#baratas { height:30px; width:auto; background: #CCC url(''); background-repeat:repeat-x; text-align:left; padding-top:4px; } #adsbackground { height:auto; margin:0 auto; width: 300px; //Tetapkan Saiz Sama Dengan Saiz Iklan background:#fff; border-bottom:2px #CCC solid; border-right:2px #CCC solid; border-left:2px #CCC solid; text-align:Center; padding:4px; } #tajukatas { opacity:1.0; height:auto; width:auto; position:fixed; top:250px; //Tetapkan Kedudukan Untuk Pop Up Muncul left:550px; //Tetapkan Kedudukan Untuk Pop Up Muncul border-bottom:1px #CCC solid; border-bottom:0px #CCC solid; color:#333; padding:0px; z-index:1001; font-size:13px;}

Pages

Thursday, August 18, 2011

Home » , , » Senarai Harga Barang Runcit 2011

Senarai Harga Barang Runcit 2011

Senarai Harga Barang Runcit Bagi Tahun 2011

Senarai Harga Barang Runcit 2011

Harga Barang Runcit 2011 | Harian Metro

Lapor Kenaikan Harga Barang Kawalan

Perkara biasa bila tiba musim perayaan, peruncit atau pemborong akan menaikkan harga barang runcit untuk mengaut keuntungan. So sebagai pengguna kena peka dengan perkara ni terutama yang berada di kawasan pekan atau luar bandar kerana majoriti kurang ambil tahu atau kurang terdedah akan perkaran ni yang menjadikan peniagan atau pemborong menaikkan harga barang runcit sesuka hati. Pastikan peniaga meletakkan tanda harga berwarna merah jambu pada barangan runcit yang telah dikawal. Jika terdapat peruncit atau pemborong yang tidak meletakkan tanda harga atau menaikkan harga barang kawalan sesuka hati sila laporkan kepada  :                                                                                                                    Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP)                                               di talian 
03-88825500

Comments
15 Comments

15 comments:

tiap-tiap tahun barang kawalan naik harga.. dah kawal pun naik..

makin nak dekat raya makin naik

camtula jadinye...nak amik kesempatan..

HARAPAN AGAR SEMUA PENIAGA PATUH AKAN UNDANG2 INI huhuhhhhhh

HARAP2 PARA PENIAGA MENGIKUT APA YANG TELAH DITETAPKAN... BAGI HARGA KURANG LAGI BAGUS.. :)

Mohon dikongsikan dengan rakyat jelata :D

kena prihatin tul la kan ..tapi tak ramai ambik tau pasal harga ni...asyik nak raya ja kot

ala....harga yogurt takde ke???

eh?

@padlieWaktu ni la peniaga atau pemborong nak kaut untung.. :(

@sahromnasrudinpasti akan ada yang melanggar peraturan ni...peniaga yang ingkar..hm

@blogtilldroptak prihatin satu..tak nak amik tindakan pun satu hal bro...

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More