Kenapa Blog Aku Tak Ada Iklan Nuffnang?


Hoye hoye hoye.... Pasti korang perasan kan kebanyakan blog pasti ada iklan Nuffnang. Pasti korang pernah dengar juga yang dari blog boleh buat duit dan itu sememangnya tak dapat dinafikan lagi walaupun aku tak pernah merasa lagi income dari blog aku ni. Ok. Aku dah tahu yang dari blog boleh buat duit. Dan nuffnang adalah salah satu sumbernya. Tapi kenapa blog aku tak ada Nuffnang?? haha....

Aku memang dah lama berangan nak pasang iklan Nuffnang ni dalam blog aku ni. Tapi aku tunggu satu masa yang sesuai. Masa yang sesuai? Ya. Dulu aku beranggapan, kalau aku letak iklan nuffnang kat blog aku ni pasti income aku tak seberapa sebab pelawat ciput yang amat. Paham? Maksud aku dulu aku beranggapan yang pendapatan dari Nuffnang ni adalah berdasarkan daripada bilangan pelawat dari satu satu blog tersebut. Dan aku pasti ramai juga yang beranggapan macam aku ni. Sekarang anggapan aku salah sama sekali setelah aku membaca entry dari blog Kak Jie. Seorang blogger berstatus suri rumah yang berjaya. hehehe...

Aku rasa aku tak perlu lah nak ceritakan lebih lanjut tentang Nuffnang ni atau nak menunjuk pandai sebab aku sememangnya tak arif dalam bab ni walaupon aku boleh cilok sebijik-bijik entry Kak Jie tu taruk kat blog aku ni. haha.. Hey! Cilok-cilok bukan style aku k. So kepada korang yang beranggapan sama macam aku tentang cara nak dapat income dari Nuffnang ni, better korang pergi ke blog Kak Jie tu yer. Pastu pasti korang akan tersedar macam baru terjaga dari mimpi yang indah tentang Nuffnang ni. Hehehe. Dan kepada mereka yang income nye ciput dari Nuffnang, nanti dari Blog Kak Jie tu pasti korang tahu apa sebabnya. Hmm....

P/S: Kalau dulu aku study bab SEO, sekarang + study bab Iklan Nuffnang. Hmmm.... Check It Out!!!

15 comments:

  1. bagos2... t bile ko da nampak duit ko semakin meningkat... lagi la ko rs semangat nak berblogging...hehe

    ReplyDelete
  2. Hm...maybe la...tapi lagi best kot kalau visitor semakin meningkat. hehehe

    ReplyDelete
  3. aku dulu pon xpsang bnda ni..xtaw pon bnda pa sbnarnya.tpi sifat ingin tahu yg mmbuak-buak(ayt BM thap tggi)buat aku nk try..yg mcm kak jie ckap 2 aku xpasti,sbb aku pon baru..tpi yg innity 2 xmmpu dowh..haha..pnjg gla komen..bleh buat n3 dah ni..rugi2

    ReplyDelete
  4. bukan sebab income je dude..

    gua dapat ramai kawan dari nuffnang.. seyesly..

    ReplyDelete
  5. blogging for fun tapi at the same time not bad juga letak iklan nuffnang

    ReplyDelete
  6. iniialahaku: nak try gak la nuffnang ni. kot-kot dapat 2 3 hinggit orait gak kan. hehe. Innity susah nak apply erk?

    hamzah ian: ooo...yer ker Hamzah?Sebab kat situ ada komuniti diorang gak kan. menarik.

    Sharinginfo: hehe..thanx bro..pas ni nak try letak iklan nuffnang tengok

    ReplyDelete
  7. Nuffnang kadang2 buat slow kita punya website upload time...ni berdasarkan pengalaman dan ada blog kwn2 aku la...tapi taktau;la sekarang....boleh try...

    ReplyDelete
  8. o yer ker bang radzuan. tapi saya rasa macam sama je saya nye loadingtime saya. tapi ada dengar juga ada setengah blogger tak suka nuffnang ni. tak tahu la apa sebabnya

    ReplyDelete
  9. owh..mcm tu ka?
    earning Daus still RM00.00 smpai arini..
    haha!
    so what? who care kn?

    ReplyDelete
  10. itu la pasal....letak jer lah...aku pon tak kisah sangat earning dia. tapi kalau dapat. alhamdulillah ler. hehe

    ReplyDelete
  11. letak iklan tu boleh, tak de salah
    cuma kalau betul2 nak dapatkan income yang berbaloi dgn nilai blog...kita bina dulu blog

    ambil masa - belajar , bila kita buat sesuatu dgn ilmu
    insyallah, kita tak tersesat

    kak jie dulu - 2 tahun baru letak iklan, visitor dah ramai...dah ada pembaca , baru letak

    bina komuniti ddan penjenamaan dulu...pelan2

    ReplyDelete
  12. @KujieSangat setuju dengan Kak Jie. Betul. kalau nak dapat income dari blog, first bina penjenamaan dan komuniti blog tu terlebih dahulu.

    Mcam saya tengah2 kot, sebab tebgah nak bina penjenamaan, dah letak iklan. hehe. Tak salah pon. kan kak jie kan. kan kan kan :P

    ReplyDelete
  13. entry yg bgus tentang nuffnang, aku pun tengah bengang ngan nuffnang ni.. nak tau nape? nanti aku msuk kan entry pasal al-kisah aku ngan nuffnang ni k... bubye.

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks