Blogpot | Penyebaran Agama Kristian.

Pengaruh Kristian

UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

SATU LAGI CARA ORANG KRISTIAN MENYEBARKAN AGAMA MEREKA

Assalamualaikum rakan-rakan seislam ku sekalian.......... 
Satu lagi cara penyebaran agama Kristian yang aku rasa mungkin boleh menimbulkan kemarahan kita umat Islam. Sesuatu cara yang mengeksploitasi hak milik seseorang mungkin boleh mengundang ketidak puas hatian seseorang.
UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

Info yang baru aku dapat........... 
Lihat bagaimana orang Kristian mengeksploitasi kepentingan orang lain demi kepentingan mereka........ 
Taip alamat URL blogspot korang atau orang lain...... 
Seterusnya pada perkataan blogspot, buang perkataan "s" dan enter dan lihat apa yang akan keluar....... Contoh http://amry85.blogspot.com ditaip http://amry85.blogpot.com


UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

Yang aku maksudkan eksploitasi tu kenapa perlu ada main domain depan tu (amry85)??Kalau ditaip blogpot.com sahaja pun dah keluar laman web tu sebenarnya. Tapi kalau ditambah "." sekalipun didepan tu, kandungan web tu akan tetap keluar, apalagi kalau dimasukkan nama mana-mana main domain untuk blogspot. Berbeza dengan alamat URL lain yang mana kalau salah satu huruf sahaja, web yang ingin dicari itu tidak akan keluar.


UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

Aku rasa ini adalah salah satu cara halus bagaimana orang Kristian menyebarkan agama mereka. CARA HALUS. CARA YANG MUNGKIN TIDAK SEDAR OLEH KITA. Bayangkan jika seseorang itu taip URL Blogspot seseorang itu, tetapi TERTINGGAL perkataan "s"..... Ops!!! Kan dah tersebar..... Mungkin 9 dari 10 orang yang tersalah taip tu sedar....yang seorang tu? Yang seorang tu mungkin saja-saja nak baca..... Bila dah baca..... Terpengaruh....Bila dah terpengaruh???


UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

Mungkin kita fikir perkara ni biasa...."Alah tak kan terpengaruh kan, kalau termasuk web tu, cepat-cepatlah padam" Tapi aku rasa dari belum berlaku sesuatu yang tak diingini, lebih baik kita berhati-hati..... Tak ada yang mustahil k.

Aku harap dengan entry ni harap kita lebih alert. Please like dan sebar.


UPDATED: BLOGPOT TELAH DIHAPUSKAN SEHARI SELEPAS ARTIKEL INI DIPUBLISH.

18 comments:

  1. salam..
    itu cara mereka..
    perang saikologi..
    bagaimana kta yang
    muslim,bila nak bersatu?

    ReplyDelete
  2. report kat skmm..

    ReplyDelete
  3. aku dah lihat.. memang benar.. tapi masa aku bukak dia tulis this link is broken...

    ReplyDelete
  4. tekejut jugak masa dapat tau tu. tapi ini semua tak mungkin kebetulan. semuanya dah dirancang baik-baik punya~

    ReplyDelete
  5. pelbagai cara depa gunakan untuk
    tipu umat islam.beri sesuatu percuma.

    ReplyDelete
  6. dah tak sah. deme dah remove mender ni

    ReplyDelete
  7. pernah buat entry pasal ni..

    http://www.ceritasipadlie.com/2011/07/blogpsot-tempat-nak-study-bible.html

    rasanya still ada..

    ReplyDelete
  8. dulu pun aku pernah jumpa kes macam ni, tapi agak berbeza, dalam kes aku, blog kristian tu keluar apabila blogspot yang kita klik tu down, dan digantikan dengan blog mereka, (masa tu aku klik pada link yang biasa aku klik, jadi tiada kesilapan menaip kat situ)

    ReplyDelete
  9. kita kena tanya diri kita sebagai islam sendiri...manakah bantuan saat saudara islam memerlukan?

    ReplyDelete
  10. saya masih de jumpa. . . mungkin ini yang awak katakan. . saya mula2 taip nama ni siska-kptm.blogpsot.com dan ia keluar tentang bible. .

    saya buka pade hari ini. . 19 OGOS 2011. . nama belakang itu BUKAN "BLOGPOT.COM" tapi "blogPSot"

    huruf P dan S ditukar kedudukannya dan ia keluar website mega site of bible studies and information .

    ReplyDelete
  11. saje je nak langgar Perlembagaan perkara 11.. jangan tak tau orang bukan Islam tak boleh tau berdakyah kepada orang Islam tentang agama mereka kat Malaysia ni.. huhu..

    ReplyDelete
  12. siel la diowg nie.....

    ReplyDelete
  13. sdh lh kmu 2 lucu lh agama kmu agama kmu lh,agama kami agama kmi...sgt2 lucu klu kmu 0rg briman kmu x ckp mcm ni..npa mw mnghina agama lain lg kh 2,tkut ada 0rg muslim msuk agama kristian...sdpnya mlut ckp mcm 2...nnti kta tw jga bh sapa yg bnr n sapa yg x bnr huhu...sapa pnya agama yg first!!!SHIT!!KLU ADA 0RG MUSLIM MSUK KRISTIAN PN APA SLHNYA,ITU TUHAN SJA YG THU..YESUS BRKATA SESIAPA YG TRBUKA HTI UTK MNERIMA DIA,DIA PN TRBUKA UYK MNERIMA ORG 2 TTPI SGT SSH BYK HLNGAN YG HRUS DTEMPUHI UTK MNGIKUTI DIA..LG 1 SSESIAPA YG MNGIKUTI DIA AKN DILINDUNGI KMNA JUA DIA PRGI..CTHNYA BENJAMIN YG MSUK AGAMA KRISTIAN DIA DLINDUNGI WLAU MCM MNA PN DIA D CRI TPI 0RG X MNGENALI DIA SBB DIA D LINDUNGI..sy tw dlm ayat surah kmu 2 pn ada yg mnghina agama kristian,...sy sntiasa brd0a agar agama kristian trsebar d pelusuk dunia..sm0ga tuhan mmberi mukjizat..

    ReplyDelete
  14. aih...jgn larhh brsial2 plak...agama kmuorg yg dsebarkn gna ilmu hitam cm na???

    ReplyDelete
  15. doh2..ksian ku tgok umat islam d sini...brjuang plak..haha

    ReplyDelete
  16. doh2..ksian ku tgok umat islam d sini...brjuang plak..haha

    ReplyDelete
  17. Org yg kuat iman dan percaya pada agamanya tidak perlu takut dipengaruhi oleh agama @ kepercayaan org lain. Melainkan org tersebut terlalu sibuk belajar agama org lain semata2 untuk mencari kelemahan dan dalam dia tidak sedar Tuhan bukakan pintu hati dia untuk terima agama tersebut. Jadi watch out jaga kain diri sendiri ye penyibuk.

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks