Bekerja Dari Rumah | Jobdirumah

Bekerja Dari Rumah Dengan Jobdirumah.com

Bekerja Dari Rumah

  Pernah dengar, terjumpa perkataan atau laman web Jobdirumah.com? Yang rajin mencari-mencari peluang menambah pendapatan dari rumah tu mesti pernah jumpa kan :) Ada yang berbayar ada yang percuma jer.

Kepada yang bijak pandai sikit bab-bab menjana pendapatan dari rumah ni, 'diorang' akan kutuk Jobdirumah.com ni habis habisan. Puncanya.... Jobdirumah.com ni mengenakan bayaran sebanyak RM50 untuk mereka yang ingin menyertai Jobdirumah.com ni. Sebab apa kena kutuk? Sebab pada mereka Jobdirumah.com ni scam (penipuan). Yer lah, dah nama bekerja dari rumah, bagi jer lah kerja, bila dah nama kerja, kita lah yang akan memperoleh pendapatan tanpa perlu membayar apa-apa wang. Ini kita pula kena bayar RM50. So, disitulah puncanya ramai golongan bijak pandai ni kutuk Jobdirumah.com ni scam. Maklumlah, golongan bijak pandai ni diorang menjana pendapatan beribu sebulan hanya dari depan komputer tanpa perlu mengeluarkan sebarang perbelanjaan. Ada yang pakar affiliate, pakar jualan produk fizikal, produk maya, blog dan lain-lain lagi. Kalau masuk forum carigold, ramai kita akan jumpa golongan bijak pandai ni :)



Sama juga macam aku mula-mula dulu. Nampak jer RM50 dalam laman web Jobdirumah.com ni, aku terus tekan butang 'X'... hehe. Sebab aku mengagak ni program cari orang la ni.... Kalau aku masuk, nanti dia suruh aku buat benda yang sama, cari orang then aku pun dapat komisyen :) Perkataan Kerja menaip data tu hanya gimik jer untuk pancing. Bukan kerja taip data, tapi taip iklan. Hohohoho....

Tapi semalam..................................Aku search search, terjumpa beberapa blogger yang buat entry pasal jobdirumah.com ni... Aik.. Kalau scam, takkan la diorang nak buat entry pasal jobdirumah.com ni kan. Mau buruk kreadibiliti diorang sebagai blogger yang berjaya... Hoho. Aku baca entry diorang.... Agak meyakinkan, siap ada yang tunjuk bukti bayaran yang diorang terima. Ok. Lepas 2 3 blog aku cek, aku baca balik web jobdirumah.com tu.. Aku baca setiap ayat dan aku fahamkan apa sebenarnya muslihat RM50 yang dikenakan tu. Rupa-rupanya sangkaan aku meleset.. RM50 tu sebenarnya cas yang dikenakan kepada sesiapa yang ingin menyertai jobdirumah.com sebab pihak jobdirumah.com ni menyediakn servis dimana mereka memberi jalan kepada orang macam aku yang ingin bekerja hanya dari rumah. Diorang nyatakan dari mana aku boleh dapat kerja hanya dari rumah, bagaimana nak apply kerja tersebut, bagaimana nak tetapkan upah kita terhadap majikan. Selain itu mereka juga mempunyai sistem dimana pihak jobdirumah.com ni akan mengumpulkan senarai majikan yang ingin mengaji pekerja hanya dari rumah dan senarai itu akan dihantar kepada kita setiap hari. Tinggal pilih sahaja.



Konsep sama dengan penjual-penjual ebook. Contoh mamat ni jual ebook bertajuk 'Teknik Jana Pendaptan Dari Blog'. Harga ebook tersebut RM50. Kalai ada yang belajar jana pendapatan dari blog dan mahu beli ebook tersebut, dia kena lah bayar harga ebook tersebut. Sama juga dengan jobdirumah.com ni, bezanya mereka menyediakan servis, bukan ebook. Tujuan pembeli sama, menjana pendapatan :) Dan yang pasti, jobdirumah.com ni tak minta pun kita mencari downline! Tetapi disebabkan banyak program-program yang berselindung disebalik 'Jana Pendapatan Dari Rumah' yang banyak menipu, Jobdirumah.com telah disalah anggap. Dan perlu diingat Jobdirumah.com bukan program 'Home Based Business' tetapi 'Home Based Job'. Dua maksud yang sangat berbeza iaitu Business, Job.

Untuk meyakinkan lagi korang yang masih lagi sangsi....tengok beberapa screenshot dibawah dimana ada menerangkan beberapa jenis pekerjaan boleh dilakukan. (Ada beberapa bahagian yang perlu di censored untuk melindungi hak cipta jobdirumah.com) 


Bekerja Dari Rumah 


Bekerja Dari Rumah 



Bekerja Dari Rumah 



Bekerja Dari Rumah 



Bekerja Dari Rumah 



Bukan itu sahaja, ada juga diterangkan tips-tips cara untuk memohon dan permohonan kita diterima. Cara mengelak daripada 'Fraud Project', cara penerimaan upah dan lain-lain. Lengkap beserta Video.



So, kepada suri rumah suri rumah, student, penganggur atau sesiapa sahaja yang tercari-cari peluang bekerja dari rumah tu, boleh la mencuba Jobdirumah.com. Kalau tak percaya lagi, tengok testimoni daripada mereka yang telah menyertai program ni di web Jobdirumah.com. Beserta I.P address tu....


Entry berkaitan
 Jobdirumah.com Scam.
Jobdirumah.com Tipu
Bukti Pendapatan Jobdirumah.com

-----------------------------------------------------------------------------

cara gandakan simpanan wang

16 comments:

  1. jobdirumah.com ni memang betul-betul sah dan tak tipu punya.. saya dah lama join jobdirumah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke jobdirumah x tipu sbb lama sya mencari perkerjaan hanya duduk di rumah. And dah dapat keje ka blum?

      Delete
  2. DUK2 SEDAP BACA.., KENA BAYAR JUGA RUPANYA.. INGATKAN FREE JE..

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum... Alo bro ingat aku lg...? SMI-ED. hg keja mana skang? sabtu ni free? jumpa kat byn baru... -syam-

    ReplyDelete
  4. @halim
    Mmg xtipu er? Sy rs tringin nk cube... en halim da lm join yer? Mohon share info dgn sy klu xkberatn.. thx..

    ReplyDelete
  5. dah lama tau benda ni. tapi takut nak join. adoi, mcm mana ni? En Amry mmg dah join ke?

    ReplyDelete
  6. Tukarkan liabiliti kepada aset dengan prepaid anda secara mudah dan menguntungkan, tidak rugi join modal rendah (RM80) hanya sekali seumur hidup.Cuma perlu cari 4 orang downline dan seterusnya downline berganda akan berjalan mengikut sistem reverse2up yang mana akan memberikan keuntungan berganda-ganda tanpa perlu mencari downline lagi. Jika anda berminat sila klik http://tinyurl.com/mytoneplus2013

    ReplyDelete
  7. Jom kerja dari rumah. Dengan hanya menjawab beberapa soalan dan anda akan mendapat point yang boleh ditebus menjadi wang. Pendaftaran percuma. http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=1713819

    ReplyDelete
  8. saya pun dah sertai jobdirumah. memang bayar dan mudah. :)

    ReplyDelete
  9. Hi, bagi sesiapa yg berminat untuk keje part time online,
    boleh layari maklumat lanjut http://www.jobdirumah.com/aidaxx

    ReplyDelete
  10. salam , betol ka benda ni ? saya nak daftar tapi takur terkena lagi .. setakat ini sampai bulan july ni , dah dapat berapa yaa .. ? kalau betul dibayar dan boleh dapat bayaran .. saya nak daftar .. untuk bantu keluarga saya ..
    selalu ke duit masuk ..
    kalau boleh reply di web ye
    saya perlukan .. skongan awk

    ReplyDelete
  11. Hai . Zaman sekarang ni memang susah nak cari kerja kan .. berpuluh2 email dah dihantar, berkali2 panggilan dah dibuat.. tp still tkda respon? haii ..apalah nasib badan begitu .. tp syukurlah .. dengan izin Allah, tba2 ternampak iklan kerja dari rumah .mudah dan fleksibel ! tp bole jana duit .. syukur alhamdulillah .. orang kata tk mencuba kita tk tahu kan .. jadi pada rakan2 yg tgh tkda kerja tu apakata cuba amek peluang begini,atleast dpt juga income dlm berpuluh rm utk satu hari :) berminat bole kunjungi dn lihat link saya spt dibawah ^-^

    http://www.onlyinmalaysiamah.com/?ref=persadajiwa_87

    ReplyDelete
  12. “Kecewa Dengan usaha Anda Dan Masih Gagal memenuhi akaun Bank ?
    – Walaupun Anda Mempromosi setiap hari ?”

    Mudah disini,hari-hari duit masuk

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks