Percuma Belajar Bahasa Inggeris


Aku sekarang berada dalam keadaan yang sangat mengujakan!!! Serious!!! 
Sebelum aku nak meneruskan celoteh aku, terlebih dahulu aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada 
Jom-Belajar-English ni baru jer melawat blog aku ni dan dia meninggalkan komen di entry aku 

Aku pon apa lagi, terus terjah le blog tersebut.
Sangat menarik blog tersebut kerana basic basic yang diberikan. 
**Sangat menarik sebab aku sememangnya tak pandai bahasa Inggeris ni :P
Yang lebih menarik tu.......Dia juga ada menyediakan link-link web yang menyediakan pembelajaran bahasa inggeris secara PERCUMA.
dan juga menyediakan kelas belajar bahasa inggerisnya sendiri dengan bayaran tertentu.
So, kalau korang rasa korang nak pandai bahasa Inggeris dan nak belajar, silalah ke sana yer. 
Kalau dah pandai tak yah pegi :P


P/S :Waktu sekolah tak nak belajar betul2, dah tua bangka baru terhegeh2. Hampes!!


42 comments:

  1. Nak belajar?

    http://ceriteraarieve.blogspot.com/2011/01/english-budu.html

    ReplyDelete
  2. NAK BELAJAR JUGAK NANTI KO BUAT LA KELAS BAHASA INGGERIS OK. JOM JOIN GA NANTI AKU NAK BUAT EBOOK PERCUMA YANG ADA LINK DAN NAMA BLOGER YANG JOIN GA SERTA ENTRY YANG DIBUAT UNTUK DIKONGSIKAN CARA GANAS ATAU PELIK UNTUK PROMOTE BLOG, WEBSITE ATAU BISNESS LAIN MARI JOM KONGSIKAN PENGALAMAM

    ReplyDelete
  3. Blh jugak try... Jai mmg buta BI.. X faham sepatah haram kata org2 tua kat kg Jai..hu3

    ReplyDelete
  4. @Internet Marketinguiks..aku nak buat kelas BI. aku nyer BI pon tunggang langgang derrr...huhuhu

    ReplyDelete
  5. @deCrewzingatkan buta IT jer erk..buta BI pon ada gak. hehehe..orang2 tua dulu memang ada yang pandai cakap BI

    ReplyDelete
  6. Bagus kelas tu...
    Proses pembelajaran tidak mengenal usia..D

    Bayi 7 bulan lemas dalam kolam terbiar

    ReplyDelete
  7. @Sharinginfozakunyer english out,tu nak kena beajar balik tu...Hmmm :(

    ReplyDelete
  8. YUP.. MEMANG BAGUS BLOG TU.. DAH FOLLOW.. HARAP LEPAS NI BOLEH POWER LAGI B.I AKU.. :)

    ReplyDelete
  9. @Fairus Bin Mamatbanyak sangat benda dalam bahasa inggeris ni. pening kepala aku..huhu

    ReplyDelete
  10. kita kena kuasai bahasa itu untuk alam perkerjaan jika bukan government...

    ReplyDelete
  11. @areripepenting BI ni bukan sahaja untuk memenuhi kehendak majikan.aku rasa nak terbelajar BI ni bab serve internet, banyak BI, benda menarik tapi tak faham..aduhaiii

    ReplyDelete
  12. salam

    wah,, nak belajar juga ni...

    ReplyDelete
  13. Org2 tua dulu sebab....eerrrr... diorg bljr la, jai malas..wahahaha.. menyesal jugak kdg2...ermmm..

    ReplyDelete
  14. @sissyiraSalam syira...jom kita pakat belajar..kot2 dapat hadiah melancong ke London ker. hehehe

    ReplyDelete
  15. @ShafiqIzwantry jangan tak try, ko tu student, memang patut improve BI. hehehe...jangan mare... ko pandai BI kan. kan kan kan

    ReplyDelete
  16. @deCrewzorang2 tua dulu mungkin disebabkan persekitaran juga jai.. kadang tu aku kagum gak kat tempat aku ni, pakcik tu tukang bawa beca jerk, tapi pandai speaking. aku yang kerja tech ni pon tak pandai BI... Hmm... Dulu kita tak sedar kepentingan BI ni... adehh

    ReplyDelete
  17. agak2 kalau muka aku lah , boleh terus fluently speak english tk eh . haha :P

    ReplyDelete
  18. @dyattuiks..nak speaking kena tengok muke ker? hmmm

    ReplyDelete
  19. tau xpe.. Dulu jai malas nak amek tau pasal BI.. Skrg kje ngan Plus, bila user speaking je, dah mula blank, pastu pas kat org2 tua kat ofis ni suh layan..hu3

    ReplyDelete
  20. @deCrewzaku kalau ada y ang speaking ngan aku, menggeletar satu badan, tergagap nak jawab haha

    ReplyDelete
  21. @Khairul Amry Mohamad Puad dah beli linguafranca yang mahal tu lepas ni dah tak menggeletar dah:p

    ReplyDelete
  22. @Jom belajar!macam susah jer nak belajar guna lingguaphone tu sebab tak der basic

    ReplyDelete
  23. xper bro~ belajar tak kira umur.. :)

    ReplyDelete
  24. Saya pun blur jugak kalau pasal BI ini. nanti rajin2kan dirilah jenguk website tu.

    ReplyDelete
  25. @BurpBetul betul betul...best jerk kalau pandai BI kan...Hmm

    ReplyDelete
  26. @dyattMungkin jgk eh...kalau2 muka tu ada iras2 omputih.hahaha

    ReplyDelete
  27. @Pemerhati DuniaCuba lah...bagus juga entry2 blog tu...bab dalam BI dia ada terangkan maksud melayu dia. cara tu boleh menambah pemahaman dalam kosa kata BI ni...
    Kosa kata? Ayat skema la plak..huhu

    ReplyDelete
  28. bagos la 2... blaja sambil berhibur...

    ReplyDelete
  29. maksud aku enjoy la... rasa seronok bile blaja...

    ReplyDelete
  30. salam amry, boleh tak saya ambil gambar di atas (yg cikgu sekolah dgn budak2 sekolah tu), sbb sy buat satu post tentang penggunaan BI di blog saya, dan kalau boleh saya nk gunakan gambar tersebut. Boleh ya!

    Blog saya di www.tutorhambal.com/blog

    ReplyDelete
  31. Salam Cikgu Hambal. Ish. Tak perlu minta izin. Ambil jer. Bukan hak milik saya juga. Saya pon Google jer tu :)

    ReplyDelete
  32. your writing is really nice..keep it up!

    ReplyDelete
  33. dah tua baru nak belajar..salah ke?

    ReplyDelete
  34. tak pernah terlambat nak belajar apa pun :)

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks