Filem Cun! Yang Memang Cun!


Salam kawan-kawan sekalian. Moga sihat hendaknya yer.

Entry aku kali ni lain dari yang lain sikit. Huhuhu.. Sebab aku nak buat citer pasal aku tengok movie Cun! arahan Osman Ali..lakonan Remy Ishak dan Maya Karin. Lain dari yang lain kot sebab sebelum ni aku tak pernah lagi kot buat review filem. Hehe.. Filem Cun! arahan Osman Ali ni ditayangkan di pawagam pada 31 Mac 2011. So kira tak la lewat sangat aku buat review ni kan walaupon sememangnya dah lewat. Muahaha.. (Aku tak tau pon filem ni ditayangkan pada 31 Mac.. hehe.. sebab aku ni bukan kaki panggung ponnnn :P ) Dan..... Aku tengok filem ni pon bukan kat panggung. Tapi kat kilang. Ok.. Aku tak marah kalau korang nak kata aku ngular*..huhu...

Sebenaqnya aku tak tau pon cerita Cun! ni, ye la kalau aku tau pon, sah aku tak p* tengok punya. Tapi hari tu tengah aku guna komputer, kawan aku kata tengok cerita tu sat*, dia baru tengok setengah. Aku pon bukak la filem Cun! ni yang memang dah ada kat dalam komputer tuuuuu.... Mula-mula aku kata macam cerita mengong-mengong ja. Dah la intro dia cerita pasai* artis, lagi la bertambah kemeluatan aku. huhu... Layan punya layan cek* habaq* kat hampa... Sekali syok woo cerita diaaaa.... Sampai habeh la aku tengok filem tu aku habaq kat hampa (Jimat duit aku tuk masuk panggung.. :P )

Cerita dia macam ni lah lebih kurang no... Mengisahkan Luna Latisya lakonan Maya Karin, seorang pengacara rancangan TV Meletops yang preh ngan balak dia Ryan Hidayat lakonan Jehan Miskin apabila Ryan ni seorang pelakon terkenal terkantoi ngan Luna sewaktu crew Meletops ni membuat kejutan di rumah Ryan untuk menyambut hari jadi Ryan ni dimana pada waktu itu si Ryan ni sedang berehem-ehem dengan artis baru.... Akibat preh menonggeng dengan balak dia bernama Ryan ni, Luna mengajak rakannya Tom lakonan Fezah Elai yang melakonkan watak sebagai PA si Luna ni untuk pulang ke kampung si Tom ni kat Kedah. Sewaktu pulang ke Kedah tu, kereta si Luna ni tersangkut la pulakkkk kat kawasan bendang*...... Tak tau nak buat apa, diorang pon bermalam la kat dalam kereta tu sampai pagi...... Keesokan harinya, diorang terserempak la plak dah dengan kawan lama si Tom niii.... Atannnnn... Lakonan Remy Ishak (Haaaa...Time ni Hero baru muncui no) bersama adik dia Maneh lakonan Nadia Nissa, seorang remaja istimewa... Tom dan Luna dibawa ke rumah nenek depa* Tok Chah lakonan Kartina Aziz.... Haaaaa.....Bermula dari pertemuan tu laaaa macam-macam perangai hampa* boleh tengok... Depa duk gaduh, bertengkaq, berkelahi semua ada. Lawak ada, sedih pon ada. Cerita Cun! ni nak cerita macam mana pemuda kampung cuba tuk ngorat aweq bandaq. Haaaa..... Hampa rasa dapat ka si Remy ni ngorat si Luna? Hampa tengok sendiri no. Sapa-sapa yang tak p tengok lagi tu, hampa pi lah tengok. Berbaloi aku habaq kat hampa. Maap la no aku cakap pelat utaqa sikit. muahahaha.. Aku jadi suka tengok sebab aku orang kampung gak... Cuma tak pernah berkubang ja... Memang beza wei cara orang kampung n orang bandaq ngorat.. Kekeke...

--------
Ngular = ponteng kerja
Preh = Frust
P = Pergi
Sat = Sekejap
Pasai = Pasal
Cek = Aku
Habaq = Beritahu
Bendang = Sawah padi
Depa = Diorang

41 comments:

  1. minggu lepas kami tengok..sweet jer maya karin dgn remy..jeles jeles..dtg dari innit..

    ReplyDelete
  2. tak boleh tahan dengan gelagat Jihan Miskin.

    ReplyDelete
  3. tolong cerita sat dr mula sampai abeh...xde la cte tu nk tgk..hehehehe

    ReplyDelete
  4. nanti leh tengok kat astro first..

    ReplyDelete
  5. sape cun? hehe... betoi jgk cakap piqa 2.. kalo ko citer sampai abes...xyah dah tengok...lagi jimat..hehe

    ReplyDelete
  6. @faizaku tak nah lagi download2 movie ni..leceh nak menunggu dowh

    ReplyDelete
  7. @gaungaku suka gaya remy tu..memang selambaer gaban lah.haha

    ReplyDelete
  8. @misreramanak aku citer..??sinopsis pon dah terabur.hahahaha

    ReplyDelete
  9. @fairusko tak per lah bro ada astro firstttt..huhu...menyampah aku ngan astro..buang duit jer..citer duk ulang2 tang tu gak...

    ReplyDelete
  10. ish... cakap la...hahaha
    x iklas langsung..ada ke nak cakp cun kena tanya dulu...
    jgn wei...namapak sangat x cun.heeeeee

    ReplyDelete
  11. Hebat juga orang Melakau cakap Utara :-)

    ReplyDelete
  12. maya karin memang cun hahaha

    ReplyDelete
  13. aku baca perenggan atas je sebab taknak baca sinopsis. aku nak tgk sendiri!!!

    ReplyDelete
  14. Tunggu DVD jerlahh...
    Panggung takder di Jerantut

    Osama Laden seorang Idola

    ReplyDelete
  15. @azanakecantikan seseorang tu berbeza mengikut mata. kan.tak semestinya orang tu kata cantik ker cun ker, cun pada orang lain juga.kan kan kan??Ngeee

    ReplyDelete
  16. @akubiomedalamak..saya bukan melaka la bro..saya orang perak..huhu

    ReplyDelete
  17. Sudah lama tidak menonton wayang. Sudah ada anak kecil agak keberatan hendak pergi panggung wayang

    ReplyDelete
  18. AMRY : KALAU TAKDE ASTRO SUSAH BRO.. TENGOK TV PUN TAK CLEAR.. BUKAN NAK PROMOTE ASTRO..

    ReplyDelete
  19. amry, aku slalu ketinggalan pas hg publish entri.

    xamek tau dah gambaq terbaru kat panggung wayang sekarang. erm maya karin eh.. kembaq aku tu ;)

    anyway aku tag hang kat sini

    ReplyDelete
  20. wess..aku br je tgok. cun2...sweet sgt..

    ReplyDelete
  21. cik rimau pon dah tengok.. best tol.. dgn loghat utara die tu.. memang best la.. tergelak tgok.. hik3

    ReplyDelete
  22. Layan wayang komputer kawan ni.
    patut la boleh berjimat.sama la
    aku ni amry.tak pergi wayang pun,
    sebab aku pun bukan kaki wayang.

    ReplyDelete
  23. Salam Bro.... Lama bebenor teman x berkunjung ke blog ni. Hehe. Jgn marah aaa... Filem cun ni aku tgk leh tahan la. Tp agak syg, lum kuar wyg dah ade DVDRip kat pasaran & Internet... X suprise jd nya.. Hehe

    ReplyDelete
  24. @akubiomedkalau ada anak kecil memang susah sikit.kena dia merengek dalam panggung tak ke haru..huhu

    ReplyDelete
  25. @fairusaku time tak der tv teringin nak ada tv, dah ada bukan tengok sangat pon..hmmm..tempat aku pon line tv tak berapa clear.kawasan bukit

    ReplyDelete
  26. @Tupai Karanya ka kembaq hang????hang buat aku teringin mintak autograf hang la..hohohohoho.....

    hang tag aku??ok ok..kalau aku rajin aku buat tau...tak janji.hehe

    ReplyDelete
  27. @azanatau tak pooooo..agak2 kita leh jadi macam tu tak???kah kah kah kah....soalan mengong

    ReplyDelete
  28. @mama hanipada mata saya dia biasa jer..hehe..lain orang lain pendapat kann..kan kan kan :)

    ReplyDelete
  29. @Cik Rimautu kaaa cik rimauuu???cik rimau p ngan sapa??hehe

    ReplyDelete
  30. @Ali ridhahaha..hang salah tu ali...walaupon aku tak tengok wayang, aku tak la berjimat..bocor kat tempat lain plakkk...adehhhh...huhu

    ReplyDelete
  31. suka sangat dengan citer ni... hehehe...

    ReplyDelete

Ping Site

Free Auto Malaysia Backlinks