Review Aku Tentang KL Gangster

KL GANGSTER
TARBAEKKKKKK!!!!!
FIVE STARRRRR!!!!!!
2 THUMB UP!!!!!!
INTERNATIONALEEEEE!!!!!
8/10 BINTANG!!!!

Salam rakan-rakan sekalian.... 4 perkataan di atas wa rasa sudah cukup menggambarkan bahawa wa suka bangettttttt filem KL Gangster arahan Syamsul Yusuf ni.... Sebelum tu meh wa cerita sikit pasal diri wa ni. Apa??!! Wa pon nak promote diri wa juga! Apasal?? Tak puas hati??!! Tak puas hati mai ar... Kita lawan Chest!!! :P
* Filem ni adalah filem pertama yang wa tonton pada hari pertama pelancarannya. Sebelum-sebelum ni kalau wa nonton wayang, memang banyak la seat kosong. Hahahaha.... wa ni bukan jenis kaki wayang. 
* Wa memang suka la filem-filem arahan Syamsul ni. Pengarah muda ni juga adalah pengarah pertama yang wa tak pernah miss lagi filem-filem arahan dia. Baik bergenre seram mahupon aksi.
* Wa kena racun ngan member blog wa, Hans. Eh. Ye ker? Filem ni dikatakan kuar pada 9 Jun kan. Tapi 8 Jun dah kuar. wa pon serbu arr dengan geng-geng gua....
* Rasa macam kena pukau sebab rasa nak tengok sangat KL Gangster ni.

Camera...Light...Roll....Action!!!!

Wa rasa ramai dah tahu tentang sinopsis KL Gangster ni kan terutama kaki wayang tu, so wa tak nak citer sinopsis dia kat sini, dah terlewat pon kalau nak buat.. Dan wa memang tak nak buat pon sinopsis dia... 

Pujian wa tentang KL Gangster
Bagi wa KL Gangster ni adalah satu filem arahan anak tempatan yang bertaraf antarabangsa lah. Serious wa cakap. Sepanjang filem dimainkan, penuh dengan aksi-aksi gaduh. Tarbaek!! Apa yang menarik tentang filem ni, filem ni bukan sahaja mengisahkan tentang kehidupan ahli-ahli kongsi gelap di bandar KL, tetapi turut diselingkan dengan moral kehidupan iaitu kekeluargaan. Memang wa respek beb! Sebab apa??? Orang putih tak kan boleh punya buat filem 2 dalam 1 macam ni. Tak kan ada moral punya citer diorang. Wa respek lu Syamsul!! Selain tu, aksi-aksi bertumbuk juga nampak agak real sampai aku tertendang mamat depan aku. Ops!! wa tipu. keh keh keh.

Kritikan wa tentang KL Gangster
Kritikan wa lebih kepada lakonan pelakon la wa rasa.
Malik lakonan Aaron Aziz - Pergh!!! Memang sempoi la gaya mamat ni. Cool jer gaya dia, memang layak la jadi hero. Lakonan dia juga nampak sangat sangat sangat neutral! Itu yang penting. Naseb baik wa laki sejati bro, kalau tak memang gua cair... Suka uuuu..... woi woi!! Nyah tak dilayan kat sini k. huhu
Jai lakonan Adi Putra - Poyo lebih ar mamat ni... naik meluat pon ada wa tengok!! Ops! Jangan silap,dia membawa watak dengan baik! Sebagai samseng jalanan a.k.a kongsi gelap memang la kena poyo kan. Pelakon yang baik adalah pelakon yang berjaya membuatkan penonton menyelami perasaan diorang.... Alo Jai... Gua amemang meluat ar tengok gaya lu!! Serious... Lu berlagak bagus ar. Poyo giler.. Ni  Abang Long Amry arrrr..... Lu tak takut mati ker ha?! :P
Shark lakonan Syamsul - Aduhaiiii... Lu fail ar bro bawa watak tu.... kenapa wa cakap macam tu?? Lu punya gaya bahasa nampak sangat tidak neutral. Lu orang KL kan....?? Tapi bila lu cakap gaya gangster Kedah... Alamakkkk... Fail bro fail!! Lagi satu lu terlalu kerap muncul ar bro.... Over expose mistik.... Scene ni muka lu, scene tu muka lu.. Muka gua tak kuar-kuar pon!! Pui!! Ok ok... dalam filem ni lu seorang yang gila kuasa... wa terima arrrr.. Selain gaya percakapan lu, lakonan lu pon nampak kurang neutral. Lu tak dapat membawa watak gangster yang bengis dengan baik, mungkin sebab muka lu yang jambu kottt... Mungkin ini adalah filem pertama yang lu pegang watak antonis. Ok ok... wa accept ar...
Dari keseluruhan watak-watak..... Errr..nampak agak kampung terutama pada gaya bahasa, lakonan nampak  sedikit kalut.. Ok la kan... Malaysia bukan negara menerbitkan filem bergenre kongsi-kongsi gelap yang tegar.

Nasihat wa untuk lu lu orang
Kalau lu orang mau tengok ini cerita ha... wa bagitau awal-awal ha, jangan bawa lu orang punya anak, atau budak-budak umur dia bawah 18 tahun. Tak bagui ma.... Wa gerenti, berani potong jari kuku sebab ar aksi aksi dalam filem ni ar boleh mempengaruhi budak-budak punya minda wo. Wa tak tipu punya!! Lu tak percaya ar, Lu orang pegi tengok sendiri arrr.

Apehal aku bergua-gua berlu lu ni.. Siot jer...hehehe
Dengan selamber nya aku menonton wayang sendiri. Peduli hape aku... Geng-geng aku tu aku tipu jer... Aku laki budiman, mana ada geng.. Ahakz!! Sila muntah hijau!

TARBAEKKKKKKK!!!!!
LU LANGSI TAK TENGOK...LU MATI!!!

18 comments:

  1. wah
    kata tengok esok?
    hahaahaha
    best kan?
    suka Abang Long Dil
    hahahaha


    Review Filem KL Gangster

    ReplyDelete
  2. hehe... bes cara ko bagi komen... terasa membuak-buak nak p tengok...hahha seyes weii...

    ReplyDelete
  3. belum tengok lagi... si shamsul tuh.. tak jadi ek bahasa kedahnya ...hehe

    ReplyDelete
  4. pergh, ni tak sabau nak tengok! hahaha.

    ReplyDelete
  5. wa mau tengok jugak ini filem.. tapi wa takde masa maa.. adeh...

    ReplyDelete
  6. aku akan nantikan kat astro first.. seperti yang aku dah bgtau.. dah 3 tahun aku tak tengok wayang.. lepas ada astro first ni, dah 3 kali aku beli cerita.. :)

    ReplyDelete
  7. perghhh..mantap der...tgk promo kat iklan pon dh mantap..mesti pening syamsul fikirkan idea masa nak create citer nie kan

    ReplyDelete
  8. kalau bukan kita yang support industri filem malaysia sape lagi kan....

    ReplyDelete
  9. hahaha...lu wa lu wa..bukan maen eh ko...hahahaha.....mcmm bes je bunyi.kalo xbest aku tgk mmg ko kena.hahaha

    ReplyDelete
  10. @Hans
    kesian kena bunuh..touching la jgak time dia kena bunuh tu...sial punyer shark!
    time shark bunuh fadil tu,shark jadi cuak..apa barang wei gangster takut bunuh orang..adehhh

    ReplyDelete
  11. @azanatengok jangan tak tengok...memang besttt gua cakap luuuu.....

    ReplyDelete
  12. @Zikhahaha, memang tak jadi bro..lain macam jer bunyi nyer...kah kah kah....

    ReplyDelete
  13. @fairusastro first ni macam mana bro,sebulan baper?aku tak leh blah sangat la astro ni..bukan tak leh blah apa...sikit2 duit sikit cas...hangin aku!

    ReplyDelete
  14. @sahromnasrudinsekarang tambah pening si syamsul tu bro...ada isu PEKIDA la plakkkkkkk....aduhaiiiiii.......tah apa2 diorang tu la

    ReplyDelete
  15. @misreramagua...kalau dah cakap best...best la....apasal..??lu tak caya?ok fine?kalau ko kata best,aku kerat2 kuku lu...deal?ni abang long k>\.kekekekeke

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks