Bersukan Itu Menyihatkan Badan

Assalamualaikum.....hehehehe. Berapa hari aku tak update entry erk...?? Sehari...eh...2 hari....3 hari kot...muahahaha..... Alasan idea tak ada..... Dah ada idea, ayat pula tak ada. Ditambah pula dengan projek aku yang ada aku gtau korang baru-baru ni. huhuhu..... Tapi ada satu lagi sebab yang pasti...... Nanti aku gtau erk.. kekekeke

Apa itu bersukan? Bersukan adalah aktiviti kecergasan yang mampu menyihatkan badan. Ok.... Aku dah laaaaaama tak buat aktiviti kecergasan. Rasanya last aktiviti aku 5 bulan lepas kot. Panjat bukit 'Bukit Jambul' di Penang. Tu pon setelah 5 bulan juga aku tak panjat bukit tu. hahahaha.... Aku memang jarang buat aktiviti mengeluarkan peluh ni disebabkan kekangan masa.

Nak dijadikan cerita, 17 Feb hari tu aku g la lepak ngan member aku kat kedai makan dia... Aku tanya la bila korang ada main badminton?? Maksud aku bila kali terakhir diorang main badminton. Sajalah aku tanya kan. Member aku jawab "malam ni nak main boleh lah, aku pon dah lama tak main ni". Alamak.. Aku tanya bila korang ADA main. Bukan bila korang NAK main... Aduhaiiii. Terlajak kereta boleh gostan, terlajak lidah, tak boleh digulung balik dah...waaakakakaka.... Aku pon buat-buat la excited nak main. hehehe... Excited tu memang la... Tapi esok aku kerja pagi baiii... Tak perlah..Bukan selalu kan. Aku pon dah lama tak main badminton ni. Aku pon on jerlah. Memang otak seminit der malam tu g main badminton....




Keesokan harinya................ Aku dapat surat cinta ni


Aku demam baiiiiii.................... wakakakakakkakaa......
Aku settle main jam 12 malam... minum-minum jap. Kul 1 pagi balik. Malam tu aku rasa semacam dah tekak aku. Esoknya sah aku demam. Demam + jalan macam robot sebab otot semua kejang-kejang, dah lama tak beriadah. Hmm.... 2 hari juga la aku tak g kerja. huhu...

P/S : Selama 2 jam lebih aku main, peluh aku sikit sangat sedangkan member aku kejap jer dah lencun. Kenapa erk? Adakah badan aku tak sihat? Saper sini tahu...? Hm


33 comments:

  1. hehe.. badan hg terkejut tuh.. semoga hg cpt sembuh naa

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. mana x dpt shock fever..dah lama x bersenam, ko pulun tiba2 jer bdn ko dgn maen badminton. sptotnya, ko warm up bdn ko dgn slightly exercise dlm 2,3 hari, baru ko jump pi maen badminton...x elok slalu ko bt terkejut mcm 2. Bad for your health especially ko nya jantung. Kwn 2, tgh duk rilek2, goyang kaki, tiba2 ko suh dia bt keja byk skligus, mati bro. jantung ko tiba2 je kena push hard dr sblm ni. Maybe ko nmpk diri ko fit, tp jantung kita, yg dlm, kita x nmpk..nxt time, watch out bro...

    ReplyDelete
  4. assalam..

    saya pun dh lama tak sentuh blog sendiri..huhu


    seronok jog petang3..hehe

    ReplyDelete
  5. Mungkin sebab perubahan yang mengejut.. Ni warm-up dulu ke x?

    ReplyDelete
  6. sampai demam??? aiyohhh...hahaha!!

    get well soon okeh!

    ReplyDelete
  7. heheheh..xpe2 pas ni rehat cukup2...

    pas baik..main lagi..heheh

    ReplyDelete
  8. Urat dah banyak tersimpul tu, amry. Itu yang peluh tidak mahu keluar hehehe

    ReplyDelete
  9. pergh maen badminton best kot!! hehe.

    ReplyDelete
  10. @Fir Ikhwan Affandibetul gak apa yang ko cakap tu erk. ada logik jugak. huhu..nak buat camner, aku memang jarang exercise fir. Pas ni aku kena merajinkan diri aku sikit la.thanx bro

    ReplyDelete
  11. @sissyirasalam syira. dah lama erk syira tak sentuh blog? dah lama juga tak melawat syira. last entry pasal syira tinggalkan lappy syira kan. hm...
    Dulu rajin gak jog petang..lama dulu la. hehe

    ReplyDelete
  12. @deCrewzaku tak der warm-up pon Jai. huhu...tapi aku lambat pancit der, member aku yang lain semua pancit awal

    ReplyDelete
  13. @gadisBungaThanx GB..tapi rasanya saya demam bukan pasal main badminton. rasanya la

    ReplyDelete
  14. @cikceriacornerthanx cikceria..memang ingat pas ni nak teruskan aktiviti ni :)

    ReplyDelete
  15. @Pemerhati DuniaYer ker PD. uRAT KAKI SAYA MEMANG MASALAH. DAH LAMA BENGKAK. dah masuk angin :(

    ReplyDelete
  16. @ShafiqIzwanmemang best shafiq...permainan kegemaran aku tuuuu...hehe

    ReplyDelete
  17. kata sihat tapi jadi demam hahaha.... tak cukup warm up tu :)

    ReplyDelete
  18. demam huu...
    patutlah diam jer huu..

    pasni kena rajin belash air suam duat ke tiga botol besau geranti shat punya hiii

    ReplyDelete
  19. semoga cepat sembuh ya...

    berehatlah.. mungkin sb cuca skrg tak baik ni..

    suri anak pun demam..dia pun demam..adei..baik antibodi suri ok lagi heee

    ReplyDelete
  20. blogwalking..
    wahh.. bagus2.. majulah sukan utk negara.. hekhek..

    ReplyDelete
  21. bagos la 2 ko bersukan amry...
    kena biasakan dengan aktiviti riadah..
    (aku ckp org, aku pn jrg2..)hehe

    kalo men selalu mesti rs kejang2 akan brkurang....
    pape pon moga cepat sembuh...:)

    ReplyDelete
  22. "Terlajak kereta boleh gostan, terlajak lidah, tak boleh digulung balik dah...waaakakakaka"

    lol. hehe.
    sampai demam2 main ye. hehe. mungkin sebab dah lama tak main secara aktif, tiba2 main sampai 2 jam tengah malam, tu yang terkejut agaknya badan tu kot hehe

    ReplyDelete
  23. @papabearterasa penting la plak warm-up ni. huhu..excited sangat :P

    ReplyDelete
  24. @suri
    Saya memang jarang minum air kosong. Hmm
    Thanx suri...cuca sekarang rasanya ok lagi la..tak panas sangattt. Kan..
    tapi tak tahulah macam mana boleh demam. saya jarang demam

    ReplyDelete
  25. @LEEYASaya majulah sukan untuk kampung jer. hehehehehe

    ReplyDelete
  26. @azanakalau dah lama dah lama tak bersukan, otot memang akan kejang zana. Tapi tuah aku rasa badan aku segar sikit bila bersukan. sebelum ni badan aku lemah-lemah jer..
    Thanx zana :)

    ReplyDelete
  27. @Affanhehe...2 jam tu rasa tak puas lagi fan. member aku semua dah pancit. aku dan lagi lari pusing gelanggang 3 round. huhu

    ReplyDelete
  28. Bestnyer dapat surat cinta dari Si Doktor...hahahahaha

    Vaksin HIV berjaya di India

    ReplyDelete
  29. DAHSYAT TUL KO BERSENAM.. SAMPAI DEMAM..

    ReplyDelete
  30. hahah...demam terus bro...main2 sungguh2 sgt kot..

    ReplyDelete
  31. @fairus @faiz : Hahahahaha..ituah pasal. dah lama tak keluar peluh. sekali keluar sampai demam. huhu

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks