Fokus Itu Penting!!

Juling biji mata nak fokus
Salam rakan-rakan sekalian. Moga sihat bersama keluarga dan sentiasa dalam keadaan gembira.. Selamat bercuti juga la aku ucapkan erk.... Banyak ker jemputan kenduri kendara yang diterima..hehe

Ok. Kali terakhir aku buat post kat blog aku ni adalah pada 27 Mei yang lepas. Sekarang dah 4 Jun... Hm... Seminggu juga blog aku ni tak terusik. Kesian ko blog... Maaf ler... Huhuhu.... Bukan setakat blog tak terupdate, blogwalking pon tak buat.. Adehh.... Merosot sungguh!!

Kenapa aku lama tak update blog???? Untuk pengetahuan korang aku sekarang tak leh ngadap komputer aku sendiri... Kalau aku ngadap komputer aku sendiri jawabnya tak jadi kerja! Entry ni pon aku buat kat kampung menggunakan lappy adik aku. Muahahaha.... So, memang fokus la aku nak update entry. Kalau komputer aku.... Say goodbye la.... :P

Kenapa aku tak dapat fokus kalau ngadap komputer aku???
On komputer............
1. Nak siapkan projek aku..... (Buat 2 3 jam, tapi hasil kerja 30 minit jer. Hampeh!!!)
2. Layan Winter Sonata! Grrrr..... (Lagi sikit nak habis aku tengok :P )
3. Layan game "Angry Birds" Aku tak der phone ker Ipad ker Tab ker apa segala mak nenek tu, so layan la kat komputer jerrr.... Malas nak pinjam member punya gadjet, so aku pon hairan lah apa yang best sangat "Angry Birds" ni sampai ramai yang suka main, siap ada patung "Angry Birds" lagi. Dah main, best la sekejap, sekarang dah bosan.. Hahahaha.. Tak nak main dah...
4. Buka FB..... Duk tenungggg jer aku kat profile aku kot2 ada update dari member2. Hehe... Tak nak main game, karang tak jadi kerja!!
5. Belek software tu belek software ni........ Lalalalala.....
6. Buka akaun blog. Kalau-kalau ada comment dan nak tengok statistik... Pas tu.....padam. Wakaka.... Kesian kat blog aku. Huuu.... Sungguh dianak tirikan.. Erk??

So, kalau kat kampung buka lappy adik aku ni, blog la yang aku cari...Muahahahahaha... Benda lain malas nak belek.... Kan kan kan?

So macam mana nak fokus kat satu2 kerja tu erk? InsyaAllah siap projek aku, dapat la aku fokus balik kat blog aku ni.... Doakan la yer. Wakakakaka......

Pst!! Blog lama tak berupdate, kuantiti pelawat drop, Alexa drop weh!! Sekarang unik visitor aku pon dah kurang. Arghhh!! Effect betollahhhh...... Nak nangis bolehh??? Waaaaaaaaaaa

Jauh disudut hati aku yang tengah ada taman ni....aku rindu untuk rancak kembali di arena blog ini....Oh... (Ayat tak boleh blah!!! Kan??? :P )

CUBA FOKUS PADA VIDEO DIBAWAH
KALAU KORANG FOKUS, KORANG AKAN PERHATIKAN KERUSI TU BERGERAK SENDIRI!!


24 comments:

  1. Ada masanya kena luangkan masa untuk hidup.. Sekarang aku pun jrg bw... Hidup bujang ngan kawin jauh berbeza x macam dulu.. Xkan nak ngadap blog je, tido luar la jawabnya...ha3.. Belajar fokus pada banyak benda tapi jagn abaikan salah satu...he3 (Pandai je aku ckp, tapi buat pun c tentu hala jugak...ha3)

    ReplyDelete
  2. Ada masanya perlu juga offline kerana ada urusan di dunia realiti memerlukan perhatian juga. Ada yang terabai kerana asyik melekat dengan FB sahaja

    ReplyDelete
  3. kalau 24 jam mngadaap internet naye la.lg naye kalu 24 jam tu utk fb je.ibarat je..hehe..kita ni kdg2 hidup kena ikut jadual jgk.br la teratur..banyak kerja pon x jd mslah..boleh setle.hehe

    ReplyDelete
  4. salam..
    ermmm..betul tu
    lebih lagi bila
    memandu..fokus pun penting
    kan..?

    ReplyDelete
  5. huhu.. cik rimau pon skrg ni dah mcm kurang ckit mood nak merepek kat blog.. klu update pon dah dekat tgh malam.. pe kes ntah.. same la jugak dgn cik rimau.. klu dpt laptop sndri, keje main game la.. layan cite korea la.. n fb tu pon same jugakla.. cik rimau stakat tgok update member2 je.. notifications tu dah 2 minggu kot tak bukak.. malas.. amry pon cpat bosan eh??? haha.. (ape ni.. amry tiru cik rimau ke ni.. asyik same je.. haha)

    ReplyDelete
  6. guna internet kat kedai komputer.
    sekali-sekala tu tak apa.bila
    ada maa tulis la blog.

    tulis la entri pada komputer dirumah.
    selepas tu bila ada masa.pergi kafe siber,
    kemaskini blog.

    ReplyDelete
  7. haaa....atok x mau fokus kerusi tu....

    ReplyDelete
  8. takpelah bro.. fokuslah mana yang lebih penting dulu.. kerja lebih penting dari berblog.. kita bukan cari makan dengan berblog pon.. jadikan blog ni sebagai sampingan saja, isi masa terluang. :)

    ReplyDelete
  9. ok..pas nie sy pun kene fokus la..trime kasih mengingatkan saya ye

    ReplyDelete
  10. ambik masa bro.. tak perlu terburu buru.. blog ni sekadar hobi je.. bila dah free baru fokus hihihi

    ReplyDelete
  11. sebab tu lah tak ada angry bird dalam PC> kalau tak memang tak boleh nak fokus.

    ReplyDelete
  12. @Jaihahaha....ko dah masuk dunia ain jai..memang tak leh fokus kat blog 100%...kalau tak ada ufo dalam rumah..hehehehe

    ReplyDelete
  13. @akubiomedsaya FB tak der la gila sangat..benda lain yang gila..buka sana buka sini...saya pon tak tau apa yang saya buka..hehe

    ReplyDelete
  14. @azizan4444yang tak der jadual tu yang jadi asalah tu....tu nak buat ini nak buat..last-last apa pon tak jadi...kena buat jadul ala macam ni macam zaman sekolah dulu..hahahah

    ReplyDelete
  15. @zulkbobetul2....saya pernah memandu tak fokus, sikit lagi nak langgar kon pembahagi jalan.hohohoho.....

    ReplyDelete
  16. @Cik Rimaueh eh eh...sapa tiru sapa ni??? hahahaha.... cepat bosan sebab nak merasa jer dia punya feeling..tapi kalau betul2 suka atau minat, lambat kot bosannya...ha...penerangan saya ni jangan ditiru yer...hehehe...gurau jer.

    ReplyDelete
  17. @Ali ridhaerr....aku paling malas nak buat kerja kat kafe cyber..tak aman aku rasa. huhu

    ReplyDelete
  18. @Hansmalas dah aku layan angry birds. naik muak dah aku..hohohoho

    ReplyDelete
  19. @fairustq bro tq... hehe...semua kerja yang aku buat bukan kerja pon..hoho

    ReplyDelete
  20. @sahromnasrudiner..saya mengingatkan ker bro..hehehe....mana ada...

    ReplyDelete
  21. @Fitrihadikena buru2 gak bro..kalau tak bersawang jadinya blog ni...effect juga la...Hmm

    ReplyDelete
  22. @afzalada tak der, aku tetap tak leh fokus...adehhhh

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks