Terima Kasih Wahai Nuffnang.

Sebelum aku tulis entry ni, izinkan aku tuk memalukan diri aku jap erk. hehehehe..... (Malu seh aku nak buat entry ni. Sebab Income aku memang la banyak..... RM0.12 sebulan!!! Waaaakakakaka) Malu la orang lain income meriban rileks jer....aku yang ciput ni terhegeh-hegeh nak buat entry pasal income nuffnang ni. hehehehe

Aku selalunya kalau buka website Nuffnang ni, tak lain dan tak bukan.....memang bukan la nak tengok sangat income aku tu. hehe.. Paling tak, lintaskan jer cursor mouse aku ni kat bahagian earning tu. Tak klik pon. hoho.... Selalunya aku kalau masuk Web Nuffnang tu ping entry blog, cek statistik pelawat blog, dan merayap blog-blog orang lain jer. Yang lain aku tak tahu.... Hohoho.

Tadi aku cek akaun Nuffnang aku, Alhamdullillah ada 2 BE. (Baru 2 BE nak kecoh..huhu) Apa BE tu? BE tuuuuuuu...... Buffered Earning. Dalam bahasa melayunya Pendapatan Terumpuk. Terumpuk??? Tertompok aku tau, terumpuk aku tak tau...Pelikkkkk jer aku dengar pon. hahahahaha...Dan macam mana Nuffnang kira BE ni.....Jaaaaangan tanya aku. Sebab aku tak tahu. hehehehe... Tapi setakat yang aku tahu dan setakat pemahaman aku yang cetek ni laaa, Buffered Earning ni special sikit dari kempen-kempen yang biasa sebab BE ni dia ada range income dia yang tertentu. Maksud aku, yang kempen biasa tu maybe income yang korang dapat tu sekitar RM0.25-RM0.50 sekali klik. Tapi yang BE ni korang boleh dapat sampai RM10 satu klik dan boleh lebih tinggi lagi. Jumlah baper ringgit satu klik pada BE tu nuffnang kira jangan tanya aku. hehe... BE ni pulak ada tempoh-tempoh siaran dia. Sampai tempoh, BE tu akan bertukar kepada Metered Earning pulak. Metered Earning ni maksudnya tempoh BE tu dah tamat ler. huhu... Cara nak dapatkan BE ni aku pon tak tahu juga. Aku pon tak pernah research. Tapi ada orang cakap, eh, ada blogger tulis... rajin-rajin godek bahagian survey pada bahagian blog manager tu. Pas tu rajin-rajin hantar tiket kapal terbang soalan pada Nuffnang ni. Kiranya expresikan blog korang dengan Nuffnang ni dengan tanya itu tanya ini dengan diorang. (Sila jangan percaya 100% mitos ni k)
Tapi aku rasa la jumlah visitor tu lebih mempengaruhi la income iklan Nuffnang kat satu-satu blog tu. kan kan kan. hoohoho

Sehingga kini income Nuffnang aku adalaaaaaa....... Errrr errr....Gtau kerrrr tak nak. Gtau tak nak, tak nak kerrrr gtau....hahaha.... Pening aku jap. Tak yah gtau lah. Memang ciput pon.. hahaha..... Mak aku cakap, tak baik menunjuk-nunjuk harta kekayaan ni.... Bak kata Dato' Siti Nurhaliza plak... Biarlah Rahsia :P


Tips nak dapat banyak Income dari Nuffnang??
Jangan amik tahu pasal income Nuffnang. Perbaiki jer blog tu. Nanti ada la income tu.
Dunia ni, kalau kita fikir sangat satu-satu benda tu, memang tak menjadi. Tapi kalau tak fikir, memang menjadi-jadi benda tu. huhu Apa aku mencarut ni??? Grrr
Lagi satu Cek akaun Nuffnang setahun sekali. Sekali tengok income mesti banyak....
Sekali cek RM20. 2 kali cek dah RM40. Banyak tu.... Ingat ye. Setahun sekali cek. hahahahahaha

P/S : Entry ni bukan dalam planning. Ni entry terkejut tergempaq. Ayat memang carca marba. Harap maklum :P

35 comments:

  1. wow...tahniah...x pernah lagi merasa BE nie...cam ner erk nak dapat?

    ReplyDelete
  2. Tanniah bro, tak kita sikit atau banyak untuk pertama kali mendapat BE ia adalah satu motivasi. :-)

    ReplyDelete
  3. @►AdamXis◄Thanx bro. Aku pon tak pasti sangat macam mana tuk dapatkan BE ni. Macam yang aku tulis kat atas tu la kot. hehe...

    ReplyDelete
  4. @akubiomedTerima kasih bro akubiomed. betu; tu. Boleh menaikkan semangat dan pebakar motivasi. Tapi buat masa ni saya tak fikir sangat duit tu, nak upkan traffik jer dulu :)

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Sekurang-kurangnya dah nampak ahsil daripada blog sebagai permulaan. Bukan mudah untuk diterima oleh semua orang tu.

    ReplyDelete
  6. salam..
    kumpul sedikit-sedikit
    lama-lama boleh ke mekah
    duit nih..he he..tahniah
    ada juga hasil kan..?

    ReplyDelete
  7. @sabahbloggerSalam lunaticg.thnx :) masih banyak yang saya perlu belajar didalam dunia blog ni.

    ReplyDelete
  8. @zulkboSalam Bang Zulkbo. Terima kasih. amin...moga menjadi kenyataan la apa yang abang Zukbo cakap tu. hehe

    ReplyDelete
  9. Ho3.. Tahniah bro.. Jai punya dah tinggal 1 sebab dah jadi ME..

    ReplyDelete
  10. @decrewzyer ker..tak per nanti dia kasi lagi 10 BE. hehe

    ReplyDelete
  11. Ho3.. Kalau dia bagi 10, mau gelak golek2 jai.. Blgo pun hidup segan mati xmau je..

    ReplyDelete
  12. @deCrewzKo jangan cakap macam tu jai...aku jeles wei ngan blog ko....serious...blog ko ok per. Visitor pon boleh tahan...1 entry ratusan yang bagi komen. blog aku ni tak pernah ratusan lagi.blog ko ok la jaii

    ReplyDelete
  13. tahun ni masih belum dapat BE lagi huhuuuu :P

    ReplyDelete
  14. tahniah bro..usaha lagi...aku pun bukan byk pun..skrg ni dh kurang ckt aktiviti blog ni..bz ngn keje..tgk2 cmtu je blog ni xmcm dlu dh..huhu

    ReplyDelete
  15. boleh dapat ratus2 kalau traffic banyak.... dari BE nie.. percayalah !!! tak tipu nih.. huhu

    ReplyDelete
  16. ALAA BRO.. KITA DUK BERBLOG NI JANGAN HARAP NUFFNANG SANGAT.. KTA CUBA MENULIS APA YANG ADA DI KEPALA.. KOMISEN NUFFNANG TU PERKARA KEDUA.. NAK HARAP NUFFNANG PON MEMANG TAK KAYA2.. LAINLAH ORANG YANG TAK BEKERJA DAN BERHARAPKAN HASIL DARI NUFFNANG JE.. :)

    ReplyDelete
  17. BE akak sebelum ni ada 3, skang dah tinggal 1... sedih...

    ReplyDelete
  18. waaa..hepi ye..nuffnang kite pun skit je..huhu

    ReplyDelete
  19. @papabeartak per la papabear, nanti dapat la tu.....papbear lagi untung dapat RM100 free credit tune talk. best tuuuuu...huhu

    ReplyDelete
  20. @zuarthanx bro. aku pon kadang sibuk gak keje bro. 14 jam luar rumah. keja malam ok lagi, kalau keje pagi, lagi sikit masa tuk aku berblog

    ReplyDelete
  21. @ZikSememangnya aku percaya zik. tak mustahil :)

    ReplyDelete
  22. @Fairus Bin Mamatbetul tu bro. aku pon tak harap sangat income yang banyak dari nuffnang ni. sekadar cuba jer :)

    ReplyDelete
  23. @intankuterpilihJangan sedih2 kak. nanti ada la lagi BE yang baru :)

    ReplyDelete
  24. @atieTak per atie, kita sama2 bagi banyak. petuanya jangan fikir sangat duit nuffnang tu, fikir upkan traffik jer, Insayaallah ada la duit nuffnang tu :)

    ReplyDelete
  25. @kenThnx Ken. I think ur blog can get a thousand RM from nuffnang. haha...
    First time here ha? Welcome Ken :)

    ReplyDelete
  26. wahaha , ni mesti dh beriban nuffnang kau kan ? :P

    ReplyDelete
  27. sikit2 pun jadi lah..hehe..daripada xde lgsung..huhu

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK GAMBAR FOTOGRAFI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  28. Nuff..
    aku belum dapat lagi recover password...
    masa nak buka tadi aku lupa apa password dia :D

    Ps : last aku jenguk awal bulan satu rasanya :D

    ReplyDelete
  29. @dyattMana ada beriban la. tapi dah berjuta........rupiah. hehe

    ReplyDelete
  30. @FaizPelan2 kayuh faiz. sikit2 lama jadi banyak :)

    ReplyDelete
  31. @dnoBizsenang jer kan nak recover password. aku tak pernah la plak lupa password nuff. lagipon aku always log-in....
    lupa password sebab duit beriban kot. hehehe

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks