Dah Besau-Besau Dah.............


Hak hak.....Tetiba pula aku nak buat entry suka suki ni.....huhuhu..... Apa yang dah besau? Wops!!!! Jangan menguningkan otak korang erk! Sekeh kepala kang.. kekeke...Gurau jerk. 

Dah besau-besauuuuu adik-adik aku erk. Aku jer yang tak besau-besau...hahahahaha......
Kalau dulu mak ayah aku tak cukup tangan nak jaga kami adik beradik yang seramai 7 beradik.
Kalau dulu masing-masing sibuk buat kerja sekoah yang cikgu bagi.
Kalau dulu semua comel-comel jerk dengan hingus meleleh (Sekarang comel-comel gak weiiii, Hingus jer yang dah tak meleleh...hohoho)
Kalau dulu mak aku jenuh menjerit....."masukkkkkk!!!!! Dah malammmmmm...."
Kalau dulu mak aku duk berleter...."Baca la bukuuuu....duk maaaaaain jer" (Sekarang ada lagi suara tu. hehe)
Kalau dulu aku leh sound-sound lagi adik-adik aku....(Sekarang ada lagi, tapi setahun sekali la kot.. huhu...silap-silap aku kena sound balik. Erk!!)

Sekarang semua pakat besar dahhhh.....
Dah boleh kawin wei!!
Mak aku kalau duk ngan adik-adik dah macam kawan-kawan dah lagaknya.
Sekarang semua dah pandai fikir sendiri dahhhh..... Kalau dulu disuruh baru terhegeh-hegeh. Ngeeee...

Dah besau-besau dahhhhh adik-adik aku hari ni erk. Hmmmm..... Macam tak percaya jer.

Kang kalau dah ada yang kahwin, macam mana pula suasananya erk? Hmmmm :P 
Rindu pulak aku zaman kanak-kanak riang dulu. Hohohoho

29 comments:

  1. dah besau?eh,orang melaka ek??hehehehehe!!!! bile ingat zaman kecik2,sure senyum sorang2...

    ReplyDelete
  2. @lizzTak lah...saya ni orang perak..sajer jer tulis besau tu...nak ngengader. hehehe....Orang melaka sebut besar besau erk? tak tahu lah plak. huhu

    ReplyDelete
  3. Macamana apabila merasai anak-anak yang semuanya lelaki akan menjadi remaja. Mahukah mereka berjalan dengan ayah ini nannti :-)

    ReplyDelete
  4. @akubiomedWaktu kecil, didik anak yang sememangnya seperti anak, dah besar buatlah seperti kawan...ada ungkapan nikan....cara didikan tu memainkan peranan penting dalam membentuk sikap anak apabia mereka besar nanti.

    ReplyDelete
  5. aip!!!bca buku jgn duk rajen mengarang kat belog jer...heehehhe

    ReplyDelete
  6. salam

    kalau dulu kecik budak lagi

    sekarang dah besar tua la tu...

    dah boleh kawin dah,,,,

    ReplyDelete
  7. Nanti bro kawin jangan lupa jemput yer...ho3

    p/s : cantik bro theme baru ni, sedap mata memandang.. Theme lama aritu gelap je, puas nak meraba-raba..ha3

    ReplyDelete
  8. tulah. rindu kan zaman masa kecik2 dulu. huhu.

    ReplyDelete
  9. @misreramahohohoho...aku dah lama meninggalkan alam pengajian ni....buku pon dah lupa mana page pertama mana page terakhir..hohohoh

    ReplyDelete
  10. @deCrewzNanti aku nak kawin aku buat satu entry baik punya...heheheh

    p/s : theme dulu kalau nak baca kena pakai lampu suluh. hohohoho....
    Thanx tuk kak jie tuk saranan dia. theme dulu memang gelap. tulisan pon kecik.sakit mata nak baca.

    ReplyDelete
  11. @ShafiqIzwanmasa kecik2 dulu best jer kan...tak der pressure...balik sekolah ingat nak main jer..hahaha..tak yah ingat benda lain....hehe

    ReplyDelete
  12. Awak dah boleh kahwin, tuan blog. Bila lagi mak hendak makan nasik minyak...

    ReplyDelete
  13. semua dah besar kan tak sama dengan masa dulu2

    ReplyDelete
  14. @Pemerhati DuniaDah boleh kawin erk....?? hehehehe....malu la chekkkkk...hohoho

    ReplyDelete
  15. @deCrewzbuat jai jangan tak buat.....hehehe....biar penuh yang datang nanti..hohho

    ReplyDelete
  16. @Sharinginfozmemang tak sama...dulu buas2 semua....sekarang dah lemah lembuttttt...sopan santunnnnn...hahaha..

    ReplyDelete
  17. BESAU-BESAU? BRO.. DUK MELAKA KE? TENGOK KO PUNYA ASAL BAGAN SERAI.. :)

    ReplyDelete
  18. @Fairus Bin MamatErk.aku memang orang perak bro...besau-besau tu sajer jer letak...tak tahu plak yang tu bahasa orang melaka. hehe

    ReplyDelete
  19. huhu...cepat2 kawen amry.. x sabau nak tgok anak ko plak membesau...hehe

    ReplyDelete
  20. @azanaEerk!!! No komennnnn...hehehe..
    Ko la kawen dulu...selalunya pompuan kawen lebih dulu dari laku. kan kan kan?? :P

    ReplyDelete
  21. eleh... aku x tau lagi bile... malai nk pk g...

    ReplyDelete
  22. @azanakawen ngan aku jer lah!!
    hohohoho...wakakaka....ngeh ngeh ngeh...huhuhu...LOL! hehe.
    sila jangan ambil serious..ini hanyalah ayat script :P

    ReplyDelete
  23. kalo cam 2 masuk meminang.. n kawen trus...hahaha
    (gile gatal...haha)

    aku amek serius!haha jus kidding.

    ReplyDelete
  24. salam..
    tu dia..dah besau2
    belaka..he he

    ReplyDelete
  25. @zulkboSalam bang zulkbo.
    hehehe....semua dengan perangai masing2. tak macam zaman budak2 dulu dahhh... :)

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks