Penghantaran SMS Secara Percuma


Pertama-pertama-pertama sekali aku nak ucap terima kasih kepada Cik Reena Tan. Pembaca baru blog aku yang datang bertandang ke blog aku baru-baru dan meninggalkan komennya di dalam entry aku yang bertajuk 'Saya Blogger Perak'. Cik Reena ni pon blogger Perak gak. Area Taiping. Sama macam Bro Hasrol Nizam.
Ada sapa lagi blogger perak disini? Huhu

Ok ok. Aku nak ucap terima kasih kepada Cik Reena ni sebab entry yang aku nak share ngan korang ni asalnya aku dapat dari blog Cik Reena ni ler. hehe. Entry tentang penghantaran SMS secara percuma. Ni bukan cubaan k. Ni betul-betul punya. huhu. Sistem penghantaran SMS percuma ini dibawakan khas untuk anda oleh MostSMS.com (Macam dalam Iklan TV la plak ayat aku. hohoho)

Serious. Memang percuma baiiii... Aku dah test power dah sistem ni. hehehe.....
Antara ciri-ciri sistem ni :
1. Penghantaran melalui talian Internet (Komputer/Lappy/Phone Canggeh manggeh)
2. Kita boleh hantar SMS max 40 SMS sehari. RM0.10 x 40 = RM4 Jimat-jimat jimat.. hahahahahaha
3. Max character on 1 SMS 100. Ok la tu kannnn.. hehehe. Benda free kannn hehehe
4. Ada SMS collection. SMS collection ni macam SMS template kat phone kita tu la.... Ayat yang telah tersedia ada untuk kita hantar. Best gak collection dia. Ada Besday SMS, Friendship SMS, Jokes SMS, Life SMS dan Love SMS....
5. Selain tu ada juga Phonebook untuk kita simpan senarai No kenalan.
6. Boleh buat 'Schedule' penghantaran. Maksudnya, create SMS hari ni, set hantar kepada penerima esok ke, lusa ker, minggu depan ker, tahun depan ker. hehe. Best kan?
7. Hanya untuk talian dalam Malaysia sahaja. No luar tak boleh derrr. Aku rasa Publisher sistem ni orang Malaysia kot. Tak dapat aku nak trace. Hmmm. 
8. Maklumat peribadi tak kan didedahkan kepada Third Party

Tengah-tengah terdesak tak der kredit boleh la guna sistem ni. lalalalalaaa. I LOVE IT!!! hehe.... (Jarang SMS ponnn)

So apa lagi. Silalah terjahkan diri korang ke sana k. Pendaftaran percuma. Jangan takut. Aku dah sponsor. Hahahahahahahaha   

P/S : Korang rasa kalau kita hantar guna sistem ni, SMS yang kita hantar tu, pihak MostSMS ni baca tak kat pengkalan pengoperasian sistem diorang. Takut gak kalau aku hantar SMS kat Tokan Ganja aku, tak pasal-pasal makumat aku terkantoi. Hmmm.... (Hanya contoh k) Takut diorang boleh baca SMS yang kita hantar. Hmmm

52 comments:

  1. rasa ye 7 thn lepas ada sistem mcm ni..apa ntah nama sms free tu..tak ingt dh..dl, sms mahal..so, menda mcm ni agak popular la..free..hehe

    ReplyDelete
  2. pas nie aku nak try..tp aku bukan blogger perak..takde masalah kan..kiter kan blogger 1Malaysia hehehee...

    ReplyDelete
  3. interesting, but what's d catch? apa yg kompeni tu dpt bila bg ktia free sms yer? lepas dah guna tu, ada tak your hp being bombarded with adverts?

    ReplyDelete
  4. @saya_ariefko dah try erk? aku tak tahu lah dah baper lama benda ni wujud. hehehe..aku dapat tahu aku share jer :P

    ReplyDelete
  5. @atie7 tahun...lama tuuu...tapi saya tak tahu haha

    ReplyDelete
  6. mcm menarik je..huhu..komfem ni xde cas tersembunyi? hehe

    ReplyDelete
  7. @sahromnasrudinhehe....blogger region bukan soal utama. ayat tak boleh blah aku ni. huhu...try jer bro din. tak der masalah. saya dah sponsor. wakaka

    ReplyDelete
  8. Balik nanti baru try, kat ofis xleh buka...

    p/s : Jai blogger pahang yang lahir di perak.. boleh camtu..hu3

    ReplyDelete
  9. @Mama Kembar 3tak tahu la plak apa yang buat diorang tu baik hati sangat. hehe..tak der la plak saya punya phone kena serang ngan iklan2. kalau kena memang saya cancel lerr

    ReplyDelete
  10. @adeleyang tu tak tahu lah. tapi aku test memang tak der kena cas la. hehe

    ReplyDelete
  11. LEPAS NI SIAPA HABIS KREDIT LEH GUNA APLIKASI NI..

    ReplyDelete
  12. salam..
    nampak menarik
    bolehlah cuba nanti..
    he he..


    ***virus yang saya kena
    bukan dari blog Amry..
    dont worried bro..

    ReplyDelete
  13. @Fairus Bin Mamathehehehe...yang selalu habis kredit aku la kot. wakakaka

    ReplyDelete
  14. @zulkbosalam bang zul..cuba jangan tak cuba. hehe

    fuh lega....takut juga kot2 dari blog saya ni...

    ReplyDelete
  15. tapi saya jarang sms lor....

    saya blogger asai kedah yg dok kat shah alam dan keje kat kl. nak panggil blogger mana tu ek? ngeee~

    ReplyDelete
  16. wow...mcm2 teknologi skrg nie..haha..smpai sms pun leh wt cm2..pasnie leh hntr org terus kot melalui kabel..haha..

    p/s: neway..lau aku nk kahwin lmbt lg kot..haha

    ReplyDelete
  17. WOOO FREE TU TU YANG NAK DENGAR TU HEEEHEEE Thanks Amry sebb kongsi benda benda free ni aku suka.Aku penang nanti ingat nak jumpa ngan ko la best baca ENTRI banyak yang ko kongsi tapi kena tengok jugakla kan ada tu yang malas fikir tu yang rasa boring.

    ReplyDelete
  18. tokan ganja? haha.. thanks for sharing..lepas ni dapat lah nk jimat2...

    ReplyDelete
  19. @gadisBungatahu. GB ada buat entry pasal taiping kan?

    Hmm...Blogger KeLamPur...kekekeke
    Kedah + Shah Alam + Kuala Lumpur = Kelampur :P

    ReplyDelete
  20. @FaizNak heran apa lah sangat faizzzz....FB tu lagi maha dasyat. Free juga. huhu

    Tak per2 yang penting ko kahwin, jangan lupa ajak aku. Aku kasi hadiah banglo sebijik. wakakakakaka

    ReplyDelete
  21. @Internet Marketingerk, mana ada best bro. biasa jer ler..ada blog yang lebih menarik lagi idea2 diorang.
    ko nak jumpa aku,aku ni pemalu orangnya. huhu...mulut tak selincah jari jemari aku menaip. hehehe. tapi kalau nak jumpa boleh jer. boleh borak2 :)

    ReplyDelete
  22. @Hozookeryhahaha...acah jer bro...jangan ko report kat polis pulak kata aku tokan ganja. naya aku kang. huhu...

    ReplyDelete
  23. dah jimat kos sms macam nih.. $$$$$hehe

    ReplyDelete
  24. blogger perak je ke boleh try? haha.

    ReplyDelete
  25. dah jmpa bnda ni lame jgk..tp syg skit, 100 characters shj..mmg nk kena pkai short word gile2. aku pkai bila trdesak xde krdit je. tu pun htr kat kwn2 je. kalo htr kat mak ayh, tkot diorng x fhm..hehe

    ReplyDelete
  26. menarik ni. nanti nak cuba. thanks for sharing!

    p/s
    dah "liked' your fb fanpage :)

    ReplyDelete
  27. Amat sesuai untuk couple yang mempunyai bajet terhad tapi masih berkeinginan chatting

    ReplyDelete
  28. aku da try wat..huhu... tp xde org reply pom..haha

    ReplyDelete
  29. cam layan gk kan sistem gini..

    ReplyDelete
  30. @Khairul Amry Mohamad Puad

    hahaha!!!

    kelampur.

    apasal nampak macam nama hantu lampir?

    hahahahaa!!!!

    ReplyDelete
  31. wow...ini sudah bagus...percuma pulak tu...insyaAllah akan dicuba bila kredit sudah habis...maklumlah...bukan selalu topup...hehe

    terima kasih bro ;D

    ReplyDelete
  32. @ShafiqIzwanhahaha...tak der la shafiq..sajer jer la aku tulis asal diorang tu sebab aku jumpa entry ni dari blogger perak. hehehe...
    try try. jangan tak try :P

    ReplyDelete
  33. @Fir Ikhwanjadilah 100 character pon...benda pon free kan. haha...kalau nak berayat jiwang, servis ni memang tak boleh la. haha

    ReplyDelete
  34. @papabearerr...papabear guna SMS juga ker? hehe...saya dah malas nak SMS sekarang. kalau dulu saya la hantu SMS. sampai tak jadi kerja. hahaha

    ReplyDelete
  35. @akubiomedkalau couple tu boleh hantar i love u, u love me jer lah. sebab limit 100 word jer. haha

    ReplyDelete
  36. @azanadiorang pelik kot sebab tengok no yang kuar tu pelik..
    tapi aku rasa kalau dia balas direct to no yang diterima tu..dia kaan masuk ke dalam account SMS tu, tak masuk ke dalam phone kita. aku agak jer lah. tak try reply la plak

    ReplyDelete
  37. @J.M.Rlayan memang layan, tapi kurang mesra ler. kalau guna phone tu ok la kan. layan sebab free jer. hehehe

    ReplyDelete
  38. @gadisBungahehehehehe...suka suki jer kasi nama kan. wakakaka...

    ReplyDelete
  39. @Pemerhati DuniaBetul betul...hehehe..selalu gak berada dalam keadaan terdesak. huhu

    ReplyDelete
  40. @hafizmdSedikit sebanyak boleh la membantu. kan. hehehe

    ReplyDelete
  41. @hansItulah. time kredit habis memang nikmat la servis ni. hehehe

    ReplyDelete
  42. thanks weh, memang tak tau pun!
    benda free selalu tak gembar gembur..
    haha!

    ReplyDelete
  43. kalau mmbesar kat perak tp skrg dah stay kl, bole consider sbg blogger perak x?? hehehe ( lari topik la plak)

    ReplyDelete
  44. @areripeThanc to cik reena juga....huhu...aku rasa benda ni dah lama...aku jer yang baru tahu kot. hoho

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks