Up Traffik Blog | Copy Paste

Assalamualaikum rakan-rakan sekalian juga pelawat-pelawat Amry's Blog. Semoga berada dalam keadaan sihat disamping orang tersayang.

JOM UP TRAFFIK BLOG DENGAN CARA COPY PASTE

Sekarang aku nak jadi jahat. Ada sapa-sapa nak marah?? Silakan. Huhuhu.
Ok. Aku tak tahulah kalau ada siapa-siapa nak marah kalau aku buat entry ni. Sebab aku rasa ni SALAH SATU CARA JAHAT UNTUK UPKAN TRAFFIK! TAPI BUKAN BLACK HAT OK. Kira aku mengantoikan orang la ni.. lalalalala...OPS!! Shh... Aku rasa ramai dah kot yang tahu pasal ni... hehe

PERIKSA ENTRY BLOG YANG TELAH DICOPY

Kalau waktu mula-mula aku berblog dulu, kecoh aku dengar pasal kes copy mengopy entry blogger-blogger lain. Yer la bising la kan sebab suka-suka hati jer ciplak idea orang pastu tempek kat blog sendiri. Pas tu bangga konon dia yang buat la entry tu. Kan. Kalau kasi kredit** tu tak per la juga.

Sekarang zaman dah berubah k. Bukan zaman batu kapur lagi dah.  Kalau dulu ada yang marah bila entry blog dicopy sesuka hati, sekarang ni aku rasa pemilik entry blog yang telah dicopy tu akan berterima kasih kepada yang copy entry dia tu. Sebab apabila entry blog dicopy dan ditampal pada blog orang lain, seterusnya ada pelawat yang datang melawat dan membaca entry blog yang mengopy tu, secara automatik traffik yang masuk kedalam blog yang mengopy tu akan turut dirasai oleh entry blog asal, walaupun pelawat blog yang mengopy entry tadi tu tak datang pon ke blog asal. So, lagi banyak entry yang dicopy, lagi banyak la TRAFFIK PERCUMA kan?

PROTECT ENTRY BLOG DARI DICOPY ATAU UPKAN TRAFFIK SECARA PERCUMA

Tynt adalah satu web yang menyediakan khidmat ni dimana satu script (Script ni kod HTML ker? Aku tak tahu) akan diberikan bila kita log-in menggunakan blog kita, script tu perlu ditampal didalam template blog pada bahagian Head.

Sign-Up sebagai Publisher kepada siapa yang belum daftar blog dan seterusnya log in.
Up traffik blog percuma
Pergi pada bahagian "Tynt Content"
Up traffik blog percuma
Klik "Script", klik "Customize Attribution" dan seterusnya ikut arahan yang diberikan
Up traffik blog percuma
Ada juga aku dengar kaedah ni boleh buat PR drop. Yang tu aku tak sure. Kena tanya para otai.

Ada siapa-siapa nak copy entry aku ni.... Terima kasih banyak-banyak la aku ucapkan yer. Nanti raya datang rumah, aku kasi duit raya. Miahahaha

*Nikmati panggilan serendah RM0.99/hari dengan DIGI EASY PREPAID SUPER BUDDYZ*
*RM10K menanti pemenang contest NESCAFE CHILL-LAH*

*BARE SKIN DAY CELEBRATION with SK-II*
*Meriahkan Hari Raya Anda Tahun Ini Bersama PERODUA*

25 comments:

  1. hahahhahaha
    macam2 la ko bro
    ekekeke

    ReplyDelete
  2. @fairusAyak...tak paham ker?Aku pon rasa bahasa aku terbelit2..hehehe

    macam ni contoh aku copy entry blog ko pas tu aku paste kat blog aku. Dalam pada aku copy entry ko tu, aku copy sekali satu script yang terlindung kat entry ko tu. Script tu ada URL entry ko. Jadi bila ada orang lawat entry blog aku,yang aku copy tadi, secara automatiknya pelawat tu akan dibawa ke blog ko juga. so untungla ko, pelawat tu datang ke blog aku, tak datang ke blog ko pun, tapi ko tetap dapat traffik dari blog yang copy entry ko tu. Macam link back la.
    Ok. Boleh paham?
    Tak paham juga..... orang yang curi atau copy entry ko akan bagi traffik percuma kat ko, dia tak sedar.
    Habis ayat dah aku nak fahamkan ko ni. hehe

    ReplyDelete
  3. pernah pkai dkt blog lama..

    ReplyDelete
  4. erk, tada sapa nak copy entry aku. haha!

    ReplyDelete
  5. hehe..ye ke amry leh up??? wow... untung jugak ekkk

    ReplyDelete
  6. @faizDah ramai yang tahu pasal benda alah ni, aku jer yang baru tahu.hehe

    ReplyDelete
  7. entry dalam blog aku biasa2 je.. tak risau pun kena copy

    ReplyDelete
  8. bro..bley terang kan pasal drop pr tu x??blog yang copy paste tu ke akan drop pr nye??

    Bagaimana Menghidarkan Perut Buncit??

    ReplyDelete
  9. sambung skit...atau pon gune tynt tu akan menyebabkan drop pr??

    Ally Iskandar Putus Tunang?

    ReplyDelete
  10. sokong entry nie... :D sy pun suka gak org copy entry blog sy, sbb diorg sbnarnya scara x lansung promote blog kita gak, tp sebaik2 bg kredit kt blog yg kita kopi milo tu.. haha..

    ReplyDelete
  11. Whoaaa....menarik tertarik kau memang the bomb!!! =))

    ReplyDelete
  12. Ada guna Tynt untuk mengawasi salinan blog. Tynt memabantu re-direct entri yang disalin ke blog pemilik asal

    ReplyDelete
  13. aku dh pki trik ni..tp bukan dari link tu.web lain

    ReplyDelete
  14. Nice trik bro..Boleh cuba...:)

    ReplyDelete
  15. @sabree hussinyer ker biasa....entry power tu....professioanl thinking ;)

    ReplyDelete
  16. @reez-zwanyang part ni yang aku sendiri tak sure bro..sebab aku pon dapat tahu pasal PR drop ni dari komen blogger yang komen kat entry pasal copy paste ni.....

    tapi yang aku rasa pr yang drop tu yang mengopy tu kot..sebab dia macam mengalirkan ranking dia kepada url lain...banyak outbound.

    bukan kerana tynt tu bro..tapi aku rasa lebih kepada algorhitma mesin pencari tu kot...

    kaedah ni bahaya juga sebenarnya sebab search engine boleh anggap entry tu sebagai entry spam bila sebijik-sebijik huruf tu ditiru.

    aku pun tak berapa jelas pasal ni bro..yang aku tahu boleh bagi link back jer lah kat blog yang dicopy entry dia tu.... Allahualam... kena tanya yang lebih pakar

    ReplyDelete
  17. @Mr Rileksitu la..kan lebih sopan kaau mintak izin..pas tu kasi kredit.... :)

    ReplyDelete
  18. Ada masanya cara ni bila buat secara manual, URL akan jadi biol sekejap.. Ada URL tambahan pada hujungnya.. Itu pengalaman aku la menggodek benda alah ni, sekarang untuk WP ada plugin, no problem..he3

    Pasal PR tu aku pun x pasti.. kena tya aried, dia ariff pasal ni..

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks