 Julai 2015 yang lalu agak gempar kes pergaduhan yang berlaku di Low Yat Plaza.
Punca pergaduhan ada yang mengatakan pembeli tidak berpuas hati dengan penjual handphone terbabit yang menjual handphone yang tidak original.
Menurut laporan polis pula, kejadian berpunca pabila salah seorang rakan pembeli ini tidak berpuas hati rakannya ditahan pengawal keselamatan Plaza Low Yat terbabit dan diserahkan kepada pihak polis selepas pemilik kedai handphone tersebut membuat aduan.

Selepas disoal oleh polis, suspek yang ditahan mengatakan dia marah kerana kedai handphone tersebut menjual handphone yang tidak original tetapi dikatakan original.

----------------------------------------------------------

Admin dah dapat tahu pasal kes pergaduhan di Low Yat Plaza ni semalam waktu tengok di Facebook.
Ingatkan gaduh biasa la... Tak amik port la (Waktu tu tengok video part 1 je)

Malam sikit admin perasan asal jadi kecoh semacam dengan kes pergaduhan ni... tengok kat Youtube..
Sekali besar punya gaduh dah macam merusuh pula..

Tonton video pergaduhan di Low Yat Plaza yang admin dah combine beberapa klip video pergaduhan tersebut


Menurut laporan polis, suspek telah memecahkan peralatan kedai tersebut dan memukul pekerja kedai tersebut. Kerugian dianggarkan RM70,000.

Suspek telah ditahan dan disiasat dibawah seksyen 147/427 kanun keseksaan kerana merusuh.

----------------------------------------------------------------

Tak nak sentuh kaum kat sini. Sensitif kot. Tapi kalau benda benda teknologi macam handphone ni nak beli lebih bagus bawa kawan yang arif sikit pasal teknologi ni. Memang banyak handphone handphone yang kat luar sana tu tak original tapi dikatakan original. Yang buta teknologi memang akan terkena lah..

1 comments:

  1. Kisah sebenarnya, budak tu memang mencuri bro..

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks