Entry Tertunggak!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan. Sihat hendaknya yer. Alhamdulillah hari ni 1 lagi entry berjaya aku diterbitkan. 

Entry tertunggak? Ingatkan bil-bil jer yang tertunggak. Entry pon tertunggak juga erk. Ya. Sememangnya entry aku ni dah lama sangat tertunggak. Rasanya dah lebih sebulan kot. Yang jadi tertunggak tu tak lain disebabkan kekangan masa yang aku hadapi selain FEELING untuk aku menulis entry ni belum datang. Entry yang aku nak tulis ni sememangnya perlu ada feeling sikit sebab ianya melibatkan seorang rakan blog aku. Kira macam review la kan. Huhuhu....

Kira-kira sebulan lepas aku telah berjanji untuk menulis entry tentang rakan blog aku ni. Sebelum tu aku memang dah mintak izin dari empunya badan untuk aku menulis tentang rakan blog aku ni. "AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA" Ewah. Macam lirik lagu Ramli Sarip la plak. Hehe... Aku nak tulis entry ni memang bukan kerna nama. Tetapi sememangnya aku tertarik dengan blog dia. Tertarik dengan orangnya juga. Lelaki ok, bukan perempuan. Sila neutralkan otak anda :P

BAGAIMANA PERKENALAN BERMULA?
Perkenalan aku dengan rakan blog aku ni bermula apabila dia datang bertandang ke blog aku. Aku tak ingat lawatan pertama dia ada meninggalkan komen atau tidak. Tetapi apa yang buat aku terperasan adalah sebab dia menjadi follower aku. Waktu tu follower aku tak ramai sangat. Sekarang pon tak ramai der. Mengamalkan anti "U FOLLOW ME, I FOLLOW U", aku tak follow balik. huhu, tapi aku ada singgah juga blog dia sebab nak tahu siapa gerangan orangnya.. Dengan memberi keutamaan kepada mereka yang bagi komen, aku tidak mengutamakan rakan aku ni. Adus. So, rakan aku ni hanya sekadar follower jer. Ngeh ngeh ngeh... Tak lama lepas tu, aku terperasan dia unfollow blog aku, tapi 5 minit kemudian dia follow balik, kali ni meninggalkan komen. Aku pon tinggalkan komen dan follow dia sebab aku rasa macam dia ni rajin juga masuk blog aku. Dulu aku tak tahu macam mana nak tengok silent reader ke apa ker. Refer pada komen jer. Hehe... Selepas dari tu lah kami sering kunjung mengunjung sambil pekena teh tarik kat blog masing-masing. Hohohoo

MENGAPA TERTARIK DENGAN BELIAU?
Seorang yang tidak melupakan asal usul dirinya. Itu sahaja yang aku minat tentang dia. Kenapa? Baca sampai habis lah no. Aku sangat tertarik dengan setiap entry-entry yang dihasilkan. Kenapa? Entry-entry yang dihasilkan sememangnya kaya dengan informasi. Sememangnya kaya. Entry yang dihasilkan tidak pernah kosong. Pembaca pasti akan mendapat output daripada entry-entry yang dihasilkan. Maka tidak hairanlah jika komen dari setiap entry beliau tinggi. Komen dari pembaca mampu mencerminkan blog k, bukan bilangan follower semata-mata. Huhuhu. Blog aku ni komen dari pembaca ciput jer. Miahaha... Aku jenis yang suka melekat kat blog-blog yang membalas komen pembaca. Ada satu communication kan. Bukan sekadar tulis dan tunggu komen dari pembaca. Yang jenis tak balas ni, aku malas sikit. Tapi tengok keadaan  juga kan. Kalau ramai sangat yang komen kat blog tu, paham lah aku pon. Memang tak sempat nak balas pon. Blog rakan aku ni memang dia jarang balas komen, tapi disebabkan entry-entry yang sememangnya berinformasi dan dia sendiri seorang yang peramah, aku terus melekat kat blog dia walaupon jarang aku masuk.

Aku rasa rata-rata pembaca blog aku kenal rakan aku ni dan pernah bertandang ke blog beliau....

SEORANG YANG TIDAK MELUPAKAN ASAL USUL BELIAU?? SIAPAKAH DIA???
Entry Tertunggak - sahromnasrudin.com
Kepada Bro Sahromnasrudin. Moga hubungan ukhwah ini akan terus berkekalan :)

18 comments:

  1. entri pun ada tertunggak... takpe2.. kalau lambat tak kena potong pun bil letrik.. hehe..

    ReplyDelete
  2. biar lambat asal jadi entry jugak hehe..

    ReplyDelete
  3. mmg bgus blog probitas ni...kalo ada entry baru mesti aku terjah blog ni

    ReplyDelete
  4. mmg ada entry tertunggak....hehe

    ReplyDelete
  5. Tertunggak xpe, jangan blacklist..he3

    ReplyDelete
  6. hehe ok la tu.. nih smua blogger2, anil nak mintak tolong sikit..pasal forget password..tolong bagi nasihat sket.

    ReplyDelete
  7. @Zikhehehe....tau tak per..tapi tak senang duduk dibuatnya...huhu

    ReplyDelete
  8. @papabearbetul2..tapi kalau lambat sangat pon maslah juga papabear..bersawang habis...kah kah kah

    ReplyDelete
  9. @faizitu la.sentiasa berinformasi blog bro sahromnasrudin nii

    ReplyDelete
  10. @Hanilcuba tanya kat nuffnang hanil. hantar tiket.aku dah hantar tuk ko.nanti aku roger

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum bro..

    trime kasih banyak2 sudi review blog aku..aku sangat menghargainya..terharu jua..semoga ikatan ukhwah sesama blogger kan semakin erat lagi kan...

    ReplyDelete
  12. Mak Aih! Entry pun leh tertunggak ek? Dashyat giler la... Huhu. Ce cite ce cite, entry pe yg ada tu?

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks