Kemungkinan 6,000 Pelajar Al-Azhar Dihantar Pulang

Rentetan daripada kejadian rusuhan di Mesir, seramai 6,000 pelajar di Universiti Al-Azhar diminta bersiap sedia untuk dihantar pulang ke Malaysia. Kata seorang pelajar Universiti tersebut, Kamarul Azwan Kamal Hizar, 24 ketika dihubungi Harian Metro.

Namun mereka masih menunggu keputusan daripada kerajaan Malaysia samada menghantar mereka pulang atau dipindahkan ke negara jiran yang lebih selamat.

Menurut Kamarul lagi, walaupon keadaan semakin tenang, tetapi mereka tetap perlu berhati-hati dan berwaspada kerana ramai penjenayah berjaya melepaskan diri dari penjara. Tambahan kawalan keselematan di sana juga sudah tiada menyebabkan berlakunya kes rogol dan pecah rumah. Sumber : Harian Metro

Menurut laporan dari Utusan pula, hari ini 1 Feb, Perhimpunan dan mogok yang disertai berjuta-juta penduduk di Kaherah akan diadakan bagi menggesa perletakan jawatan Presiden Hosni Mubarak.
----

Harap rakyat Malaysia di sana selamat dan tiada perkara buruk yang berlaku. Diharap perkara ini akan segera selesai juga. Tak dapat dibayangkan kalau aku ada saudara mara kat sana...... Risau tak terkata.

24 comments:

  1. baguslah mahu dihantar pulang... harus segera nih...

    ReplyDelete
  2. bguslah kalo gni...sesak dada memikirkannya....

    ReplyDelete
  3. @ZikItulah....sebelum perkara buruk berlaku, lebih baik hantar pulang jer dulu dari tunggu disana.Lebih selamat

    ReplyDelete
  4. @adeleRisaukan.....moga tak ada apa2 yang buruk berlaku la kepada rakyat malaysia....

    ReplyDelete
  5. salam malam rabu =)

    harap2 semuanya selamat dan gomen cepat bertindak ..

    ReplyDelete
  6. Pengajaran buat kita semua, berhati-hati walau di mana, semoga Allah selamatkan semua rakyat Malaysia di sana dan selamat kembali ke tanah air.

    ReplyDelete
  7. @sissyirasalam syira. kerajaan perlu bertindak segera dalam hal ni sebelum perkara buruk berlaku

    ReplyDelete
  8. @mussfaktor keadaan semasa satu2 tempat tu sukar diramal....

    ReplyDelete
  9. Semoga rakyat m'sia di sana selamat dan terhindar drpd perkara yg tidak di ingini..amin.

    ReplyDelete
  10. Please bring them back asap! Hate to think what would happen when things get out of control (especially when 'Tambahan kawalan keselematan di sana juga sudah tiada menyebabkan berlakunya kes rogol dan pecah rumah. Sumber : Harian Metro' is quoted!)

    ReplyDelete
  11. harap semua ye selamat..semua yg tak terlibat dengan rusuhan selamat baik rakyat malaysia mahupun rakyat asing~

    ReplyDelete
  12. harap semuanya selamat.kesian dgn nasib mereka

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah, akhirnya Malaysia ambil juga student depa.
    haishh. dh 8 hari baru nak ambik.
    ni yang tak berapa puas hati. tapi harap semua selamat.

    ReplyDelete
  14. @Jom belajar englishAlhamdullillah. Usaha sedang dijalankan. Operasi Piramid

    ReplyDelete
  15. @atieAmin...semoga semua selamat.moga dijauhkan dari segala perkara yang tak diingini

    ReplyDelete
  16. @Oreoitulah...macam mana la perasaan kita kaau kitayang berada di tempat diorang kan. ish!

    ReplyDelete
  17. @areripemungkin banyak perkara yang perlu dilihat sebelum ambik diorang balik. keadaan semakin runcing.kalau aku mau jerit hari2 "aku nak balikkkkkkk!!!!"

    ReplyDelete
  18. Berita hari ini melaporkan beberapa penuntut kita yang berlajar di Mesir selamat sampai KLIA.

    Bagaimana kedaan baki rakyat Malaysia masih terkandas di Mesir

    ReplyDelete
  19. @akubiomedbuat sementara waktu mereka akan dipindahkan ke Jeddah. Pas tu akan dipindahkan ke malaysia.Insyaallah semua akan dihantar pulang

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks