Kemana Semangat Berblog Aku?

Ayak!! 2 3 hari ni aku rasa semangat untuk aku berblog, berblogwalking dan membuat entry baru agak kurang. Aduyaiiii..... Korang pernah rasa semangat korang untuk berblog kurang tak? Atau semangat tu lenyap terus?? Kalau kurang ok lagi der.... Kalau lenyap tu tak dapat den nak tolong.... huhu.....

Aku nak tanya  korang... Apakah faktor-faktor yang mempengaruhi semangat korang untuk berblog? Dah buat entry beratus juta juta jutaaaaa, tapi tak ada pelawat atau komen... Ataupon semangat down bila tengok statistic pelawat yang ciput dan tak naik-naik... Atau cita-cita korang tak tercapai (Income nuffnang tak berganjak-ganjak :P ) Atau korang tiba-tiba mula rasa yang berblogging ni adalah satu kerja yang sia-sia yang tak mendatangkan apa-apa pekdah. Hm..... Fikir-fikir pas tu mai habaq kat ceq na... wakakakaka...

Aku rasa faktor yang mempengaruhi semangat seseorang tu berbeza mengikut apa yang ingin seseorang tu capai. Tul tak?
Macam aku semangat aku agak berkurang bukan sebab pelawat, aku tak kisah sangat pelawat aku tak ramai sebab blog aku ni hanyalah blog picisan jer. huhu... Nak kata aku down sebab entry aku kurang mendapat komen... Aku rasa ok la pada aku dengan bilangan mereka yang memberi komen pada entry-entry aku... Terima kasih la aku ucap kepada korang yang sudi meninggalkan komen kat entry aku. Semangat boleh down wwwoooo kalau tengok entry tak der komen... Rasa macam orang tak sudi jer baca karya aku. wakakakaa Bagi aku la kan. hehe... Semangat aku down sebab nuffnang aku ciput?? Aku tak letakkan harapan yang tinggi sangat la untuk aku meraihkan ratusan ringgit dari blog ni apalagi ribuan.... Tapi kalau convert ker rupiah ada la sikit harapan tu. hahahaha

Semangat aku agak down sebab aku tak banyak masa untuk blog aku sekarang. Kalau dulu hampir masa terluang aku, aku ngadap blog aku ni... Waktu tu berblogwalking pon rajin. Sekarang malas sikit derr.. Aduhhh.... Eh... yang aku tulis ni faktor mengurangkan semangat ker? Aku rasa macam effect semangat down jer. huhu..... Aku tak tahu semangat aku down sebab apa.... Tapi sekarang ni memang tak selincah dulu sangat la. Bukan apa, aku ada satu projek yang aku nak buat.... Projek juta juta jutaaaa punya. hehe Yang aku rasa agak menarik juga la. Tapi ada masalah la pulak dengan projek aku tu yang membuatkan aku terpaksa tarik sikit komitmen aku tuk blog ni kepada projek aku tu. hehehe.. Mungkin bila projek aku tu dah ok, baru la aku fokus kat blog aku ni balik..... Buat masa ni, entry tetap aku buat.... Tapi blogwalking kurang sikit kot melainkan kepada korang-korang yang meninggalkan komen kat entry aku dan melawat blog aku ni. Aku nak senaraikan nama tu ada la dalam 20 orang yang setia melawat blog aku ni :)

Jap... Korang rasa masalah aku ni berkaitan dengan semangat aku atau kekangan masa aku? Aku rasa macam kekangan masa jer tapi apasal aku letak tajuk pasal semangat?..... Hm korang mesti pening plus keliru baca entry aku ni kan... Kalau korang pening............................... Aku pon nak tumpang pening..... wakakakakakakakkakaka... Lelaki ada penyakit meroyan tak sebab aku rasa aku nak meroyan jap. hehe

Kalau projek aku menjadi, aku kongsi ngan korang. Kalau tak jadi diam-diam jer la yer. huhuhu..... Projek juta juta jutaaaaaaaaaaa tuuuuu... (Gurau jer... Tak der la juta juta. hehe)

Air Asam Air Cincau
Aku nak Cau!!! :P


27 comments:

  1. biasa la perasaan tu. turun naik. kadang-kadang mmg sebab waktu sendiri yg tak mengizinkan. kadang-kadang waktu tu ada, tapi idea pulak tak mari.

    take a break. kdg2 masa tgh break tu macam2 pulak idea datang dah kite boleh fikir macam mana cara nak uruskan blog.

    ReplyDelete
  2. @gadisBungaitulah GB. susah juga nak urus satu2 benda ni erk...masa sungguh mencemburui diri ini..huhu..
    GB..Something tak kena la ngan blog GB....

    ReplyDelete
  3. salam...
    pasang surut Amry, macam air laut
    ada kalanya memang malas juga saya nak
    BW..tapi entri saya dah simpan dalam
    4-5 untuk auto publish jika tiada mood
    janji hari2 ada entri..itu cara saya

    ReplyDelete
  4. normallah tu..takkan ada yg sntiasa bersemangat dlm blogging..hehe

    ReplyDelete
  5. macam aku la....haha sempat nak luangkan lebih untuk blog sbb ada keja len yang lebih penting perlu di beresin...

    pape pn... semangat kena ada walopn entry x buat..kaka

    ReplyDelete
  6. semangat berblog aku pun kekadang turun naik jugak tetapi bila ramai orang tanya kenapa stop menulis, naik balik semangat hehe...

    p/s:
    nak tunggu project juts2 tuh :)

    ReplyDelete
  7. Air Asam Air Cincau
    Aku nak Cau!!! :P

    comei ye pantun ni..kiki..atie..tiap2 weekend mls nk update blog..bukan takat mls nak update blog..buka laptop pun mls..haha..weekend ms utk rehat2 or jln2..

    ReplyDelete
  8. relax bro..idea tue akan datang..yang penting, bro ada keinginan untuk ebrblog dan motivasinya tak jatuh..dun worry, keep it up ya

    ReplyDelete
  9. @zulkboSalam bang zu. Saya pernah gak terpikir nak buat macam tu...tapi tak terbuat-buat. huhu

    ReplyDelete
  10. @azanaKo kalau tak sebab student, mesti rajin update kan. kan kan kan...

    ReplyDelete
  11. @papabearBlog papbear lain dari yang lain....hehheehe....

    p/s : Proejk juta2 tu dah settle satu masalah. in progress. hehe

    ReplyDelete
  12. @atieRamai orang macam tu atie, hari weekend la katakan kannn...saya pon sekarang kalau cuti, g lepak kedai member. tapi cuti saya tak knal weekend ker apa. huhu

    ReplyDelete
  13. @sahromnasrudinThanx bang din... idea ada...tapi masa yang tak ada. huhu

    ReplyDelete
  14. Ces, letih Jai baca, tapi penghujungnya pening jugak sbb x tau apa puncanya...ha3. projek juta2?? Nape x lion2..hu3

    ReplyDelete
  15. aishh... tidak jgk... mungkin manyak keje len..

    ReplyDelete
  16. Saya juaga mengalami perkara yang sama terutama sekali bila ketandusan idea Hehehehe


    Bahana Valentine Day

    ReplyDelete
  17. @decrewzItu la jai...aku pon pening der. tak tahu apa yang aku tulis...hahaha

    ReplyDelete
  18. @azanaHmmmm...dating la tuuuuuu..huhu..gurau jerk :P

    ReplyDelete
  19. @Miecyberidea ada bang mie, cuma masa tu agak mencengkam. huhu

    ReplyDelete
  20. sy pon kdg2 xde mood nak menaip.. skrg ni asyik bz jer.. hujung minggu pon kerja lebih masa.. kurg masa nak ngadap blog... hurmm

    ReplyDelete
  21. @Cik Rimausama la...tak banyak masa untuk blog....tension juga. huhu

    ReplyDelete
  22. biasala tu..aku pon kdg2 rasa malas nak tulis..sebab kekurangan idea dan kdg2 takde org sudi nak bace..

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks