Entry Yang Membosankan Pembaca

Ah....Otak aku jem!!! Entry apa aku nak buat ni?? Aku sebenarnya ada entry yang aku nak tulis, tapi ada sesuatu yang menghalang dari aku menulis entry tu.. Korang perasan tak yang entry blog aku banyak mengisarkan tentang perkara-perkara blogging? Korang bosan tak baca entry-entry aku? Oh...inilah yang tengah aku fikir sekarang ni, takut pembaca blog aku akan bosan dengan entry-entry aku yang hanya mengisarkan tentang blog. sebelum-sebelum ni aku dah terfikir dah akan perkara ni. Dan inilah yang menyekat aku dari menulis entry yang dah ada dalam benak fikiran aku ni. Dan perkara yang aku nak tulis ni pon mengisarkan tentang blog. Aduyaiii..... 

Satu kerugian la pada aku aku rasa kalau pembaca dah merasa bosan dengan entry-entry yang kita buat. Kalau blog aku ni mesra SEO tak apalah, tak takut sangat, visitor organic tetap akan datang walaupun seminggu aku tinggalkan blog ni. Tapi blog aku ni hanyalah dikunjungi oleh pembaca-pembaca setia yang sememangnya setia membaca entry-entry aku. Terima kasih aku ucapkan kepada korang. Love you all lah!!

Aku pergi ke blog-blog member yang lain, aku tengok entry diorang semua best-best. Sememangnya fresh-fresh belaka. Sememangnya tarbaik dari ladang!! Yang sememangnya blogger lain tak pernah bincangkan kan pon isu tu. Sedangkan aku?? Jelousnya aku. Argh!! Entry apa yang aku nak buat selain isu blog ni?? Adoiiii....
Nak cerita tentang kehidupan aku?? Rutin harian aku sama jer tiap hari, tak ada yang menarik pon. Pegi kerja balik kerja, tidur, esok pergi kerja balik. Nak citer tentang isu semasa? Hm... Kalau isu tu panas, sah-sah berlambak kat dada-dada blog semalaysia ni. Aku ni kalau dah banyak blog yang cerita pasal satu-satu isu tu, aku pon secara automatiknya akan menjadi malas nak buat entry tentang isu tu dah (alasan). Sebab kalau dah banyak blog yang buat tentang satu-satu isu tu secara terautomatiknya juga isu tu dah jadi tak panas. Kalau buat pon hanya sekadar nak berkenalan dengan pakcik Google. Tu pon kalau pakcik Google sudi berkenalan dengan blog aku ni. hehe..

Pernah baca entry aku tentang Niche?
Pada pendapat aku Blog yang berniche ni (entry yang hanya berkisar tentang satu-satu topik) lebih sesuai kepada blog yang mesra SEO berbanding blog yang buta SEO. Maksud aku blog yang tak mesra SEO ni lebih baik buat entry yang campur baur macam rojak supaya pembaca yang setia tak bosan membaca entry-entry blog tu. Tak la berkisar tentang topik tuuuuu ja kan. kan kan kan? Apa pendapat korang?

Idea idea.... Mana kau wahai idea...... Grrr...

P/s : Ader sesaper yang bosan baca entry-entry aku tak? (Bertanya sambil buat muka nak nangis :( ) huhu

33 comments:

  1. salam

    bosan ke? jika rasa bosan try pelbagaikan isinya....=)


    Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Tidaklah, amry. Jangan risau, kongsikanlah sesuatu yang bermanfaat untuk semua.

    Perkongsian tentang blog bagus apa.

    ReplyDelete
  3. tawu tape kan?mne tah diorang dpt idea ekh wat entri bes2.

    ReplyDelete
  4. baiknyer...jaga hati pembaca ye, dun wurry pembaca nih ada pelbagai...tulis je apa yg kamoo rasa ok dan kamu suka,sbb nih kan blog ko...he..he..

    ReplyDelete
  5. ok..bosan baca perenggan pertama..hahah

    nice one bro..ni pun dikira entry yg baik juga..(^_^)

    ReplyDelete
  6. salam..
    blog saya memang terkenal
    dengan rojaknya..singapore
    rojak..layan selagi belum
    kembang..he he

    ReplyDelete
  7. YUP BETUL TU KADANG KADANG ADA ORANG YNG SUKA BACA DAN ADA YANG TAK KITA TAK BOLEH PUASKAN HATI SEMUA ORG, CHILL Kay LAGI PUN BLOG NI ko yang punya tulis jer aku pun suka baca pasal isu isu blog ni. AKU PALING TAK SUKA BILA INTERNET MENGALAMI PELEMBAPAN TENSION. kay

    ReplyDelete
  8. disebabkan kamu dah tanya, maka jawapannya adalah...huwarghhh...bosannye entry niiii.....hihihi~

    p/s: tulis ke ikut suka hati. jgn bebankan otak fikir pasal org. biar tak kaya asalkan hati senang. eh, apakah???

    ReplyDelete
  9. huhu... sekurang-kurangnya kamu telah berjaya menghasilkan satu lg entry br..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Salam..bro, tu kat ats tu bkn entry terbaik ke? Haha..Secara x langsung, dpt jgk buat...caya la bro ko nya idea..jelez waa...

    ReplyDelete
  12. @MiecyberBetul bang mie, tapi kaau buat entry ikut syok sendiri tak kena juga pada saya...pada saya laaa :)

    ReplyDelete
  13. @sissyirasalam syira. yang nak mempelbagai tu la yang buat pening tu. huhu

    ReplyDelete
  14. @atiqa arisItulah...saya ni puas la duk fikir nak buat entry apa selain pasal blog ni..aduhhh....

    ReplyDelete
  15. @bukankosongTQ TQ...kena jaga hati pembaca jua, sebab pembaca2 ni yakni korang adalah nadi blog ni. Thanx :)

    ReplyDelete
  16. @atieThanx atie....erk. atie nyer cara komen macam lelaki komen...nice one bro. hehehe

    ReplyDelete
  17. @zulkboTak pernah la plak makan rojak singapore. eh ada ker rojak singapore. tak tahu.. hehehe

    ReplyDelete
  18. @Internet MarketingBetul gak erk..susah nak puaskan hati semua orang. thanx bro...
    ko pakai apa bro? broadband ker?kalau line slow aku pon tension, penat menunggu.

    ReplyDelete
  19. @gadisBungaSampai hati GB. warghhhhh...nak nangis ni....sila meluat..hohoho....

    Biar tak kaya asal hati senang??eh. ada kaitan ker? Hm....

    ReplyDelete
  20. @azanaTQ Cik zanaaaa... huhu...kenapa aku terharu nih...ish!!!

    ReplyDelete
  21. @misreramaidea ideaa ideaaaa.Dimana kah kau menyorok wahai idea.keluarlahhh idea...huhuhu

    ReplyDelete
  22. @Fir Ikhwanjangan puji aku bro...kebang kang tak boleh nak tampung...hehehe...biasa jer la entry2 aku..blogger lain entry diorang lagi best dowh

    ReplyDelete
  23. assalamualikum bro..

    takpe..kiter sesame melawat blog rakan2 kita kans....tolong menolong

    ReplyDelete
  24. rilek2. allah nak soh pikir lg la tuh. hehe.

    ReplyDelete
  25. hahah
    entahlah
    bagiku better tulis apa yang kita suka daripada memaksa kita tulis benda kita xsuka
    kalau tidak lagilah pembaca xsuka
    entah
    depends on individuals

    Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

    ReplyDelete
  26. @sahromnasrudinwaalaikumsalam abg din. thanx sebab melawat n baca entry :)

    ReplyDelete
  27. @hansAda betul gak kata ko tu hans, tapi bagi aku kena amik tau juga apa yang pembaca suka n nak. hehe
    Blog ko best bro. aku tak bosan

    ReplyDelete
  28. bosan? takdelah! tak bosan pon, ok jerk...

    yg penting gaya penulisan kite dan entry yang bermanfaat. gerenti org tak bosan...

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks