Segmen Kenali Bloggers Bersama Amry's Blog

Rentetan dari pada entry aku Minda Separa Sedar. Ini lah yang membuat aku tak sedar sewaktu menunggang motosikal. Hohoho....
Idea Segmen Kenali Blogger Bersama Amry's Blog ni tercetus sewaktu menunggang motosikal dalam perjalanan pulang dari tempat kerja.
Segmen ni aku buat untuk :
* Menghargai pembaca-pembaca dan pengomen-pengomen setia blog aku ni.
Mereka yang menyertai segmen aku ni aku akan senaraikan listnya didalam bloglist aku beserta sedikit intro tentang diri Blogger tersebut. Intro adalah berdasarkan Segmen ini. Jadi selain membuat link exchange, aku juga akan mengeratkan lagi hubungan sesama blogger. Selama ni kita berblog hanya membaca entry satu-satu blog itu sahaja tanpa mengenali latar belakang seseorang blogger itu.
* 'Tak Kenal Maka Tak Cinta',
Aku menggunakan pendekatan ini untuk memeriahkan lagi dunia blogging ni :)
Segmen ni adalah bertujuan untuk mengenali diri si blogger itu dengan lebih dekat. Jadikan 'hubungan maya' ini lebih dari 'hubungan maya' itu sendiri (Ni salah satu cara rasanya... Nak buat perjumpaan atau event, aku bukan orangnya..hohoho)
* Up Traffik
Lumrah lah kan dalam dunia blog, satu-satu segmen, contest atau seantero dengan nya, tujuannya adalah untuk up traffik. Caranya, yang menyertai segmen aku ni, korang boleh tag sesaper yang korang suka yang korang rasa korang nak kenal dengan lebih mendalam. Tak nak tag pon tak per. Suka hati (Bukan semua orang suka di tag kan. kan kan kan :P ). Syarat. Sila sertakan link aku sebagai pencetus idea. hehe :P
Aku up kan traffik korang menerusi bloglist aku, korang upkan traffik aku menerusi link aku yang ada dalam entry korang tu nanti. Fair x? hehe

Syarat-Syarat Penyertaan
* Terbuka kepada sesiapa sahaja yang ingin menyertai Segmen ini. Pelawat/pembaca setia Blog ini amat digalakkan. Namun untuk tersenarai didalam bloglist aku. Beberapa saringan akan dilakukan :)
* Kepada mereka yang baru didalam Blog aku ni, untuk tersenarai didalam Bloglist aku ni. Sila pastikan korang menepati Syarat-syarat Link Exchange aku. (Bukan sombong tetapi ingin menjaga kualiti blog aku) Harap maklum ^__^
* Kepada 'Silent Reader' Amry's Blog, Permintaan untuk tersenarai didalam blog ni dinilai melalui keramahan korang melayan Pengomen korang amnya, melayan aku khasnya (Nak rasa special gak tu!! Ish!!)
* Buat satu entry bertajuk "Segmen Kenali Bloggers Bersama Amry's Blog". Tingalkan link korang didalam ruang komen untuk aku masukkan didalam bloglist aku (Sekiranya terpilih :) )
* Segala keputusan tertakluk kepada aku. hehe

**Butiran profile korang ini akan digunakan untuk sesi Blog Review aku nanti (Masih tengah duk fikir nak buat ker tak Blog Review ni... Takut wooo nak buat review niiiii)
---------
Isi Kandungan Segmen (Segmen Profile)
Nama Sebenar : (Untuk dimuatkan didalam Intro Link Exchange)
Nama Glamour Dunia Blog : (Untuk dimuatkan didalam Intro Link Exchange)
Kenapa Pilih Nama Glamour Tersebut : (Sajalah nak tahu disebalik nama tu. kan kan kan)
Tempat Kediaman Sekarang : (Kalau dekat kot-kot la boleh buat perjumpaan. Boleh buat Family Event. Meriah gituuu)
Umur : (Untuk mewujudkan rasa hormat kepada mereka yang lebih 'lama'. Tak da la semua rembat panggil 'BRO BRO' kan. hehe)
Jantina : (Kadang terkeliru juga jantina blogger ni dek kerana nama glamour tu. huhu)
Status : (Untuk lebih respek kepada mereka yang telah bergelar Suami/Bapa)
Dah Kahwin? Berapa Anak? : (Kalau bujang tak yah la isi :P )
Pekerjaan : (Untuk mengetahui tahap Keprofessioanalan)
Dah berapa lama dalam dunia Blogging ? : (Senang la nak declaire Otai kan. hehehe)
Niche Blog : (Sekiranya rojak, nyatakan beberapa topik utama didalam blog korang)
Tujuan Berblog : (Untuk dimuatkan didalam Intro Link Exchange)
Rewards/Kenangan Manis Selama Berada Dalam Dunia Blog : (Untuk dimuatkan didalam Intro Link Exchange)
Tahap Keterujaan Didalam Dunia Blog :(Sangat Teruja/Biasa-Biasa Jer/Sekadar Isi Masa Lapang)

Blogger jemputan korang (Tag)
---------
(Ok la kot.... Senang jer kan.... Yang penting-penting jer. Tak der la peribadi sangat kan... hehe)

Jom tengok Profile aku ^_^

22 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. insyaallah bro..thanks sudi invite

    ReplyDelete
  3. alin pon xbrape gemar d tag2 nih.hu3

    ReplyDelete
  4. boleh ke saya melayang minda disini huhuhuhhh

    ReplyDelete
  5. boleh kenal2 - tapi ramai juga blogger yang masih menjaga identiti sebenar mereka atas sebab kerjaya atau lain2

    ReplyDelete
  6. @aleen aidensaya pon tak suka. sebab tu segmen ni saya tak paksa orang tu buat tag....nak buat siakan, tak nak buat pon tak pa...

    ReplyDelete
  7. @KujieBetu..so disini tiada paksaan.... :)
    saya sedang memberanikan diri untuk buat segmen saya yang pertama. hehe

    ReplyDelete
  8. Bagus nie ...Langkah yang bijak....Bolehlah rapatkan hubungan sesame blogger ......heheheheh...........

    ReplyDelete
  9. salam

    dah baca ni,

    panjang tu syarat2 dia..hahha...

    nanti syira akan usaha kan okeh....

    ReplyDelete
  10. @intankuterpilihTerpulang. nak join boleh tak nak pon boleh, tiada paksaan. sajer la buat segmen ni nak kenal2 kan :)

    ReplyDelete
  11. Nak join boleh tak Hehe promosi free ni idea yang baik ni untuk kebaiakan semua macam mana nak join ni

    ReplyDelete
  12. @Internet Marketingtak jawab soalan la plak. hehe...copy paste soalan2 kat ats tu bro, letak tajuk yang telah ditetapkan, dah siap buat entry tu, nanti gtau, tak gtau pon nanti saya tengok kalau ada entry tu kat blog bro, saya akan masukkan dalam bloglist saya.

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks