Bila Aku Sengal.....

18 Jun 2011 jam 1 pm...... wah...siap ada tarikh n masa lagiiii...... ha....pada tarikh dan jam tersebut adalah hari yang agak sengal sikit la bagi aku..... kenapa? Meh aku susun dia punya kronologi... Siap ada kronologi lagi tuh!! :P Sebelum tu, kat sini aku nak gtau awal-awal. Sengal dalam entry ni bukan sengal-sengal badan erk... Ni kategori otak sengal... Hehe

* Jam 12 tengah hari tengah duk bertenet.....seperti biasa perut aku mula mendendangkan lagu "November Rain" nyanyian Guns n Roses :P
* Aku pon dengan malasnya keluar rumah untuk ke kedai runcit beli apa yang patut tuk dimasak...
* Dah beli apa yang dihajati......Aku pon balik la ke rumah yang berada pada tingkat 4.........dengan semangat yang berkobar-kobar tuk masak.... Budak bujang masak...setahun sekali gamaknya...hohoho
* Dah sampai depan pintu rumah.............jeng jeng jengggg...........

KUNCI RUMAH AKU TAK BAWAK BAIIIIIIIII............!!! KESENGALAN AKU MAKIN TERASA APABILA PHONE PON AKU TAK BAWAKK.... HAHAHAHA.... PANDAI TAK AKU?  

Ayoooo... Aku malas der nak ketuk2 pintu terlolong terlalak panggil member rumah aku..apalagi dia tengah tidur bab kerja malam... Ditambah pulak dia tidur kat tingkat atas..... Memang tak dengar la aku panggil... 40 minit juga la aku panggil dia......Dalam 40 minit tu tau apa yang aku pikir.........??? Nak jer aku lompat masuk ikut beranda rumah... 
baper lama masa korang amik tuk pahamkan gambar ni? :P
Kalau aku hati kering mau aku lompat...... 4 5 kali juga aku nak buat...usha bawah, langsung tak jadi... kena time aku lompat aku jatuh....arwah aku...... Tak nakkkkk tak nak...... So.... terpaksa la aku terjerit terlolong panggil kawan aku tu....ketuk pintu menggunakan besi supaya dia dengar... Hoohohohoho... Selepas 1 jam dia pon buka pntu..... Mujur la ada kawan aku, kalau tak berjaggut aku duk depan rumah....ish ish ish.... Memang aku sengal la hari ni.... :p

21 comments:

  1. hak3! izinkan aku gelak wakaka! ha aku pun ade pengalaman gak camtu mase bujang2 dlu..kunci tertinggal kat tempat part time sejauh 12KM n mase tu dah pukul 12tgh mlm.ujan lebat n aku hanya naik moto EX5 je tanpa sebarang baju ujan.redah jugak la..3 pagi baru aku bleh masuk umah..huhu kenangan..

    ReplyDelete
  2. @Miecyber

    betul.jangan dibuat kerja2 camtu.eeeeuuu, kang dah arwah nyesal tak sudah -..-

    ReplyDelete
  3. Masa di kolej ada Junior meninggal kerana jatuh dari berandah gara-gara pintu terkunci dari dalam. Janganlah buat tindakan aksi yang boleh membawa padah pada diri sendiri.

    ReplyDelete
  4. Lizz & akubiomed : Sebab tu lah saya tak buat..kang naya saja.... :)

    ReplyDelete
  5. @akubiomedalamak bro..asal tak boleh masuk blog bro? macam ada yang tak kena...kuar 2 baris kod HTML

    ReplyDelete
  6. aishhh...seb bek kesengalan otak ko 2 masih waras.. kalo x da lama ko panjat...heheh

    ReplyDelete
  7. MEMANG SENGAL LAH.. BANYAK MAKAN SEMUT LA NI SAMPAI LUPA BAWAK KUNCI... :P

    ReplyDelete
  8. ko main panjat nnti org ingat ko nie pencuri plak heheheh..lenkali jgn buat erk

    ReplyDelete
  9. hahahaa
    nasib ko xikut plan ko lukis tu
    kalau tak dah xdapat nak baca entry baru blog ko dah bro
    hehehehehe

    Syaitan Memang Durjana

    ReplyDelete
  10. mama pun nk gelak gak pd mula nya..tpi sian pun ada..biasa r bebudk nijam...gelojos....len kali ..kalau nk kuar walaupn dkat....perlu diingt...bw bnda2 yg pnting...bahaya tu ..mana tau ic pn x bwk masa tu....kene tahan dek polis lak..ingtkan mat indon...(mama x ckp rupa awk tu cam indon tau)...ni cnth jer..heheh..
    so,moral of the story ialah....lau wat something tu..kene selalu beringat ye ank2 ku...hehheehe...masa ank dara dulu,mama pena gak panjat pagau umah....

    ReplyDelete
  11. aiyoyoooo....nasib bek ado rumet...klu tak kompem tido luar tu

    ReplyDelete
  12. @fairusyer kot bro...sebab sebelum tu aku ada terminum air nescafe yang aku tinggal dari malam,pagi2 tak tangok dah cawan tu,terus slurp...hamekkk...penuh semuttttt!!!huhu

    ReplyDelete
  13. @sahromnasrudinada gak terfikir macam tu bro..kang tak pasal2 kena sound ngan jiran2 sebeah.huhu

    ReplyDelete
  14. @Hansaiyoo...takut aku baca komen ko ni bro..ahakz

    ReplyDelete
  15. @mama tunzhahahaha...gelak mama jangan tak gelak..kekekeke...memang sengal la bila ingat balik time tu...ish...seb baik tak 100% sengal..huhu

    ReplyDelete
  16. @pyejalingatkan badan kita jer boleh sengal yer bro..otak pon sengal der..haha

    ReplyDelete
  17. @Suhami Ahmadbukan masalah tidor tok..maslahnya saya tak mandi lagi time tu...hehehehe..burok perangai laaa.. :P

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks