SyoknyerBlogging - Komuniti Blogger Masa Kini


Ada yang dah tahu ada yang tak tahu lagi.....Tanpa mengambil tahu siapa yang dah tahu siapa yang belum, aku tetap nak buat entry ni gak. Hohoho.... Kenapa? 1 sebab aku memang nak war-war kan pon akan kewujudan komuniti blogger yang baru ni. 2, atas permintaan admin komuniti itu sendiri. Aku sendiri baru dapat tahu akan kewujudan komuniti baru ni daripada blog intankuterpilih, dan tak habis terjah pon lagi forum side tu.

Memang menarik lah web tersebut kerana disitu semua blogger boleh berkumpul memberi atau berkongsi idea masing-masing atau para newbie tu boleh lah belajar selok belok tentang dunia blog ni kat situ kan. Banyak sub-sub topik yang boleh didapati disitu seperti Umum, Blogspot, Wordpress, Joomla, Motivasi, Sudut Agama, Bahasa Pertuturan, Hiburan Forum, Graphic dan Photography, Komputer dan Internet, Kelab dan Komuniti dan Iklan dan Jualan.

Kepada yang baru kenal dunia blog tu (aku pon baru kenal. hehehe) Berforum juga merupakan satu cara yang dapat digunakan untuk meningkatkan traffik blog korang selain dari ping. Pada aku forum lebih baik dari ping sebab melalui forum, korang dapat mengekpressikan lagi diri korang dengan memberi idea atau berkongsi idea yang bernas.... Dari situ juga korang dapat membina kreadibiliti korang. Otai-otai, betul tak? hehe

So, apalagi.... Terjah jommmmm..... Expressikan dirimu!!! :P Selamat berforum!!!

P/S : Terkejut aku derrr bila tahu adminnya adalah nescafe ais...... Aku dulu mula-mula belajar HTML kat blog nescafe ais ni laaaa..... Pergh. Banyak Tutorial kat blog dia..sekarang dah buat forum plak....Mantap dowh!!!

24 comments:

  1. menarik2..
    semakin meriah nampaknye dunia blog kita ini.
    :D

    ReplyDelete
  2. Ho3.. Makin ramai dah kat c2.. Masa 1st Jai register aritu, ada la 2 3 org.. Masa tu diorg minta sape2 yang nak jdi moderator.. Jai minta jdi tuk B/Spot.. Wlupun x reti dlm masa sama blh bljr banyak mende disana cuma x berkesempatan nak promote dlm blog..he3

    ReplyDelete
  3. @saya_ariefSemakin meriah yang sememangnya telah meriah..hehehehe..
    Thnx bro...first time disini erk?
    Jemputlah minum teh tu...hehehe

    ReplyDelete
  4. @deCrewzForum tu dah baper lame yer Jai. aku baru sangat..tak tahu pulak nak check kat ner tarikh forum tu mula..hehe..

    P/S : PANGKAT AKU BARU PREBET LAPOK..PREBEK LAPOK? ADIK BERADIK BUJANG LAPOK KER NI? HAHAHAHA

    ReplyDelete
  5. blog join lg wpon dh dijemput.. bz.. bz.. =P

    ReplyDelete
  6. @Miecyberboleh berbincang2 disana :)sambil up traffik...kasi jemmm...hehehe

    ReplyDelete
  7. aku baru je p terjah.. bagos2.. bleh la nk berforum..

    ReplyDelete
  8. Satu usaha yang baik mengumpul blogger di forum boleh bertukar-tukar ide dan tip

    Belum daftar lagi di forum tersebut

    ReplyDelete
  9. @azanacepat daftar...nanti ko dapat pangkat prebek lapok.macam aku..hahahaha.
    Forum satu cara yang agak efektif untuk upkan traffik

    ReplyDelete
  10. @akubiomedapalagi bro akubiomed.cepat daftar...Bro mesti banyak idea n tips ni. hehehe

    ReplyDelete
  11. aku da dapta tp x tau cam gane nak men lagi...
    tggu ada masa ckit r aku godek2 menda 2..

    ReplyDelete
  12. @azanaAku pon tak godek semua lagi...daftar jer duu..ada masa terjah lah :)

    ReplyDelete
  13. erm..kalo xmau naikkan trafik maksudnya xyah la join kan...hehehe

    ReplyDelete
  14. bagus tu,
    sekurang kurang bertambah la tempat untuk merujuk masaalah dan mengadu domba bila dan buntu :D,

    ReplyDelete
  15. @dnoBizBetul tu bro..kat sana senang kalau kita ada apa2 masalah yang tak dapat kita settle.Otai-otai mesti ramai kat situ :)

    ReplyDelete
  16. @Ali ridhaAyak!!Ko klik gambar tu ali...direct pi kat Forum tu...

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks