Aku Mula Merasakan Kehangatan Dunia Blog!!!


Jam menunjukkan jam 12.11 tengah malam. Selesai sudah menerjah blog pengomen tegar blog aku. Ali Ridha... Oic Ali. Aku rasa blog hang best. Ayat pon selamber gaban baja hitam. Dan aku rasa ko ni pon jenis mamat selamber macam ultramen yang selamber je pakai seluar dalam kat luar. hahaha. So aku melawak lebih kurang jangan simpan dalam hati. Simpan dalam poket tak per. Apa aku merepek ni. Wakaka... Kalau ko bagi aku 10 komen aku bagi ko 12 komen. Ok tak? Nak aku komen lagi. Tunggu esok pulak. Mak aku kata jangan gelojoh..Aku nak gelak lagi. hahaha... Lol! Disebabkan banyak sangat aku komen kat blog ko dalam 1 malam sampai aku lupa apa aku nak tulis. Ish!! Tamat!!

Tamat bab merepek jer. hehehe.. Ok. Setelah beberapa bulan yang lalu setelah perasaan serious dalam diri aku untuk berblog lahir, kini aku semakin merasakan kehangatan didalam dunia blog. Dalam blog member aku yang agak pakar dalam SEO menyatakan bahawa kehangatan didalam dunia blog akan mula dirasai apabila Page Rank telah mencecah 4 dimana ramai pelawat datang dari enjin carian. Sebaliknya aku, walaupon PR aku masih bertapa di angka 0, aku telah mula merasakan kehangatan didalam dunia blog ni. Jika kawan aku cakap yang kehangatan blog akan lahir apabila PR mencapai satu tahap, bagi aku kehangatan dunia blog telah mula dirasai apabila ada satu "connection" atau hubungan diantara blogger-blogger yang lain. Apabila ada satu felling cinta atau perasaan yang mana aku merasakan yang aku berada didalam satu komuniti. Komuniti yang mana saling memberi saling menerima, saling berkongsi. Ya. Aku suka perasaan ni dan aku mula merasakan kehangatannya. Fuh!! Tambah semangat aku nak berblog!!

P/S: Ini apa yang aku rasa didalam dunia blog. Perasaan korang aku tak tahu.
P/S/S: Entry yang aku buat ni bukan untuk mendapat publisiti murahan (Ewah macam artis la plak) atau untuk mencuri perhatian bloger-blogger lain. Tapi apa yang sememangnya aku rasakan didalam dunia blog ni setelah aku serious didalam dunia blog.
P/S/S/S: Entry kali ni pendek jer. Sebab entry ni adalah catusan dari otak seminit aku. Huahuahua (Macam-macam stail aku gelak erk. Ish)
P/S/S/S/S: Nak sambung terjah blog member yang lain.
P/S/S/S/S/S: Berapa banyak P/S daaaaaaaaa

12 comments:

  1. heh.me too..dulu cuma blogging 4 myself until i found the blogger community..saya suka blogging, making friends, get more information, seronot la!hihi.

    ReplyDelete
  2. bagus la kalo rasa makin hangat.. aku ni dh rasa macam makin dingin.. tp still akan teruskan aktiviti blogging.. ikut mood..

    ReplyDelete
  3. huhu...2 la kan rs seronok plak bile kite bercerita and dapat feedback... komunikasi 2 menaikn semangat yang hangat..haha jgn hangat2 taik ayam..ups~~

    ReplyDelete
  4. Shazmiey: itu la pasal. bestkan rasanya berblog.

    Anarm: ko makin dingin tapi blog ko mantap brooo...banyak maklumat.

    Azana:Ni yang aku suka. bila kita buat entry dan dapat feedback. Rasa macam.....bestlah!hehe Tapi kalau tak dapat feedback tu maksudnya entry aku tu memang tak menarik la..haha

    ReplyDelete
  5. lemak...banyak ko punya PSSSSS... lawan tokei nampak...

    ReplyDelete
  6. @intankuterpilihapa yang lemaknya intan? sekali sekala lawan, apa salahnye. hehe

    ReplyDelete
  7. best bile dapat bace story life org lain. haha.

    ReplyDelete
  8. @fatihahafizani life story ker?bukanla...ni cerita dunia blog :)welcome fatiha :)

    ReplyDelete
  9. memang best blogging..dapat share ilmu, info dan pengalaman dengan orang lain..dapat tau pengalaman orang lain...paling best bila dapat $$$$....tapi jangan terlalu kejar sangta $$$$ tu

    ReplyDelete
  10. @HAZWAN17Betul tu bro...tapi benda ni bergantung kat orang tu jugak kan.masing-masing ler

    ReplyDelete
  11. Salam... bagus juga pelangisenja tersepak blog....tunduk2 nampak Amry's blog.

    Lintas langsung nampak ok jah. I think I will keep visiting.

    Kalau kekawan rajin bolehlah jenguk2 blog pelangi kat pelangisenja91.blogspot.com.

    ReplyDelete
  12. Pelangi senja :salam pelangi. wah..boleh pulak tersepak blog erk. hehehe....wa. Blog pelangi dalam bahasa inggeris erk. Saya ni "terlajak pandai" bab-bab inggeris ni. Neway thanx for follow me :)

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks