Saya Nak Masuk Bloglist Ellen.

Ellen's banner


Haaaaa....Contest lagi....muehehehee... Dah macam gila contest pula aku ni. Asyikk join contest jer. Bila aku pulak nak buat contest? Hmmm....

Ok. Sama gak macam contest-contest yang aku dah join sebemum-sebelum ni, bukan nak menang sangat, just nak meriahkan dunia blog. Dan ada sebab kenapa aku nak join contest yang dianjurkan oleh Cik Ellen ni. Nanti aku cerita.

First, aku nak citer sikitlah cara nak join blog ni. Of course g blog Cik Ellen ni. Baca entry dia. Buat satu post bertajuk "Saya Nak Masuk Bloglist Ellen". Letakkan banner Cik Ellen ni didalam entry korang tu. Dan komen la tentang blog beliau. Kalau sudi beri satu entry yang paling best dimata korang. Akhir sekali tinggalkan link korang di blog beliau. Sib baik tak perlu buat tag. Muehehee... Ops. Cik Ellen, pas ni janngan letak syarat tuk tag pula ye. hehe... Bukan apa. Leceh sikit. huhu....

Hadiahnya adalah RM100 Top-Up phone kredit. Bukan hadiah utama, tapi hadiah terkumpul k. Pecahan hadiah tersebut :
1. Entry paling kretif - RM30
2. Blog yang memberikan baclink terbanyak untuk Ellen - RM20
3. Peserta terawal - RM20.
4. 3 Entry terbaik - RM10 Setiap seorang

Untuk maklumat korang, tarikh penyertaan untuk contest ni dah habis, tapi Ellen lanjutkan sehingga 25 Dis ini jam 0035

Ok. Tanpa membuang masa. Ni komen aku tuk blog Cik Ellen ni.
Pada mata aku, blog Cik Ellen ni ok. Kemas. Sedap mata memandang. Tak banyak sangat widget yang pelik-pelik. Cuma rasanya kalau dapat letak widget "Top Comentator", may be lebih menarik. Sebab dapat bagi penghargaan sikit pada jurukomen. Sekurang-kurangnya kalau pelawat blog Cik Ellen ni rajin bagi komen, adaaa la juga link dia kat situ, dapat gak anugerah"Top Comentator" tu kan.  Kan seronok jurukomen tu :) Selain dari tu dapat juga tuk membuatkan pelawat tu kembali memberikan komen di blog Cik Ellen.
Bab komen nak sentuh gak ni. kalau boleh komen layout sewaktu pengomen nak komen tu tukar, kurang mesra pelawat coz waktu nak komen, masuk page baru. Then kalau nak refer entry tu balik susah. Better buat Pop-Up Window jer. Lagi satu, kalau boleh tukar setting untuk comment. "Who Can Comment" set kepada "Anyone" supaya pengomen boleh sertakan URL mereka. Rasa-rasanya tu jer lah yang nak komen.
Ini komen saja yer. Perubahan tertakluk kepada empunya blog :)

Entry yang paling best....
"Cuma Doa Ku Pinta Dari Kalian". Touching aku ngan entry ni. Walaupun aku lelaki tapi aku paham. Nak nangis ni. waaaaa.... Makcik aku meninggal sebab kanser. DIA SEORANG YANG KUAT DAN TABAH!!! Hope Ellen macam tu juga. Moga dipanjangkan umur.

---

Kenapa aku nak join contest ni?
Suka cara Ellen. Kreatif. Cuba korang tengok syarat contest dia. Buat entry tentang blog dia iaitu komen tentang blog dia. Kreatif sebab......
1. Komen tentang blog.
Participants akan buat review tentang blog dia. So dapat baiki blog dia kan. Dari entry participant yang menceritakan blog Ellen ni, So akan menarik perhatian pembaca-pembaca untuk menjenguk blog tersebut. Betul tak. So...up visitor.
2. Nyatakan entry terbaik blog si Ellen ni...
Syarat ni membuatkan Participants akan merayap jap ke entry-entry dia tuk cari entry terbaik. Psikologi kan?
Cara ni akan membuatkan pembaca tahu serba sedikit tentang apa isi kandungan blog si Ellen ni walaupon pertama kali bertandang. Macam aku :)
Dan 1 perkara yang aku nak korang tahu.....Blog Ellen ni baru 5 bulan, tapi dah ada follower seramai.............1863. Tu aku tak follow g tu.  Terkejut tak? Aku memang terkejut!!!! Memang hebat Ellen ni. Pada aku dia ni memang blogger tegar. 1 bulan, entry berpuluh-puluh dia buat. Pergh!!! Banyak tul idea dia. So apalagi.... Sila lah terjah blog si Ellen ni yer :)

9 comments:

  1. wah..terharunya akak ellen saat baca ni..terima kasih ya kerana menyokong segmen yang akak buat tuk merapatkan diri ngan kawan2 lain..

    ReplyDelete
  2. sekarang ni memang meriah dengan peraduan, seronok pulak rasanya :D

    ReplyDelete
  3. huhu...smoga ko menang ek amry... aku suka ko koomen blog Ellen 2, cam ikhlas je..hehe tuan empunyer bdn xtau ler..hukhukhuk

    ReplyDelete
  4. intankuterpilih :join ler sekali. hehe

    dnoBiz :itu la pasal. bila plak aku nak buat contest erk? kalau aku buat tah berapa kerat jer yang join. huhu

    Heidi Shafiq :apa yang wow nyer bro? :)

    azana :thanx zana.kalau xikhlas, apa aku dapat? menang kalah belakang kira. kan? hehe. join la sekali. kalau menang bleh la bergayut ngan bf. muehehe

    ReplyDelete
  5. kalo x ikhlas ko x dapat pape..sia2 je..
    aku nk bergayut ats pokok..haha

    ReplyDelete
  6. elok la tu gayut atas pokok. Nak pisang...?hehehe...jangan mareeeee..gurau jer :)

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks