Tips Menjerit Kat ShoutBox (Sambil menjerit ni)

Ok geng. rasanya ni entry aku yang terakhir tuk hari ni setelah 3 entry aku buat hari ni. Sikitnye. Tapi banyak la dari hari lain yang 1 entry jer. Maklumlah hari ni cuti... hehehe
Ok. Idea ni aku dapat setelah aku terbaca/terpandang/terdengar jeritan sedara Daus Ramli dalam ShoutBox aku. Boleh dengar ker? Lol. hehe
Dia jerit macam ni "Salam Maal Hijrah. Jom tengok koleksi masjid seluruh dunia kat blog Daus". Berapa kuat dia jerit aku pon tak tahu. Tanya dia sendiri :P Apa yang tips aku nak bagi kalau korang suka menjerit-jerit kat dalam ShoutBox tu, jangan sekadar "salam singgah", "salam ziarah", "singgah petang" dan senagkatan dengannya yang hanya sekadar menyemputkan nafas korang jer. Buat cara Daus. Letakkan sesuatu yang boleh menarik mata memandang apa yang korang tulis atau membuat pembaca ingin tahu apa yang korang ingin sampaikan tu. Contoh kalau korang ada buat entry baru kat blog korang tentang seseorang artis. Tulis yang korang ada cerita baru tentang artis tersebut. Contoh "Pst...aku ada citer panas tentang (nama artis). Jom tengok kat blog aku" Manusia ni, kita kena main psikologi sikit. Tul tak. Buat seseorang tertanya-tanya dan buat diorang ingin tahu lebih lagi. Sebab tu tajuk Entry kena mantop. Member aku Ecah pon ada gak buat cam tu tapi tak terfikir lagi idea ni....
Tips aku jer. Korang nak pakai ker tak, suka hati korang lah. Aku just bagi tips jer.... Layannnn...
Ni jerit ke nguap? Lol
P/S: Cantik wooo gambar-gambar masjid kat blog Daus tu..... Tak caya? G tengok.
P/S/S: Thanx Daus bagi mencetuskan idea ni. Blog ko kemas. Sejukkkk je mata memandang.

11 comments:

  1. Okay nanti saya nak tgjk gak blog Daus...

    ReplyDelete
  2. tips yg bagus.. mekasih share..

    kadang tu diorang "jerit" ngn ayat sama je kt sume blog.. jd mcm spammer lak.. huhu

    ReplyDelete
  3. @Radzuan
    Thanx bang Radzuan. To all my fren. perkenalkan abang radzuan. Usahawan internet. dia adalah pembaca setia blog saya dan tetap setia walau dah banyak blog saya yang bertukar alamat. Bog dia. Mantap!! Banyak info berguna...Sila terjah. hehe

    ReplyDelete
  4. @Suraya
    sama-sama suraya. just nak kongsi idea. nak citer bab SEO, saya bukan pakar :)

    ReplyDelete
  5. Salam Amry....terkedu dapat pujian..saya bukanlah pakar pun....tapi alhamdulillah la...selagi tak start...bila nak dapat hasilnya kan????

    ReplyDelete
  6. @Suraya aik? macam perli saya je?hehe..bukan apa..tak ada idea nak buat ayat yang pelbagai.. x pe..saya ambik ni sebagai teguran..nanti saya buat la ayat yang pelbagai..

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks