Tutorial Membina Banner Seperti Golongan Professional - Percuma

Kita semua tahu, Banner memainkan peranan penting didalam penyedian Web Header atau Blog Header dimana ianya dapat menarik perhatian seseorang itu untuk melawat Web atau Blog kita. Yang lebih penting Header dapat menunjukkan tahap keprofessional atau kematangan dan juga kekreativian seseorang itu.

Terdapat banyak software-software yang boleh didapati diluar sana untuk kita membina banner atau grafik. Salah satunya Adobe Photoshop. Software-software ini juga ada yang berbayar ada juga yang percuma. Disini saya ada terjumpa satu Web yang menyediakan servis membina atau mengedit gambar dan ianya adalah percuma. www.pixlr.com Apa yang lebih menarik dengan www.pixlr.com ini, ianya mempunyai pelbagai fungsi atau function yang membolehkan anda membina banner atau gambar anda seperti golongan professional!! Yang lebih lebih lebih menariknya dengan www.pixlr.com ini, terdapat juga tutorial bervideo disediakan. Jadi kepada anda yang baru belajar cara membina atau mengedit gambar dan ingin menjimatkan wang. Pixlr .com sangat-sangat membantu.

Dibawah merupakan salah satu contoh banner yang telah saya siapkan dari www.pixlr.com ini. (Buat sambil lewa jer :) )


Enjoy k!!
Tutorial Membina Banner Seperti Golongan Professional - Percuma Tutorial Membina Banner Seperti Golongan Professional - Percuma Reviewed by Mr.K.A on 1:26 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.